Μπράβος στο Οnsports: «Η κορυφή μας κρατάει σε εγρήγορση»

Μπράβος στο Οnsports: «Η κορυφή μας κρατάει σε εγρήγορση»

Στο νικηφόρο ντέρμπι του Πανηλειακού με την Καλαμάτα, το στόχο της ανόδου στην Football League, την αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας του, τα οικονομικά προβλήματα, τον κόσμο του Πύργου και τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας αναφέρθηκε ο Δημήτρης Μπράβος στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Οnsports.

Ο Δημήτρης Μπράβος διανύει την πέμπτη συνολικά χρονιά με τη φανέλα του Πανηλειακού και τη δεύτερη σερί σεζόν στο πρωτάθλημα του Nοτίου Oμίλου της Football League 2.

Ο 24χρονος μέσος από την Αμαλιάδα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο πελοποννησιακό ντέρμπι στον Πύργο και έδωσε το σύνθημα για τη μεγαλειώδη νίκη (4-1) της ομάδας του κόντρα στην Καλαμάτα.

Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» μίλησε στο Onsports για την πολύ καλή φετινή πορεία του Πανηλειακού που τον «σπρώχνει» ολοένα και περισσότερο προς την football league, το χθεσινό (19/02) νικηφόρο ντέρμπι με την Καλαμάτα, που διατήρησε το σύλλογο από τον Πύργο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον αέρα των έξι βαθμών από τον δεύτερο Απόλλωνα Σμύρνης (σ.σ. ο Πανηλειακός έχει ένα ματς παραπάνω, καθώς δεν έχει κάνει το ρεπό του), ενώ «κατέγραψε» την αγωνιστική «ταυτότητα» της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Μπράβου στο Onsports:

Το τελικό αποτέλεσμα δείχνει ότι ήρθε εύκολα η νίκη. Ήταν τελικά εύκολο το ματς ή το κάνατε εσείς;

«Δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Ήταν ντέρμπι. Ήμασταν λίγο τυχεροί, το κυνηγήσαμε, ήρθε και το δεύτερο γκολ σχετικά γρήγορα και παρότι μείναμε με 10 παίκτες το πιστεύαμε πολύ. Μπορώ να πω ότι μετά το 1-0 έγινε εύκολο για εμάς».

Φοβηθήκατε από τη στιγμή που μείνατε με δέκα παίκτες μήπως γυρίσει το παιχνίδι;
«Με την αποβολή πιστεύαμε ότι θα γίνει πιο δύσκολο το παιχνίδι. Μέχρι εκείνο το σημείο αρκούσε στην Καλαμάτα το 0-0. Στην αποβολή φοβηθήκαμε ότι θα πιέσει περισσότερο η Καλαμάτα, καθώς ήμασταν με λιγότερο παίκτη. Όμως μας βοήθησε το δεύτερο γρήγορο γκολ».

Περιμένατε την Καλαμάτα σε τόσο κακή ημέρα;

«Εξαρχής ήταν δύσκολο το παιχνίδι. Ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι με τα όλα του ανάμεσα σε δύο ιστορικές ομάδες και το περιμέναμε πως και πως. Σε ένα τέτοιο ματς τα δίνεις όλα. Ξέραμε ότι η Καλαμάτα ήταν αήττητη. Την περιμέναμε καλύτερη και ότι θα μας πιέσει περισσότερο. Μας έκανε εντύπωση, γιατί παρότι παίζαμε με παίκτη λιγότερο, εμείς ήμασταν αυτοί που κάναμε παιχνίδι. Δεν την περιμέναμε σε τόσο κακή ημέρα. Μέτρησε πολύ το πάθος, είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ενώ ήταν μεγάλη και η βοήθεια του κόσμου. Τον χρειαζόμαστε».

Παρότι είστε μία από τις ομάδες που «αντιλαμβάνεται» την οικονομική κρίση, δείχνετε αγωνιστικά δυνατοί. Τι είναι αυτό που σας κρατάει σε εγρήγορση;

«Έχουμε προβλήματα, όπως οι περισσότερες ομάδες. Υπάρχουν λίγες εξαιρέσεις. Όμως έχουμε βάλει ένα στόχο. Κάνουμε υπομονή, ο κάθε παίκτης ξεχωριστά και μας κρατάει σε εγρήγορση το γεγονός ότι η ομάδα είναι στην κορυφή. Διαθέτουμε καλή ομάδα, καλό προπονητή και ο κόσμος βρίσκεται στο πλευρό μας.

Αν συνεχίσει να στέκεται δίπλα μας και μας δώσει μεγαλύτερη βοήθεια, ίσως στο τέλος να είμαστε στην κορυφή. Οι δυνατότητες του προέδρου είναι συγκεκριμένες και χρειαζόμαστε βοήθεια από όλους».

Ποια είναι η αγωνιστική ταυτότητα του Πανηλειακού φέτος;

«Η έλευση ενός πολύ καλού προπονητή, η νοοτροπία της ομάδας που πηγαίνει για τη νίκη, αλλά παρουσιάζει ταυτόχρονα καλό ποδόσφαιρο, είναι τα στοιχεία του φετινού Πανηλειακού. Έχουν βοηθήσει οι προσθήκες και οι επιλογές του προπονητή, ενώ είμαστε μία νεανική ομάδα, που έχει όρεξη για ποδόσφαιρο. Προσπαθούμε το ερέθισμα που μας δίνει ο προπονητής στις προπονήσεις, να το περάσουμε στο παιχνίδι. Είμαστε πραγματικά ομάδα και ξέρουμε ότι αν δεν τραβήξουν ένας- δυο παίκτες, η ομάδα έχει καλό σύνολο για να πάρει έναν αγώνα».

Πλέον ξεκάθαρος στόχος είναι η άνοδος. Τον είχατε θέσει εξαρχής ή είναι κάτι που σας αγχώνει;

«Από την αρχή ο στόχος ήταν να έχουμε μία καλή πορεία. Όμως βλέπουμε τις δυνατότητες τις δικές μας και της κατηγορίας, που μας ωθούν σε κάτι καλύτερο. Μέσα σου ξέρεις ότι πρέπει να κερδίσεις ή τουλάχιστον να μη χάσεις. Όταν έχεις στόχο την άνοδο, υπάρχει άγχος και πίεση, όχι όμως από τη διοίκηση, αλλά κυρίως για τους εαυτούς μας και την ομάδα. Μέσα σου ξέρεις ότι έχεις κοπιάσει πολύ, διαθέτεις καλή ομάδα και πρέπει να το δείξεις με το να κερδίζεις».

Έχεις ξεχωρίσει κάποια ομάδα για την άνοδο;

«Ένα από τα φαβορί είναι ο Απόλλων Σμύρνης, καθώς είναι σε καλή κατάσταση, έχει μία ομάδα μοντέλο για την κατηγορία. Πριν από ένα μήνα μπορεί να σου έλεγα και τη Γλυφάδα, αλλά έχει μείνει πίσω. Όπως και η Καλαμάτα θα μπορούσε να είναι στο… κόλπο της ανόδου. Ο Απόλλων και εμείς όμως είμαστε τα φαβορί».

Αγωνίζεσαι για δεύτερη σερί σεζόν στη Γ΄ Εθνική. Έχει ιδιαιτερότητες η φετινή χρονιά συγκριτικά με την περσινή;

«Είναι λίγες οι ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να «μπαλώσουν» μία ήττα, διότι είναι μικρή η αγωνιστική περίοδος του πρωταθλήματος. Εάν αποκτήσεις μικρή διαφορά, δύσκολα η απόσταση θα καλυφθεί. Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα.
Όσο περνά ο καιρός, αποκτάς ψυχολογία, λες ότι μένουν δέκα τελικοί και το παλεύεις. Λίγο πολύ η δυναμικότητα των ομάδων είναι ίδια, στο ίδιο… σκαρί, υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις».



Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Κέντρικ Ναν: Το «ευχαριστώ» στον κόσμο και το μήνυμα για το Βερολίνο - «Θέλουμε τον τίτλο»
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR: Πόσα εισιτήρια δικαιούται για το Final Four της EuroLeague
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Πιτίνο: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, πάμε για το 7ο»
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
Παναθηναϊκός Aktor: 13 χρόνια από την κατάκτηση του 6ου Ευρωπαϊκού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved