Βρούτσης: Πρότεινε την 1η Φεβρουαρίου για «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου»
Eurokinissi

Βρούτσης: Πρότεινε την 1η Φεβρουαρίου για «Πανελλήνια Ημέρα Φιλάθλου»

Βρούτσης: Την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» πρότεινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού στο πλαίσιο της τροπολογίας για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται την 1η Φεβρουαρίου του 2024 από την ημέρα που ο Άλκης Καμπανός άφησε την τελευταία του πνοή στην περιοχή του Χαριλάου στην Θεσσαλονίκη, έπειτα από «τυφλό» χτύπημα οπαδικής βίας από φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Τις τελευταίες μέρες, στην Βουλή συζητιέται το νομοσχέδιο για τα «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας (Α' 203) - Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» και ο Γιάννης Βρούτσης πρότεινε την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου, ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ανέφερε στην Ολομέλεια: «Σήμερα, είναι μια αποφράδα ημέρα για τον αθλητισμό καθώς δύο χρόνια από την 1η Φεβρουαρίου από την δολοφονία του Άλκη Καμπανού τα έφερε έτσι η τύχη το Κοινοβούλιο να συζητά αυτό το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας» και στην συνέχεια πρότεινε την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως της «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου», στο πλαίσιο και της τροπολογίας που έχει καταθέσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Γιάννης Βρούτσης σχολίασε ότι: «Ο κύκλος αίματος δεν έκλεισε με την δολοφονία του Άλκη Καμπανού, είχαμε μετά τις δολοφονίες του Μιχάλη Κατσουρή, του Γιώργου Λυγγερίδη και πρέπει να δείξουμε όλοι, ενωτικά, ότι είμαστε μια γροθιά απέναντι στην βία. Αυτό εκφράζεται σήμερα από το ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ελπίσουμε να ισχύσει αυτό που είπατε και τότε, αυτό το "Ποτέ Ξανά"».

Από την πλευρά του, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική στιγμή για το ελληνικό Κοινοβούλιο, εγώ σε αυτή τη δεύτερη θητεία μου στη Βουλή δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει δεκτή τροπολογία της Αντιπολίτευσης από την Κυβέρνηση, και αυτό δείχνει τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσεων -ανεξάρτητα από αποκλίσεις και διαφοροποιήσεις- να παλέψουμε όλοι μαζί στο μέτρο του δυνατού για να αντιμετωπίσουμε αυτό το τέρας της βίας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να γίνει αποδεκτό εκτός από την καθιέρωση της 1ης Φεβρουαρίου ως «Πανελλήνιας Ημέρας Φιλάθλου» να γίνει αποδεκτό και το δεύτερο άρθρο της τροπολογίας ώστε η Ημέρα αυτή να καθιερωθεί με Προεδρικό Διάταγμα, προκειμένου «να μη μείνουμε μόνο στην πανηγυρική αποδοχή της τροπολογίας και σύντομα να έχουμε τη συνοδή νομοθεσία έτσι ώστε η Ημέρα αυτή να μπει στο καλεντάρι των σχολείων, των αθλητικών σωματείων και της κοινωνίας για να δημιουργήσει στο μέτρο του δυνατού μια αντίρροπη συνείδηση κατά της οπαδικής βίας».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο Δημήτρης Μάντζος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υποστήριξε: «Θεωρούμε ότι αυτή η κίνηση θα πρέπει να έχει -όπως έχει- μια ιδιαίτερη συμβολική αξία καθώς είναι η ημέρα που νοηματοδοτεί έναν αγώνα κατά μιας κοινωνικής παθογένεια όπως είναι η βία. Η Κυβέρνηση, η Βουλή, η δημόσια ζωή οφείλει αυτή την Ημέρα να την χρησιμοποιήσει ως εφαλτήριο και όχι ως αφορμή για έναν διάλογο που θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα με θάρρος για αυτό το τέρας που είναι η βία».



Super League, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0: Προβάδισμα με Ταμπίτζε, τον «κράτησε» ο Τσάβες
Super League, Παναιτωλικός - Ατρόμητος 1-0: Προβάδισμα με Ταμπίτζε, τον «κράτησε» ο Τσάβες
Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League, Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την «τράβηξε» μαζί του
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Super League: Καταδικαστική ήττα και υποβιβασμός για Κηφισιά - Σώθηκαν Βόλος και Παναιτωλικός
Αρπάχτηκαν Σαλάχ-Κλοπ στη νέα γκέλα της Λίβερπουλ
Αρπάχτηκαν Σαλάχ-Κλοπ στη νέα γκέλα της Λίβερπουλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved