Άντεξε στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός, 1-1 με Ηρακλή

Άντεξε στη Θεσσαλονίκη ο Εθνικός, 1-1 με Ηρακλή

«Όρθιος» στο Καυτανζόλειο Στάδιο έμεινε το απόγευμα της Δευτέρας (5/3) ο Εθνικός Γαζώρου, ο οποίος πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην ΑΕΠ Ηρακλή με 1-1.

Ο Μαχαιρούδης ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τον Εθνικό μόλις στο 16’ ωστόσο στο 44’ οι πρωτοπόροι του Βορείου ομίλου στην Football League 2 έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Σωτήρη Κωνσταντινίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 48’ ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης έφερε το ματς στα ίσια (1-1) για τον Ηρακλή, ο οποίος στη συνέχεια πίεσε για τη νίκη, ωστόσο… έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Γιαννιώτη, ο οποίος έστησε… τοίχο μπροστά από την εστία του.

Το «συγκρότημα» του Σούλη Παπαδόπουλου ήταν αυτό που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να πετύχει γρήγορα ένα τέρμα που θα έχει πιο εύκολα τα πράγματα για τη συνέχεια, αλλά στο 4’ το γυριστό του Νατσούρα πέρασε άουτ, λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη.

Μάλιστα, ο Εθνικός Γαζώρου, κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, ευτύχησε να προηγηθεί στο 16’ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε μπροστά από την εστία του Κελπέκη. Συγκεκριμένα, ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης έκανε τη σέντρα, ο Χαριτίδης πάσαρε στον Μαχαιρούδη, ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Στη συνέχεια, ο Ηρακλής προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο βρήκε απέναντί του τον Γιαννιώτη, ο οποίος ήταν σε εξαιρετική μέρα και έκανε ότι… μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του. Στο 22’ η κεφαλιά του Σαπάνη πέρασε άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Γιαννιώτης «διάβασε» σωστά τη φάση και προ του Κιβρακίδη βγήκε και μπλόκαρε.

Μάλιστα στο 25’ ο Έλληνας πορτιέρο του Εθνικού αντέδρασε και πάλι σωστά, μια και μπλόκαρε την μπάλα πριν ο Οικονόμου γίνει αποδέκτης από την μπαλιά του Κωστάκη. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι ο Γιαννιώτης στάθηκε… βράχος μπροστά από την εστία των πρωτοπόρων, όταν με ωραία επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Οικονόμου. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 41’ όταν ο Παληγεώργος έκανε την μπαλιά στον Αλέξανδρο Κωνσταντινίδη, ο οποίος κινήθηκε στην «πλάτη» της άμυνας του Εθνικού, σούταρε, αλλά ο Γιαννιώτης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 44’ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν, όταν ο διαιτητής Μπουρμπασόπουλος έδειξε την κόκκινη κάρτα, δεύτερη κίτρινη, στον Σωτήρη Κωνσταντινίδη, για καθυστέρηση στην εκτέλεση ενός φάουλ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπόδειξη του διαιτητή, έφερε τις έντονες αντιδράσεις από τους φιλοξενούμενους και υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής βγήκε με μοναδικό στόχο να πιέσει και να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Μάλιστα, στο 48’ ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Συγκεκριμένα, ο Χασιώτης σέντραρε και ο δυναμικός επιθετικός με καρφωτή κεφαλιά, σημείωσε το 1-1 για τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι στη συνέχεια αποτέλεσε επιθετικό… μονόλογο για τον «Γηραιό». Στο 53’ ο Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 69’ ο Χιονίδης βρέθηκε απέναντι στον Γιαννιώτη, αλλά ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων ήταν νικητής και σε αυτή τη «μονομαχία». Στο 70’ ο Χιονίδης και πάλι απείλησε για τους «κυανόλευκους», ωστόσο το ανάποδο «ψαλιδάκι» που έπιασε έφυγε άουτ, με αποτέλεσμα να μείνει το ισόπαλο 1-1.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Μπουρμπασόπουλος (Λάρισας), ο οποίος απέβαλε στο 44’ τον Σωτήρη Κωνσταντινίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ «κιτρίνισε» παράλληλα τους: Χασιώτη, Αγγελόπουλο, Άγγο, Παλάσκα, Καλογιάννη, Γιαννιώτη.

ΑΕΠ Ηρακλής: Κελπέκης, Τροΐρης (46’ Χιονίδης), Τριανταφυλλίδης, Χασιώτης, Νατσούρας (28’ Παληγεώργος), Παπαστεριανός, Κωστάκης (68’ Γεωργίου), Κιβρακίδης, Οικονόμου, Σαπάνης, Αλ. Κωνσταντινίδης.

Εθνικός Γαζώρου: Γιαννιώτης, Κοσμίδης, Αγγελόπουλος, Κουκώλης, Γαλακτερός, Παλάσκας, Άγγος (89’ Κωτσιάς), Κουκούτσης, Μαχαιρούδης (74’ Οξύζογλου), Σ. Κωνσταντινίδης, Χαριτίδης (56’ Καλογιάννης).



Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Ο ΜακΚένα στον πάγκο της Μπράιτον, αν φύγει ο Ντε Τσέρμπι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: Επίσημο το sold out για το Game 5
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Χάντμπολ: Έως το 2026 στο «τιμόνι» της ΑΕΚ ο Μπουζόν
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
Ολυμπιακοί Αγώνες: «Άκυρο» σε Ρώσους και Λευκορώσους εθελοντές λόγω ασφάλειας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved