Καραδέμητρος στο Onsports: «Το γκολ είναι… ρέντα»!

Καραδέμητρος στο Onsports: «Το γκολ είναι… ρέντα»!

Είναι μέσος, ωστόσο βλέπει δίχτυα, και ως αρχηγός έχει στόχους που συνάδουν με αυτούς της ομάδας του. Ένας από τους πολυτιμότερους παίκτες του φετινού Απόλλωνα Σμύρνης, ο Δημήτρης Καραδέμητρος, παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο «διπλό» κορυφής επί της Προοδευτικής, τους άμεσους διώκτες των «κυανόλευκων» για την απευθείας άνοδο και το προσεχές ντέρμπι με τον Πανηλειακό στον Πύργο.

Ο αρχηγός των πρωτοπόρων στο νότιο όμιλο της Football League 2 στάθηκε ακόμη στην αλλαγή σκυτάλης στην τεχνική ηγεσία, τις «γκέλες» στη Ριζούπολη, τον κόσμο της ομάδας, τις διαφορές που υπάρχουν στον φετινό Απόλλωνα Σμύρνης με αυτόν τις σεζόν 2003-05, ενώ έδωσε τη δική του εξήγηση στο ερώτημα «αν τα λεφτά παίζουν μπάλα».

Επίσης, ο 29χρονος μέσος, ο οποίος «εξαργυρώνει» τις πολύ καλές εμφανίσεις του με την κυανόλευκη φανέλα, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με τον Δημήτρη Διαμάντη, και έχοντας «τινάξει» τα δίχτυα πέντε φορές κόντρα σε Ηλυσιακό, ΑΟ Γλυφάδας, Ρούβα, Αστέρα Μαγούλας, μίλησε για την εμπειρία του στο εξωτερικό με τη φανέλα της Βίρεν Σαντάνσκι στη Βουλγαρία και την ΠΑΕΕΚ στην Κύπρο, ενώ οριοθέτησε τους προσωπικούς του στόχους, οι οποίοι συνάδουν με αυτούς του Απόλλωνα Σμύρνης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Καραδέμητρος στο Onsports:

Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε την Προοδευτική στις καθυστερήσεις. Μπορεί αυτό το «διπλό» να κρίνει και τον πρωταθλητή, δεδομένης της γκέλας του Πανηλειακού και του ρεπό που δεν έχει κάνει;

«Απομένουν ακόμη έξι ματς, αλλά ήταν ένα σταθερό βήμα. Έτσι, όπως ήρθε, μπορεί να χαρακτηριστεί σημαντική νίκη. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ τι κάνει ο Πανηλειακός ή οι άλλες ομάδες, αλλά το τι κάνουμε εμείς. Πλέον, εξαρτάται από τα δικά μας πόδια».

Φοβήθηκες κάποια στιγμή μετά τα αρνητικά αποτελέσματα ότι μπορεί να χαθεί το… τρένο της απευθείας ανόδου;

«Δεν φοβηθήκαμε για την άνοδο ή ότι δεν θα έρθει ο στόχος. Όταν κάνεις τέτοιες γκέλες στην έδρα σου δεν είναι ωραίο. Στενοχωρείς τον κόσμο που έρχεται να σε δει και απογοητεύεσαι εσύ ο ίδιος. Όταν, μάλιστα, έχεις δεχθεί μόλις ένα γκολ εκτός έδρας και χάνεις στο… σπίτι σου είναι κρίμα. Πρέπει να προχωράμε όμως όσο γίνεται καλύτερα».

Τι έφταιξε και χάθηκαν τόσοι βαθμοί στη Ριζούπολη; Υπάρχει πίεση από τον κόσμο;

«Πάνω από όλα φταίξαμε εμείς που παίζαμε. Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να έφταιξε. Μπορεί να ήταν συγκυριακό. Ποδόσφαιρο είναι. Δεν νομίζω ότι έφταιξε η πίεση. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να αντέξουν στην πίεση και το δείξαμε στα επόμενα ματς. Πάντως, αποτελεί έξτρα κίνητρο για τους αντιπάλους όταν έρχονται στη Ριζούπολη. Βλέπουν ένα πολύ ωραίο γήπεδο και θέλουν να δείξουν ό,τι καλύτερο μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Εσένα σε επηρεάζει η πίεση;

«Δεν με επηρεάζει. Μόνο σε ανθρώπινο μέτρο».

Η αποχώρηση του Στάθη Σταθόπουλου από την τεχνική ηγεσία επιβαλλόταν να γίνει; Βοήθησε την ομάδα και τι άλλαξε στον Απόλλωνα με τον ερχομό του Γιάννη Γεωργαρά;

«Ο κ. Σταθόπουλος είναι πολύ γνώστης του αντικειμένου και ήρθε για να βοηθήσει τους παίκτες και την ομάδα να φτάσουν στο φετινό στόχο. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι. Φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα, κάναμε μία κακή εμφάνιση και κάτι έπρεπε να αλλάξει. Συνήθως μεσούσης της περιόδου αλλάζουν οι προπονητές.
Ο κ. Γεωργαράς είναι γνώστης του συλλόγου, έχει υπάρξει ξανά προπονητής στον Απόλλωνα και γνωρίζει πολλά πράγματα. Άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας».

Πλησιάζει το ντέρμπι με τον Πανηλειακό στον Πύργο. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί; Είναι «κλειδί» για τη συνέχεια;

«Θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για αυτό το ματς. Για εμάς είναι απλά το επόμενο βήμα από τα έξι εναπομείναντα παιχνίδια. Αν δεν χάσεις όλα καλά, αν κερδίσεις πολύ περισσότερο από καλά»!

Θεωρείς ότι ο άμεσος αντίπαλος για την απευθείας άνοδο είναι ο Πανηλειακός ή ο ΑΟ Γλυφάδας; Ποιος πιστεύει ότι θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρώτο εισιτήριο;

«Είναι περίεργη κατηγορία, ωστόσο, βαθμολογικά σαν πρώτος αντίπαλος είναι ο Πανηλειακός. Όμως θεωρώ ότι η Γλυφάδα έχει πιο ποιοτική ομάδα, είναι ήδη ανεβασμένη και θα δώσει τα… ρέστα της. Δύσκολα βλέπω άλλες ομάδες στην τριάδα».

Τελικά τα λεφτά παίζουν μπάλα;

«Δεν παίζουν μπάλα τα λεφτά. Χρειάζονται ψυχή, καρδιά και ικανότητες. Δεν μιλάμε στην ομάδα για τα λεφτά».

Τι διαφορές υπάρχουν στον φετινό Απόλλωνα από τον Απόλλωνα που ήσουν τις σεζόν 2003-05:

«Έχουν αλλάξει πολλά στην ομάδα και κυρίως η νοοτροπία».

Φέτος έχεις έφεση στο σκοράρισμα; Φταίει η θέση ή έχεις βελτιώσει κάτι στο παιχνίδι σου;

«Το γκολ είναι πολλές φορές ρέντα. Θέλει αυτοπεποίθηση. Κάνεις σουτ και βλέπεις ότι μπαίνει γκολ. Στο επόμενο συμβαίνει ξανά και το ξανακάνεις. Δεν έχω στο βιογραφικό μου πολλά γκολ, απλά φέτος μου πηγαίνει. Είναι η θέση που παίζω, αλλά και ο τρόπος που αγωνίζεται η ομάδα. Είναι πολύ επιθετικογενής ο Απόλλων».

Σε βοήθησε το πέρασμά σου από το εξωτερικό;

«Με ωφέλησε πολύ, ειδικά στη Βουλγαρία. Πέρασα δύσκολα, αλλά ήταν πολύ σημαντική εμπειρία».

Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Μόνο να ανέβει η ομάδα. Δεν έχω κάποιον άλλο».

Ευχές για το Πάσχα;

«Υγεία σε όλο τον κόσμο».



Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
NBA: Οι Πέισερς νίκησαν τους Νικς κι έστειλαν τη σειρά στο Game 7 – Δείτε τα highlights
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Οι Παλαιστίνιοι ζήτησαν από την FIFA τον αποκλεισμό του Ισραήλ
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
Σημαντικά ακριβότερα τα τρόφιμα στην Ελλάδα σε σχέση με Ιταλία και Γαλλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved