Νέα Φιλαδέλφεια: Προκαλούν οι Κροάτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ

Νέα Φιλαδέλφεια: Προκαλούν οι Κροάτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ

Η ομάδα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ δημιουργεί «κλίμα» ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ στην έδρα τους, ανακοινώνοντας sold out στη φανατική κερκίδα των Bad Blue Boys

Έπειτα κι από την ολοκλήρωση των απολογιών των 105 κατηγορουμένων οι οποίοι έχουν κριθεί όλοι προφυλακιστέοι, οι Αρχές επικεντρώνονται στον εντοπισμό του δράστη της στυγερής δολοφονίας του 29χρονου αλλά και ατόμων που συμμετείχαν στα επεισόδια και διαφεύγουν της σύλληψης.

Οι μεταγωγές των κρατουμένων αναμένεται να ξεκινήσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, ενώ στη Διεύθυνση μεταγωγών αναμένεται να μεταφερθούν όλοι εκείνοι που θα προφυλακιστούν εκτός Αττικής.

Οι 41 για τους οποίους βγήκε φυλακιστήριο έχουν σπάσει σε μικρές ομάδες και αναμένεται να οδηγηθούν σε 16 διαφορετικές φυλακές, όπου θα είναι υπό αυστηρή επιτήρηση. 8 από τους δράστες θα μεταφερθούν στις φυλακές του Αυλώνα, 6 στον Κορυδαλλό ενώ οι υπόλοιποι σε καταστήματα κράτησης στις επαρχίες της χώρας.

Αύριο Τρίτη 15 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην Κροατία. Η ομάδα της Ντιναμό μάλιστα ανακοίνωσε ότι η κερκίδα των Bad Blue Boys είναι sold out, προκαλώντας για ακόμα μια φορά με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Κροάτης πρόεδρος: «Πήγαν για επεισόδια - Αν η Αθήνα κρατήσει και τους 100, θα δημιουργηθεί βεντέτα»

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχολίασε τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Όπως είπε ο ίδιος, οι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαν στην Ελλάδα για να κάνουν επεισόδια, τονίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που ο ίδιος δεν μπορεί να στηρίξει.

Και συνέχισε λέγοντας για τους Κροάτες κατηγορούμενους πως «είναι πολίτες και έχουν τα δικαιώματά τους, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε μια ζωή δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν είναι γνωστές».

Ενώ παράλληλα απευθυνόμενος στην ελληνική κυβέρνηση είπε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους "τεχνητής κράτησης", αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν».

Ένωση Δικαστών: Ευθεία παρέμβαση και προσβολή των θεσμών οι δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Προφυλακίστηκαν και οι 105 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων, έπεσε την Κυριακή η αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 7 Αυγούστου.

Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες δύο έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής.

Οι κατηγορούμενοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Στο διαβιβαστικό των αρχών περιλαμβάνεται ωστόσο ακόμη ένα πρόσωπο ελληνικής καταγωγής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved