Σήμερα η πρώτη μάχη της Εθνικής Ομάδας Γυναικών απέναντι στην Ουκρανία για το Nations League
Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών

Σήμερα η πρώτη μάχη της Εθνικής Ομάδας Γυναικών απέναντι στην Ουκρανία για το Nations League

Η ιστορία της Βεατρίκης Σαρρή που αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας

Πανέτοιμη για τους δύο αγώνες απέναντι στην Ουκρανία είναι η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών, στο πλαίσιο της τρίτης και τέταρτης αγωνιστικής του Nations League. Η πρώτη της μάχη απέναντι στην Εθνική Ομάδα της Ουκρανίας θα δοθεί σήμερα στις 17:00 στο «Θ. Βαρδινογιάννης», ενώ ο δεύτερος αγώνας, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο Ηράκλειο, θα διεξαχθεί στις 31 Οκτωβρίου.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέξης Κατηκαρίδης, κάλεσε τους φιλάθλους της Κρήτης να βρεθούν στο γήπεδο και να στηρίξουν την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας και στις δύο αναμετρήσεις.

Ανάμεσα στις παίκτριες που έχουν κληθεί για τους αγώνες απέναντι στην Ουκρανία είναι και η Χανιώτισσα Βεατρίκη Σαρρή, το «δεκάρι» της Εθνικής Ομάδας, που διαπρέπει στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας.

Διαβάστε παρακάτω την ιστορία της, όπως την αφηγήθηκε σε συνέντευξή της στο OPAP News:

VeatrikiSarri01

Η Βεατρίκη Σαρρή

Η Χανιώτισσα που κάνει την Αγγλία να υποκλίνεται στο ποδοσφαιρικό της ταλέντο 

Από την πρώτη κυριολεκτικά στιγμή της ζωής της κατάφερε να έχει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της, αφού ήταν από τα παιδιά που γεννήθηκαν την πρώτη μέρα του χρόνου, το 1998. 25 χρόνια μετά, τα φώτα παραμένουν στραμμένα πάνω της, αφού είναι η πρώτη -και μέχρι στιγμής η μοναδική- Ελληνίδα που έχει αγωνιστεί και έχει σκοράρει στην Women’s Super League (την πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου γυναικών στην Αγγλία), η πρώτη Ελληνίδα που συμπεριλήφθηκε ως παίκτρια στο FIFA και σίγουρα μία από τις καλύτερες μεσο-επιθετικούς της χώρας μας.

Η διαδρομή από τον Α.Ο. Χανιά στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας

Σε πολύ νεαρή ηλικία δοκίμασε τις ικανότητές της στην ενόργανη γυμναστική και τον στίβο, όμως ευτυχώς για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου, η «στρογγυλή θεά» ήταν αυτή που κατάφερε να τη μαγέψει πραγματικά. «Η αλήθεια είναι πως την αγάπη μου για το ποδόσφαιρο την κατάλαβα σε πολύ μικρή ηλικία. Σε κάθε ευκαιρία, παίζαμε μπάλα μαζί με τον αδερφό μου και τα παιδιά της γειτονιάς και του σχολείου», θυμάται. Το 2006 ήταν το μοναδικό κορίτσι που εντάχθηκε στην ακαδημία ποδοσφαίρου Νέων Χανίων, ενώ το 2010 βρέθηκε στη μοναδική γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του νομού που μεγάλωσε: τον Α.Ο. Χανιά, με τη φανέλα του οποίου αγωνίστηκε για 6 χρόνια. Το εξωτερικό ήρθε στη ζωή της το 2016, όταν μετακόμισε στο Λιντς για να συνδυάσει τις σπουδές της στην ψυχολογία με το ποδόσφαιρο. Έχοντας περάσει από τις Λιντς Γιουνάιτεντ, Fylde Ladies και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, υπέγραψε τελικά το πρώτο της επαγγελματικό συμβόλαιο το 2020 στη Μπέρμιγχαμ, η οποία αγωνιζόταν τότε στην πρώτη κατηγορία.

Το γκολ… όνειρο κόντρα στην Άρσεναλ, το FIFA και οι στόχοι με την Εθνική Ομάδα

Με τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ, η Βεατρίκη διατηρεί και την πιο ξεχωριστή ανάμνησή της στα γήπεδα. «Η πιο συγκινητική στιγμή για μένα ήταν όταν έβαλα γκολ εναντίον της Άρσεναλ, τον Ιανουάριο του 2022. Η Άρσεναλ είναι η ομάδα που υποστηρίζω από μικρή, οπότε η νίκη και το γκολ απέναντί της ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», περιγράφει. Μάλιστα, αυτή ήταν και μία από τις στιγμές που εκτόξευσαν τη φήμη της στην Αγγλία και έτσι λίγο αργότερα, το καλοκαίρι του 2022, πήρε μεταγραφή για τη Μπράιτον. Τότε ήταν, μάλιστα, που η FIFA τη συμπεριέλαβε στο δημοφιλές της ηλεκτρονικό παιχνίδι, στην έκδοση του 2023, που έδινε για πρώτη φορά στους παίκτες τη δυνατότητα να αγωνιστούν και με γυναικείες ομάδες.

Όσον αφορά στις συμμετοχές της στην Εθνική Ομάδα, η Βεατρίκη είναι βασικό μέλος της από το 2017 και ονειρεύεται μια σημαντική διάκριση με τα χρώματα της «Γαλανόλευκης». «Ο μεγαλύτερος στόχος μας αυτή τη στιγμή είναι μια πρόκριση σε επίσημο τουρνουά. Είναι ένα από τα πιο «τρελά» όνειρα που έχω, να βοηθήσω την Εθνική να πάρει μέρος σε κάποιο Euro ή Μουντιάλ», παραδέχεται. 

VeatrikiSarri02

Η Βεατρίκη Σαρρή

Τα στερεότυπα, οι απαντήσεις στο γήπεδο και η υποστήριξη του ΟΠΑΠ

Ακόμη και εκείνη, όμως, που το ταλέντο της αναγνωρίστηκε τελικά διεθνώς, χρειάστηκε αρχικά να έρθει αντιμέτωπη με στερεότυπα που αφορούν τη σχέση των γυναικών με το ποδόσφαιρο. «Το μεγαλύτερο στερεότυπο που αντιμετώπισα ως γυναίκα που παίζει ποδόσφαιρο, είναι η άποψη ότι πρόκειται για ένα αντρικό άθλημα. Ο τρόπος που το αντιμετώπισα, όμως, από μικρή μέχρι και σήμερα, είναι με το να αποδεικνύω πως έχω ίσες ικανότητες με αυτές των αντρών. Το γεγονός ότι παίζω επαγγελματικά ποδόσφαιρο σε ομάδα της Αγγλίας και αυτή τη στιγμή ζω το όνειρό μου, νομίζω είναι από μόνο του μία απάντηση», τονίζει η Βεατρίκη.

Σύμμαχος του γυναικείου ποδοσφαίρου είναι και ο ΟΠΑΠ, ως Χρυσός Χορηγός όλων των Εθνικών Ομάδων. «Ο ΟΠΑΠ είναι πάντα στο πλευρό μας και για εμάς είναι πολύ σημαντική αυτή η στήριξη. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε μαζί να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει ως ομάδα», αναφέρει.

Η Βεατρίκη Σαρρή μέσα από 5 γρήγορες απαντήσεις:

-Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου με 3 λέξεις σε κάποιον που δεν σε ξέρει; Ανταγωνιστική, φιλόδοξη, ντροπαλή.

-Ποιο τραγούδι σε εμπνέει;

Αυτή τη στιγμή το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «Forever» του Chris Brown. 

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Παστίτσιο.

-Έχεις κάποιο ψευδώνυμο;

Βέα. 

-Ποιος αθλητής/αθλήτρια ήταν το πρότυπό σου;

Ο Μέσι και η Κέλλυ Σμιθ από τις γυναίκες.



Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρόωρος αποκλεισμός από το Madrid Open – Η μεγαλύτερη νίκη καριέρας του Μοντέιρο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Euroleague: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε τα χέρια με την Παρτιζάν για νέο συμβόλαιο
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Το "next stop Paris" του Πετρούνια!
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
Super League: «Μάχες» παραμονής σε Πανθεσσαλικό, Καισαριανή και Αγρίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved