Χρυσάφης στο Onsports: «Προσωπική και ομαδική δικαίωση η παραμονή»

Χρυσάφης στο Onsports: «Προσωπική και ομαδική δικαίωση η παραμονή»

Τους λόγους που ο Αστέρας Μαγούλας στην «παρθενική» του χρονιά στην Football League 2 γιόρτασε την παραμονή του στην κατηγορία εξήγησε ο Γιάννης Χρυσάφης στο Onsports, που έκανε παράλληλα λόγο για προσωπική και ομαδική δικαίωση.

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων στη χθεσινή (27/05) επικράτηση του Αστέρα Μαγούλας επί της Προοδευτικής εξέφρασε την πίστη που είχαν ο ίδιος, οι συμπαίκτες του και ο προπονητής Αντώνης Πριόνας για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, ενώ υπογράμμισε το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί στο σωματείο.

Επίσης, ο αρχηγός του συλλόγου της Δυτικής Αττικής αναφέρθηκε στη δίψα που έχουν για την μπάλα αρκετοί νεαροί παίκτες του Αστέρα Μαγούλας, οι οποίοι δεν έχουν ως βασικό τους επάγγελμα το ποδόσφαιρο, και έκανε ειδική μνεία στον Αντώνη Πριόνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «οι παίκτες έπαιζαν ακόμη και για την… πάρτη του»!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Χρυσάφη στο Onsports:

Πολλοί δεν πίστευαν ότι ο Αστέρας Μαγούλας θα μείνει κατηγορία και σας είχαν ξεγραμμένους.

«Όταν δεν το πιστεύουν οι άλλοι είναι ακόμη πιο σημαντικό όταν το πετυχαίνεις».

Θεωρείς ότι δώσατε απαντήσεις;

«Δεν χρειαζόταν να δώσουμε απαντήσεις. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε. Από τη στιγμή, φυσικά, που είχαμε μαθηματικές ελπίδες να σωθούμε. Παίξαμε όλα τα παιχνίδια, δείξαμε χαρακτήρα και ότι είμαστε καλή ομάδα. Είμαστε οικογένεια και αυτό φάνηκε από τα παιδιά που δεν έπαιξαν και ήταν στην εξέδρα μέχρι και τον προπονητή που έτρεχε και έκλαιγε».

Είχατε περισσότερο άγχος χθες;

«Φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο που δεν είχαμε καλή παρουσία. Πολλά παιδιά που αγωνίζονται στην ομάδα είναι άπειρα και στο χθεσινό παιχνίδι παίζαμε όλη την χρονιά. Ήταν δύσκολα ακόμη και για εμένα που έχω εμπειρία και παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Δεν υπήρχε άλλο παιχνίδι μετά από αυτό. Ακούσαμε κάποια αποτελέσματα στο ημίχρονο και όταν ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις είναι πολύ δύσκολο. Δείξαμε ότι έχουμε καλή ομάδα, βρήκαμε τα ψυχικά αποθέματα, ήμασταν συγκεντρωμένοι όλοι μαζί και μετά έγινε πολύ εύκολο για εμάς. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι το θέλαμε πιο πολύ και το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις».

Μέτρησε η εμπειρία ορισμένων παικτών; Όπως η δική σου, του Ιορδανίδη κ.ά.;

«Οι άνθρωποι που μας έφεραν στην ομάδα, ήθελαν το κάτι παραπάνω από εμάς. Πιστεύω ότι αυτό που μετράει είναι το σύνολο. Δεν κάνει μόνο ένας ποδοσφαιριστής την ομάδα. Μπορέσαμε ως ομάδα κάποιοι περισσότερο, κάποιοι λιγότερο να πετύχουμε το στόχο μας».

Πίστεψες ότι κάποια στιγμή χάθηκε ο στόχος της παραμονής;

«Εμείς επειδή ζούσαμε καθημερινά την ομάδα, ξέραμε τις δυνατότητες μας και ότι θα πάμε μέχρι το τέλος και θα σωθούμε. Φάνηκε από τον προπονητή που ήρθε και παρότι ήμασταν τελευταίοι μας είπε ότι εγώ σας πιστεύω ότι θα σωθείτε. Το πιστεύαμε όλοι».

Το γλεντήσατε χθες; Πειράγματα και όλα τα σχετικά;

«Δεν ήταν και κάτι το τρομερό. Περάσαμε δύσκολους μήνες, είχαμε πίεση και μετά την εξασφάλιση της παραμονής είχαμε μία ευχάριστη διάθεση για να το διασκεδάσουμε και να το ευχαριστηθούμε. Ήταν μία προσωπική και ομαδική δικαίωση για όλους από τον πρόεδρο μέχρι τον τελευταίο στην ομάδα. Υπήρξαν διάφοροι τρόποι εκδήλωσης της χαράς μας. Βγήκαν όλα τα απωθημένα και η πίεση που είχαμε όλοι».

Ορισμένοι παίκτες στη Μαγούλα εργάζονται και δεν έχουν ως βασικό τους επάγγελμα το ποδόσφαιρο. Μέτρησε η δίψα τους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα;

«Είναι και το τι σου εμπνέει η κάθε ομάδα. Ο Αστέρας Μαγούλας είναι καθαρά μία ομάδα -οικογένεια. Δεν έχει τις διαστάσεις που έχει η Προοδευτική, αυτό κάνει αυτομάτως τα παιδιά να είναι δεμένα με όλους τους υπόλοιπους και το σύνολο. Παρόλο που δούλευαν ήταν βασικοί και αυτό δείχνει πολλά πράγματα».

Έγιναν αρκετές αλλαγές προπονητών μεσούσης της περιόδου. Τι άλλαξε με τον Αντώνη Πριόνα; Οκτώ αγωνιστικές ήσασταν αήττητοι.

«Δεν θέλω να πω ότι αγωνιστικά μας άλλαξε το πρόσωπο. Αυτό φάνηκε. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος έκανε και τα 25 παιδιά να παίζουν ακόμη και για την πάρτη του και πραγματικά ακόμη και τα παιδιά που δεν αγωνίζονταν ή ήταν στον πάγκο ήθελαν και χαίρονταν να κερδίζει η ομάδα. Είναι ένας ανοικτός, σοβαρός άνθρωπος, χαμηλών τόνων και αυτό φάνηκε μετά το τέλος του ματς, όταν όλα τα παιδιά τον σηκώσαμε στα χέρια».

Πολλοί χαρακτήρισαν το φετινό πρωτάθλημα ιδιαίτερο. Εσύ με την εμπειρία που έχεις πως το είδες;

«Είδαμε ότι μέχρι και την τελευταία αγωνιστική δεν υπήρχε αδιάφορη ομάδα. Εκτός από τον Πανηλειακό, ο οποίος είχε μπει στα play off. Οι υπόλοιπες ομάδες έπαιζαν για την άνοδο και την παραμονή στην κατηγορία. Ήταν ένα καθαρό πρωτάθλημα και τα περισσότερα παιχνίδια είχαν ενδιαφέρον. Πιστεύω ότι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, περιμέναμε όλοι ότι ο Απόλλων θα έβγαινε πρωταθλητής. Κατά τα άλλα οι διαφορές μεταξύ των ομάδων ήταν πολύ μικρές».

Που αφιέρωσες τα γκολ;

«Στην οικογένεια μου. Το πρώτο το αφιέρωσα στην κόρη μου, η οποία μου δίνει δύναμη, και το δεύτερο στον πατέρα μου, που ήταν συγκινημένος».

Η επόμενη ημέρα για εσένα;

«Θα μιλήσω με τους ανθρώπους της ομάδας. Πρώτη μου επιλογή είναι ο Αστέρας Μαγούλας. Θα συζητήσω με τον πρόεδρο και αν όλα πάνε καλά, τότε θα παραμείνω. Διαφορετικά θα μελετήσω και κάποιες άλλες προτάσεις που έχω. Είναι νωρίς ακόμη».



Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved