«Κόπηκαν» Τσινιάρης, Μπαλτάς

«Κόπηκαν» Τσινιάρης, Μπαλτάς

Οι πρώτες μεγάλες απώλειες είναι γεγονός στα τεστ διαιτητών.

Εκτός πινάκων Σούπερ Λίγκας μένουν ο διαιτητής Μιχάλης Τσινιάρης και ο διεθνής βοηθός Χρήστος Μπαλτάς. Τόσο ο Αθηναίος ρέφερι όσο και ο Αχαιός επόπτης κόπηκαν στις γραπτές εξετάσεις καθώς υπερέβησαν το όριο των λανθασμένων απαντήσεων (20 ερωτήσεις που επιτρέπονται μέχρι τρία λάθη). Με βάση τον ισχύοντα κανονισμό και οι δύο τίθενται εκτός πινάκων, αφού δεν προβλέπεται δεύτερη ευκαιρία.

Ο Τσινιάρης πέρυσι είχε διευθύνει 16 παιχνίδια για την πρώτη κατηγορία, ενώ για δύο είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο Μπαλτάς είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της ΚΕΔ και είχε οριστεί σε 26 (!) αγώνες πρωταθλήματος, ενώ ήταν παρών και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε τιμωρηθεί την περσινή περίοδο. Η περίπτωση του Μπαλτά είναι ιδιαίτερη, καθώς είναι διεθνής και πλέον πρέπει να ενημερώσει η ΕΠΟ και την ΟΥΕΦΑ.

Πάντως η τελική απόφαση περνάει στη νέα ΚΕΔ, που υπάρχει ενδεχόμενο να δώσει δεύτερη ευκαιρία σε όσους κόπηκαν στα γραπτά, ιδίως για τον Μπαλτά, ο οποίος είναι διεθνής και η ΟΥΕΦΑ σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο ελαστική.
Οσον αφορά τα αγωνιστικά τεστ δεν υπήρξε καμία… απώλεια

Να τονίσουμε ότι τρείς διαιτητές της Σούπερ Λίγκας δεν μετείχαν στις σημερινές αγωνιστικές δοκιμασίες καθώς θα διαγωνιστούν στην Νιόν. Συγκεκριμένα στις 28 Αυγούστου ο Τάσος Κάκος και ο Μιχάλης Κουκουλάκης θα βρεθούν στην έδρα της ΟΥΕΦΑ για να παραστούν σε σεμινάριο, ενόψει της έναρξης των συναντήσεων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σημαίνει πως  οι δυο διαιτητές δεν θα μπορούν να οριστούν στα ματς της πρεμιέρας του πρωταθλήματος.

Επίσης ο Πραξιτέλης Ζαχαριάδης θα μεταβεί στην ελβετική πόλη αφού έχει επιλεγεί μαζί με τους βοηθούς Τουμπακάρη και Δημητριάδη για να πάρουν μέρος για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε σεμινάριο νέων (ταλαντούχων) διαιτητών. Εκεί άπαντες θα περάσουν και τεστ αγωνιστικής κατάστασης.

Τέλος, παραιτήθηκε, με επιστολή του στην ΚΕΔ, ο διαιτητής Χρήστος Σφήκας, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στο σκάνδαλο με τα «στημένα» παιχνίδια.



Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Χώρισαν Στέφανος Τσιτσιπάς-Πάουλα Μπαντόσα
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Αλόνσο: «Όλοι θέλουν να νικήσουν τη Λεβερκούζεν»
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
Στοχεύουν... Παρίσι και ευρωπαϊκά μετάλλια οι τοξοβόλοι μας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved