UEFA Nations League: Κληρώνει για τους ομίλους - Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

UEFA Nations League: Κληρώνει για τους ομίλους - Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδας

UEFA Nations League: Στη League B η Εθνική μας, ποιες οι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Το Nations League της UEFA, είναι μια διοργάνωση παρεξηγημένη. Μέσω αυτής, όμως, η Εθνική μας ομάδα έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται συμμετοχή στο επερχόμενο Euro 2024. Οπότε δεν είναι τόσο… για πέταμα η διαδικασία που θέσπισε η UEFA αντί των φιλικών αγώνων που έδιναν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Η κλήρωση για το Nations League της περιόδου 2024-25, θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Στις 19:00 στο Παρίσι. Η Ελλάδα βρίσκεται στη League B μετά την πρωτιά και την άνοδό της απ’ την πιο κάτω κατηγορία. Θα βρίσκεται στο pot 4 και δεν μπορεί να κληρωθεί με Εθνική που βρίσκεται επίσης εκεί. Δηλαδή δεν μπορεί να παίξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με μία εκ των: Γεωργία, Τουρκία ή Καζακστάν.

Η Ελλάδα θα μπει σε όμιλο των τεσσάρων ομάδων, παίζοντας με κάθε μία αντίπαλο εντός κι εκτός έδρας. Η Εθνική μας θα «διαλέξει» αντίπαλο από τα pot 1, 2, 3.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής:

Pot 1
Αυστρία
Τσεχία
Αγγλία
Ουαλία

Pot 2
Φινλανδία
Ουκρανία
Ισλανδία
Νορβηγία

Pot 3
Σλοβενία
Ιρλανδία
Αλβανία
Μαυροβούνιο

Pot 4
Γεωργία
ΕΛΛΑΔΑ
Τουρκία
Καζακστάν

Συνολικά στη διοργάνωση θα μετάσχουν 54 Εθνικές ομάδες, χωρισμένες σε τέσσερις κατηγορίες. Αυτές προέκυψαν απ’ τα αποτελέσματα του Nations League 2022-23. Στις κατηγορίες Α, B και C, θα υπάρχουν από τέσσερα γκρουπ των τεσσάρων ομάδων. Στη League D θα υπάρχουν δύο όμιλοι των τριών ομάδων ο καθένας.

Οι τέσσερις κατηγορίες του Nations League:

League A: Ισπανία, Κροατία, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Ελβετία, Γερμανία, Πολωνία, Γαλλία, Ισραήλ, Σερβία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Σκωτία.

League B: Αυστρία, Τσεχία, Αγγλία, Ουαλία, Φινλανδία, Ουκρανία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σλοβενία, Ιρλανδία, Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Ελλάδα, Τουρκία, Καζακστάν.

League C: Ρουμανία, Σουηδία, Αρμενία, Λουξεμβούργο, Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε, Σκόπια, Σλοβακία, Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρος, Λευκορωσία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία ή Γιβραλτάρ.

League D: Λιθουανία ή Γιβραλτάρ, Μολδαβία, Μάλτα Ανδόρρα, Σαν Μαρίνο, Λιχτενστάιν.

Η κατηγορία στην οποία θα μπει η Λιθουανία και το Γιβραλτάρ, θα προκύψει μετά τον αγώνα play-off που θα δώσουν μεταξύ τους τον Μάρτιο. Ο νικητής θα πάει στη League C και ο ηττημένος επικεφαλής στη League D.

Αναφορικά με τους περιορισμούς τώρα, σύμφωνα με απόφαση της UEFA δεν μπορούν να παίξουν μαζί Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν. Επίσης, λόγω της μεγάλης απόστασης το Καζακστάν μπορεί να κληρωθεί μόνο με μία εκ των: Αγγλία, Ισλανδία, Ιρλανδία ή Ουαλία.

Οι πρώτες και οι δεύτερες ομάδες της League A, θα παίξουν στα προημιτελικά (εντός κι εκτός έδρας). Οι ομάδες που θα προκριθούν από εκεί θα πάνε στο Final 4 της διοργάνωσης.

Οι πρώτες των κατηγοριών Β και C, αλλά και οι νικήτριες των δύο ομίλων της D, προβιβάζονται. Παράλληλα, οι τρίτες της League A, οι δεύτερες και οι τρίτες της League B, οι δεύτερες της League C, θα παίζουν διπλούς αγώνες για προβιβασμό ή υποβιβασμό. Επίσης θα υπάρξουν αγώνες play off μεταξύ των δύο καλύτερων τέταρτων ομάδων της League C και των δύο δευτεραθλητών της League D.

Το καλεντάρι του Nations League 2024-25:

Φάση Ομίλων
1η αγωνιστική: 5-7 Σεπτεμβρίου 2024
2η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2024
3η αγωνιστική: 10-12 Οκτωβρίου 2024
4η αγωνιστική: 13-15 Οκτωβρίου 2024
5η αγωνιστική: 14-16 Νοεμβρίου 2024
6η αγωνιστική: 17-19 Νοεμβρίου 2024

Κλήρωση Play Off: Νοέμβριος 2024

Play-Off: 20-25 Μαρτίου 2025

Προημιτελικοί League A: 20-25 Μαρτίου 2025

Τελικό τουρνουά: 4-8 Ιουνίου 2025



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Όλοι είδαν σε ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Αλμέιδα» - Έκπληξη για την κλήση του
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Όλοι είδαν σε ποιες συνθήκες βρέθηκε ο Αλμέιδα» - Έκπληξη για την κλήση του
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση Ματίας Αλμέιδα και «Δικέφαλο του Βορρά»
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η ΔΕΑΒ κάλεσε σε ακρόαση Ματίας Αλμέιδα και «Δικέφαλο του Βορρά»
Ισπανία: Επικεφαλής της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπνδίας ο Ντελ Μπόσκε
Ισπανία: Επικεφαλής της επιτροπής εποπτείας της Ομοσπνδίας ο Ντελ Μπόσκε
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
Βόλος: Επιμένει στην πώληση της ΠΑΕ ο Αχιλλέας Μπέος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved