Ανακοίνωση για τα διοικητικά

Ανακοίνωση για τα διοικητικά

Ανακοίνωση - ποταμός προς τα μέλη και τους φίλους της ομάδας εξέδωσε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς.

Σε αυτήν αναφέρονται τα οικονομικά και διοικητικά δρώμενα, σε όλα τα τμήματα του Απόλλωνα. Επίσης η διοίκηση της ομάδας εκφράζει την δυσαρέσκεια της προς τον Δήμο της Καλαμαριάς για την μείωση της οικονομικής βοήθειας του συλλόγου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί Απολλωνιστές,

Στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, στις 15 Σεπτεμβρίου 2010, σας ενημερώσαμε αναλυτικά για το τι παρέλαβε η Διοίκησή μας που ορίστηκε από το πρωτοδικείο και όλα τα στοιχεία που προέκυψαν μετά τον έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε για τη διετία της Διοίκησης του Παπαδόπουλου Απόστολου.

Απευθυνόμαστε πάλι σε σας, για να σας ενημερώσουμε για τη συνέχεια της Διοίκησής μας, μέχρι και σήμερα.

Ολοι οι στόχοι της Διοίκησης, παρά την κακή γενικώς οικονομική κατάσταση, επιτεύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με μοναδικό μελανό σημείο την πτώση της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στη Γ Εθνική Κατηγορία την τελευταία αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μας, στις 15 Φεβρουαρίου 2011 ο μέχρι τότε Πρόεδρος κ. Ιωσηφίδης Ιωάννης υπέβαλε την παραίτηση του για επαγγελματικούς λόγους, που όμως δεν έγινε αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο.


Κύριος και πρωταρχικός στόχος της Διοίκησης ήταν η άνοδος της ομάδας ποδοσφαίρου στην επαγγελματική κατηγορία της Γ Εθνικής και δημιουργία μιας νέας Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας.

Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με πολύ δυσκολία και κυρίως με τη βοήθεια του Μέλους, κ. Χαραλαμπίδη Αχιλλέα, ο οποίος διευκόλυνε οικονομικά τον Σύλλογο με 170.000 ευρώ περίπου, εξοφλώντας όλες τις οφειλές προς αθλητές και προσωπικό της ομάδας.

Σήμερα, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να ανακοινώσουμε σε σας τη δημιουργία του πρώτου νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. που θα ονομάζεται Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Καλαμαριάς «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ 1926» Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.

Τα πρώτα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Α.Ε. είναι οι κ.κ. Χαραλαμπίδης  Αχιλλέας, Λουιζίδης Ιωάννης, Ζαμπέτογλου Σταύρος, Τυμπανάρης Αθανάσιος και Χατζηανδρέας Παναγιώτης.

Η Διοίκηση από το ξεκίνημά της είχε πολύ δύσκολο έργο. Εκτός από την αγωνιστική πορεία των τμημάτων είχε να αντιμετωπίσει και πολλές δικαστικές διαμάχες με πιστωτές και αθλητές του Συλλόγου, που είχαν απαιτήσεις οδοιπορικών από περιόδους, οι οποίες ξεκινούσαν ακόμη και από το 2006. Αποκορύφωμα όλων ήταν οι απαιτήσεις που είχαν οι τότε έφοροι της ομάδος χάντμπολ του 2006, κ.κ. Παπουτσίδης Θόδωρος, Μάρος Χαρίλαος, και Συμεωνίδης Παναγιώτης, για διευκολύνσεις που είχαν κάνει τότε έναντι πληρωμής οδοιπορικών αθλητών με τους οποίους οι ίδιοι είχαν συμφωνήσει τα χρηματικά ποσά που θα έπαιρναν χωρίς σχετική έγκριση Διοικητικού Συμβουλίου και τα διεκδικούν μέχρι σήμερα με κατασχετήρια και μάλιστα έντοκα.

Η Διοίκηση, όπως είχε δεσμευτεί στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση, ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη με την Εμπορική τράπεζα η οποία ευθύνεται που ο προηγούμενος Πρόεδρος, χωρίς να νομιμοποιείται, εισέπραξε παρανόμως το ποσό των είκοσι τεσσάρων χιλιάδων (24.000) ευρώ, που ήταν μέρος της επιχορήγησης του Τ.Α.Π. Βόλεϊ.

Η Διοίκησή μας ήταν άτυχη, γιατί η θητεία της συνέπεσε και με την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας, με αποτέλεσμα να μην δίνονται πλέον κρατικές επιχορηγήσεις προς Συλλόγους, κάτι που μειώνει σημαντικά τα λιγοστά έσοδα του συλλόγου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, μετά από συνεχείς πιέσεις στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Τ.Α.Π. για το ποιος έχει την ευθύνη των επιλογών της Διοίκησης του Τ.Α.Π. Βόλεϊ, διαπίστωσε ότι ο Ερασιτέχνης Απόλλων είναι αυτός που έχει τελικά την ευθύνη για τις όποιες επιλογές της Διοίκησης του Τ.Α.Π. Βόλεϊ, παρότι δεν συνυπέγραφε αλλά ούτε καν γνώριζε τις συμφωνίες που είχαν γίνει από το Τ.Α.Π.  με αθλητές προμηθευτές και άλλους.

Ετσι, λοιπόν, φθάσαμε στο σημείο σήμερα, εκτός από τα γνωστά χρέη των προηγούμενων Διοικήσεων του Ερασιτέχνη, να υπάρξουν άμεσα και στο εγγύς μέλλον και άλλες επιβαρύνσεις, αυτή τη φορά από το Τ.Α.Π. Βόλεϊ τις οποίες και στην πραγματικότητα αγνοούμε παντελώς, αφού δεν έχουν περάσει από κανένα Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αλλά ούτε και υπάρχουν παραστατικά στα γραφεία του Ερασιτέχνη. Σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του Αντιπροέδρου του Τ.Α.Π., κ. Δημητριάδη Τάσου, συνολικά οι οφειλές του Τ.Α.Π. είναι από την αρχή μέχρι σήμερα συνολικά 207.000 ευρώ, ενώ αναμένεται επιχορήγηση του 2010 των 100.000 ευρώ, που δεν έχει εισπραχθεί.

Η Διοίκηση, μετά από την εμπειρία των τελευταίων μηνών, κατέληξε στην απόφαση όλα τα τμήματα του Συλλόγου να δώσουν πλέον βάση στις υποδομές, ώστε και στις πρώτες αγωνιστικές ομάδες να μην συμμετέχουν μισθοφόροι που δεν έχουν κανένα συναίσθημα για την φανέλα, παρά αθλητές που μεγάλωσαν και ανδρώθηκαν μέσα από την Ακαδημία κάθε τμήματος.

Η πολιτική αυτή της δημιουργίας ομάδων από μισθοφόρους ενός έτους έχουν συσσωρεύσει πολλά χρέη και από τα προηγούμενα χρόνια, στραγγαλίζοντας έτσι οικονομικά τον Σύλλογο.

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ έπεσε δυστυχώς Κατηγορία και τώρα θα αγωνιστεί καθαρά με ομάδα απαρτιζόμενη από εφήβους ή παίκτες που δεν θα απαιτούν ούτε ένα ευρώ, δηλαδή ο μόνος αμειβόμενος θα είναι ο προπονητής.

Στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου έγινε η δραστικότερη μείωση των εξόδων περισσότερο από κάθε άλλο τμήμα και παρόλα αυτά η ομάδα κατάφερε και ανέβηκε Κατηγορία και θα αγωνίζεται στην Α1 Εθνική. Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν υπάρχουν  χρέη από προηγούμενα χρόνια που να οφείλονται στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ και έτσι φέτος ίσως αξίζει να δοθεί μια ευκαιρία να αγωνιστεί με αξιοπρέπεια η ομάδα στην Α1 χωρίς μεγάλο μπάτζετ δίνοντας ταυτόχρονα και το βάρος στις υποδομές του τμήματος χωρίς φυσικά να αφεθεί οποιοδήποτε χρέος σε επόμενη Διοίκηση.

Ενα μεγάλο θέμα για το οποίο θα πρέπει να συγκληθεί ειδική Γενική συνέλευση των Μελών είναι αυτό του Τ.Α.Π. Βόλεϊ που ναι μεν κατάφερε να παραμείνει στην Α1  Κατηγορία αλλά σήμερα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθει οικονομικά μη αφήνοντας χρέη στον Ερασιτέχνη. Στο τμήμα αυτό υπάρχει και ένα ακόμη μεγάλο μειονέκτημα, ότι δεν υπάρχουν τμήματα υποδομής που να δημιουργούνται από την Ακαδημία του συλλόγου.

Ενα ακόμη σημαντικό θέμα είναι η μείωση της οικονομικής βοήθειας του Συλλόγου από τον Δήμο Καλαμαριάς. Δυστυχώς, ενώ περιμέναμε ο Δήμος να είναι αρωγός στην προσπάθειά μας για εξυγίανση του συλλόγου, εντούτοις απογοητευτήκαμε γιατί μας ενημέρωσε ότι τη νέα περίοδο θα έχουμε ακόμη πιο μειωμένη οικονομική βοήθεια. Δεν αναφερόμαστε στην οικονομική μόνο βοήθεια αλλά και στην απροθυμία του να μας βοηθήσει στην εξεύρεση χώρων προπόνησης όχι των ομάδων μας, που αγωνίζονται στα Εθνικά. Πρωταθλήματα αλλά για όλες τις υπόλοιπες ομάδες μας που ψάχνουν χώρους προπόνησης, οι οποίοι δίνονται σε αντίστοιχες ομάδες άλλων Συλλόγων εν αντιθέσει προς εμάς με την δικαιολογία ότι διαθέτουμε δικές μας εγκαταστάσεις. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στα γήπεδα Βότση και Σκρα, από τις 168 προπονητικές ώρες που διατίθενται, μόνο οι 26 δίνονται στο Μ.Γ.Σ. Απόλλων για την κάλυψη των αναγκών 10 αγωνιστικών τμημάτων υποδομής μπάσκετ και Βόλεϊ, ενώ όλες τις υπόλοιπες ώρες τις μοιράζονται μόνο τρεις ομάδες. Διερωτόμαστε πόσα και ποια τμήματα αγωνιστικά διαθέτουν αυτές οι ομάδες.

Η Διοίκηση, παρότι είχε και έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου σε πολλά θέματα, όπου και τον έχει ευχαριστήσει πολλές φορές και δημοσίως, εντούτοις  αισθάνεται πικρία από την συμπεριφορά του Δήμου, ειδικά ως προς τη διάθεση προπονητικών ωρών στα γυμναστήρια.

Ο Δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Απόλλων ενδιαφέρεται μόνο για την ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους και την παρότρυνση των νέων να ασχοληθούν όσο το δυνατό ενεργότερα με τον αθλητισμό αποφεύγοντας έτσι τους κινδύνους που βρίσκονται γύρω μας και είναι πάρα πολλοί, ειδικά τώρα όπου ο αθλητισμός και τα αθλητικά σωματεία επιστρέφουν στον πλήρη ερασιτεχνισμό, δίνοντας βάση στις υποδομές τους.

Τελειώνοντας, η Διοίκηση πάντα πιστή στις δεσμεύσεις της έναντι της Γενικής Συνέλευσης, ξεκίνησε το δύσκολο δικαστικό αγώνα έναντι του φερόμενου ως ιδιοκτήτη μέρους του οικοπέδου μας, κ Μπρόβα, ώστε σύντομα να ξεκαθαρίσει και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Συλλόγου».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αποκαλυπτήρια με Εφές για τον Παναθηναϊκό Superfoods
Αποκαλυπτήρια με Εφές για τον Παναθηναϊκό Superfoods
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η ασφάλεια
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Προτεραιότητα η ασφάλεια
Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Χάσι για ΑΕΚ και η μεγάλη... έκπληξη
Ολυμπιακός: Οι σκέψεις Χάσι για ΑΕΚ και η μεγάλη... έκπληξη
Παναθηναϊκός: Το πλάνο σωτηρίας για τη φετινή σεζόν!
Παναθηναϊκός: Το πλάνο σωτηρίας για τη φετινή σεζόν!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης