Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ανοιχτοί «λογαριασμοί» - Στο Φάληρο η πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Ανοιχτοί «λογαριασμοί» - Στο Φάληρο η πρόκριση

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 1-1 στη Λεωφόρο και η πρόκριση θα κριθεί σε μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός. Όλα ανοικτά για την πρόκριση έμειναν μετά την πρώτη «αιώνια» μάχη στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στην εκπνοή του πρώτου μέρους με τον Αλεξανδρόπουλο, αλλά οι «πράσινοι» αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τον Ιωαννίδη στο 65’.

Αυτό σημαίνει πως το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του δεύτερου τη τάξει θεσμού του ελληνικού ποδοσφαίρου θα κριθεί στον επαναληπτικό του «Γ. Καραϊσκάκης», σε μία εβδομάδα.

Μοιρασμένο ματς στην αρχή

Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν στην αρχή του ντέρμπι, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη στιγμή, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θέλησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη τελική του αγώνα καταγράφηκε λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτού, όταν στο 19’ ο Μλαντένοβιτς έκανε το γύρισμα, ο Ντόι δεν έδιωξε σωστά, αλλά το υπό πίεση σουτ του Μπερνάρ από το ύψος της περιοχής πέρασε άουτ.

Η… απάντηση των «ερυθρόλευκων» ήρθε στο 25ο λεπτό, χωρίς να… υπάρξει τελική, όταν ο Μασούρας κινήθηκε στον χώρο, έκανε την παράλληλη μπαλιά, αλλά την τελευταία στιγμή, ο Κώτσιρας έδιωξε στο δεύτερο δοκάρι προ του Ρίτσαρντς που ακολούθησε τη φάση.

Λίγο μετά το μισάωρο, ο Φατίχ Τερίμ αναγκάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του, μια και ο Τζούρισιτς δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με τον Μαντσίνι να παίρνει τη θέση του. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε στην συνέχεια, αλλά το μακρινό σουτ του Αϊτόρ στο 39’ πέρασε άουτ, χωρίς να προκαλέσει ανησυχία στον Πασχαλάκη, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Έλληνας τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ιωαννίδη.

Προβάδισμα με Αλεξανδρόπουλο

Πάντως, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει το γκολ που ήθελε στη Λεωφόρο, μ’ έναν πρώην «πράσινο». Ήταν το 45ο λεπτό, όταν ο Καρβάλιο εκτέλεσε το κόρνερ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Αλεξανδρόπουλος με σουτ στην κίνηση νίκησε τον Λοντίγκιν για το 1-0 των Πειραιωτών.

Πιο επιθετικός ο Παναθηναϊκός

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Φατίχ Τερίμ θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Σπόραρ και Βέρμπιτς, αντί των Αϊτόρ και Μπερνάρ αντίστοιχα. Οι κινήσεις του «Αυτοκράτορα» έκαναν πιο επιθετικούς τους «πράσινους» που πίεσαν για την ισοφάριση.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 53’ με τον Βέρμπιτς, ο οποίος έκανε ωραία κίνηση αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν στον στόχο και πέντε λεπτά αργότερα, ο Σλοβένος απείλησε και πάλι με κεφαλιά, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ροντινέι και κατέληξε κόρνερ.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ θέλησε να δώσει μία άλλη… πνοή στην ομάδα του, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο αρχικά τον Ποντένσε αντί του Ρίτσαρντς και εν συνεχεία τους Κίνι και Καμαρά αντί των Ορτέγκα και Αλεξανδρόπουλου, αντίστοιχα, αλλά οι εν λόγω κινήσεις δεν άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα των Πειραιωτών.

Απάντηση με Ιωαννίδη

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, κυρίως με στημένες μπάλες και ευτύχησε να βρει την… απάντηση στο προβάδισμα των φιλοξενούμενων, όταν στο 65’ ο Μαντσίνι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης με καρφωτή κεφαλιά «έγραψε» το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά, οι Φορτούνης και Γιόβετιτς πήραν θέση στην… σκακιέρα του Καρβαλιάλ. Μάλιστα, στο 76’ ο Μαυροβούνιος απείλησε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο 88’ ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ που έκανε σταμάτησε στον Αράο.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να «πάρει» το ματς, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ιωαννίδης ήταν μόνος του μέσα στην περιοχή, έπειτα από σουτ του Μαντσίνι που κόντραρε στον Κίνι, αλλά το σουτ που έκανε από κοντινή απόσταση πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρουμπέν (60’ Βαγιαννίδης) Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Μπερνάρ (46’ Σπόραρ), Τζούριτσιτς (38’ λ. τρ. Μαντσίνι) Ιωαννίδης.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγα (61’ Κίνι), Έσε, Αλεξανδρόπουλος (61’ Καμαρά), Μασούρας (73’ Γιόβετιτς), Καρβάλιο, Ρίτσαρντς (56’ Ποντένσε), Ναβάρο (73’ Φορτούνης).

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved