Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: «Ασπρόμαυρο» το πρώτο βήμα με πέναλτι

Κύπελλο Ελλάδας, ΠΑΟΚ - Βόλος 1-0: «Ασπρόμαυρο» το πρώτο βήμα με πέναλτι

Κύπελλο Ελλάδας: Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα προημιτελικά πήρε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη 1-0 επί του Βόλου στην Τούμπα με το πέναλτι του Σβαμπ. Ακυρώθηκε γκολ των Θεσσαλών στο δεύτερο ημίχρονο.

Προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο ΠΑΟΚ καθώς έκαμψε την αντίσταση του αξιόμαχου Βόλου 1-0 στην Τούμπα. Ο Στέφαν Σβαμπ ήταν ο «χρυσός» σκόρερ για το «συγκρότημα» του Ραζβάν Λουτσέσκου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Από την άλλη, οι Θεσσαλοί έδειξαν ανταγωνιστικοί, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχαν γκολ στο 69’ με τον Μωραΐτη, όμως, ο διαιτητής Ευαγγέλου το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ στον Βιεϊρίνια, σε μία φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει επαφή μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών.

Φλύαρη υπεροχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία των φιλοξενούμενων. Μάλιστα, στο 8’ οι Βολιώτες σκόραραν με τον Ενγκίν, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Στην συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν τον ρυθμό τους, έψαξαν τρόπους για να διασπάσουν την άμυνα των παικτών του Άνχελ Λόπεθ, αλλά στο 14’ η κεφαλιά του Ντεσπόντοφ πέρασε άουτ και την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Μουργκ στο 23’.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας ήταν ο κινητήριος «μοχλός» των προσπαθειών των γηπεδούχων, προκαλώντας προβλήματα στην αμυντική λειτουργία του Βόλου και από τη δική του μπαλιά, ο Ντεσπόντοφ κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα του Κίτσιου στην περιοχή. Ο Στέφαν Σβαμπ ανέλαβε να εκτελέσει την… εσχάτη των ποινών και νίκησε τον Κόστιτς για το 1-0.

Βελτίωση για Βόλο, του ακυρώθηκε γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος εμφανίστηκε σαφώς πιο βελτιωμένος. Η είσοδος του Μωραΐτη προκάλεσε προβλήματα στην αμυντική γραμμή του «Δικέφαλου του Βορρά», ενώ στο 69’ ο επιθετικός της ομάδας της Μαγνησίας σκόραρε με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Κίτσιου, όμως, ο διαιτητής Ευαγγέλου το ακύρωσε για επιθετικό φάουλ, σε μία φάση που δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι.

Ο Μωραΐτης ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του Βόλου και στο 73’ έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν πήρε την κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίπλα από την εστία του Ζίβκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε, Κετζιόρα, Νάσμπεργκ, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Οζντόεφ (66′ Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ (66′ Τάισον), Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Σαμάτα (74′ Μπράντον).

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κόστιτς, Τάχατος (46′ Άλχο), Καλογερόπουλος, Σιέλης, Κίτσος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Κορνέτ (61′ Μωραΐτης), Ντέλετιτς (46′ Ασλανίδης), Ενγκίν (57′ Κόμπα), Γκαρσία.

ΤΑ HIGHLIGHTS



Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Super League 2: Νίκησαν κι ελπίζουν τα Χανιά
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Υπόθεση Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε ο φερόμενος ως ηγέτης των οπαδών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 61-45: «Ερυθρόλευκος» ο τίτλος στην Α1 Γυναικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved