Βέλιτς: «Εξελίξιμος ο Φέισα»

Βέλιτς: «Εξελίξιμος ο Φέισα»

Την εκτίμηση πως ο Λιούμπομιρ Φέισα μπορούσε να φτάσει σε σημείο να γίνει ένας σύγχρονος ποδοσφαιριστής έκανε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο Βόσνιος πρώην τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού μίλησε στον Sentra FM 103,3 επ’ ευκαιρία της παρουσίας του Σέρβου άσου στην Αθήνα και την επικείμενη συμφωνία με τον Ολυμπιακό, για τις εντυπώσεις που ο ίδιος είχε αποκομίσει από τον παίκτη όταν τον είχε παρακολουθήσει και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ενώ τόνισε πως πρόκειται για έναν παίκτη με ταλέντο που όμως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την εξέλιξη που είχε πριν τραυματιστεί.

Τόνισε δε πως αν ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα περιορίσουν το ρίσκο του ότι ο παίκτης προέρχεται από τραυματισμό, θα μπορούσε να αποτελέσει γι’ αυτόν μια πολύ καλή ευκαιρία τόσο σε οικονομικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο Βέλιτς αναφέρθηκε ακόμα στο φλέγον θέμα της εναρμόνισης του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα νέα οικονομικά δεδομένα που επικρατούν στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, ενώ αρνήθηκε για άλλη μια φορά ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή ανάμεσα στον ίδιο και τον Παναθηναϊκό προκειμένου να αναλάβει εκ νέου τεχνικός διευθυντής του.

Αναλυτικά ο Γιάσμινκο Βέλις είπε:

Για τις εντυπώσεις που είχε αποκομίσει από τον Φέισα:

«Εμένα μου αρέσει όταν μιλώ για ποδοσφαιρικά θέματα, για παιχνίδια ή παίκτες να έχω πλήρη εικόνα, ώστε να εκφράζω μια τεκμηριωμένη άποψη.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση του Φέισα, πρόκειται για έναν παίκτη που τον έχω παρακολουθήσει πριν τέσσερα χρόνια, όταν ήμουν τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό για λογαριασμό της  ομάδας σε έναν αγώνα που δεν είδα αποκλειστικά γι’ αυτόν τον παίκτη. Ηταν ένας αγώνας της Εθνικής  Σερβίας κάτω των 20 ετών, που έπαιξε και αυτός και ήταν μια εποχή πριν πάει στην Παρτιζάν, όταν έπαιζε στην Χάιντουκ Κούλα. Εχω μια εικόνα όχι πολύ βαθιά, αλλά ούτε και επιφανειακή και βέβαια γνωρίζω πληροφορίες που αφορούν την καριέρα του ποδοσφαιριστή στη συνέχεια από φίλους και γνωστούς που παρακολουθούν την σερβική αγορά. Η δική μου εντύπωση τότε, πριν 3-4 χρόνια ήταν ότι πρόκειται για ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα - που τότε ήταν ούτως ή άλλως - και είχε αρχίσει το όνομά του να γίνεται γνωστό. Λίγες εβδομάδες μετά, είχε προκύψει να είναι σχεδόν κλεισμένη η μεταγραφή του στην Μετς, Β’ κατηγορίας τότε, που όμως χάλασε την τελευταία στιγμή, λόγω κάποιου ειδικού καθεστώτος και ακολούθως πήρε μεταγραφή στην Παρτιζάν.

Τότε η εντύπωσή μου ήταν ότι πρόκειται για εξελίξιμο παίκτη - όχι βέβαια στο επίπεδο ενός Παναθηναϊκού ή ενός Ολυμπιακού - ένα ψηλό παιδί με μεγάλο χώρο δράσης, με ένταση στο παιχνίδι του, που μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις στο κέντρο, ως κεντρικό χαφ, όπως τον είδα σε εκείνο το παιχνίδι. Ενας παίκτης που μπορούσε να παίξει στο κέντρο, που αναπτύσσεται με ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι, κυρίως με κοντινές πάσες, με επαφή στο παιχνίδι και με συνεχή κίνηση. Αν η εξέλιξή του ήταν ανάλογη, θα μπορούσε μελλοντικά να φτάσει σε επίπεδο ενός πολύ ενδιαφέροντα ποδοσφαιριστή.

Μπορεί να παίξει σε διάφορες θέσεις και σχήματα στο κέντρο, παρότι οι πληροφορίες που έχω από γνωστούς μου στη Σερβία είναι ότι παίζει αμυντικό χαφ, ότι είναι πολύ δυνατός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχει δυνατό σουτ, καλή επαφή με τη μπάλα. Η εντύπωση η δική μου ήταν πως δεν είναι μόνο καθαρά αμυντικό χαφ. Μπορεί να παίξει και με δύο στο κέντρο, ακόμα και με τρεις στο κέντρο, αριστερά και δεξιά του αμυντικού χαφ. Η ενημέρωση που έχω, βέβαια, από αυτούς που τον παρακολουθούν είναι ότι πρόκειται για ένα αμυντικό χαφ».

Για το ποια πιστεύει ότι θα είναι η κατάστασή του μετά τον τραυματισμό του:

«Είναι ερωτηματικό η κατάστασή του μετά από ένα χρόνο τραυματισμού. Δεν ξέρω τη συμφωνία που έχει κάνει  ο Ολυμπιακός, σίγουρα παίζουν ρόλο και αυτά. Το λογικό είναι να έχει πάρει κάποιες προφυλάξεις σε ό,τι αφορά την επένδυσή του, γιατί οπωσδήποτε είναι ένα ρίσκο μετά από ένα χρόνο απουσίας να παίξει μπάλα. Αν πριν τραυματιστεί, ο Ολυμπιακός - ή κάθε Ολυμπιακός - έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή, αν θεωρούσε ότι πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο να είναι χρήσιμος σε ομάδα τέτοιου επιπέδου, τότε το γεγονός ότι ήρθε μετά από αγωνιστική απραξία, μπορεί να αποτελέσει και μια ευκαιρία για ένα καλό deal για την ομάδα που θα τον αποκτήσει. Το θέμα είναι πόσο καθαρή είναι η εικόνα που είχε για τον παίκτη πριν τραυματιστεί.

Επαναλαμβάνω ότι όταν τον είδα εγώ ήταν, στα 19, ένας εξελίξιμος παίκτης, που θα μπορούσε να φτάσει να γίνει ένας σύγχρονος παίκτης, χρήσιμος σε ομάδες υψηλού ανταγωνισμού. Δεν ξέρω την εξέλιξή του μέχρι να τραυματιστεί. Αν ο Ολυμπιακός την ξέρει - γιατί ένας τραυματισμός εκτός από άτυχη στιγμή είναι και ρίσκο - μπορεί να προφυλαχθεί με μια συμφωνία που περιλαμβάνει και το γεγονός της αποχής από τους αγωνιστικούς χώρους για ένα χρόνο».

Για τα ταλέντα που βγάζει η σερβική σχολή ποδοσφαίρου και όλες οι χώρες της Γιουγκοσλαβίας, που ενώ για ένα διάστημα είχαν λιγοστέψει, αρχίζουν πάλι να αυξάνονται.

«Δεν έχω την εντύπωση ότι το επίπεδο του σερβικού ποδοσφαίρου αρχίζει πάλι και ανεβαίνει. Μου φάνηκε μάλιστα ένα επίπεδο χαμηλότερο από το ελληνικό. Υπάρχουν πάντα καινούργιοι παίκτες, βγαίνουν καινούργια ταλέντα, όμως η πρακτική τα τελευταία χρόνια είναι οι ξένες ομάδες να αποκτούν ποδοσφαιριστές από την Γιουγκοσλαβία σε νεαρή ηλικία. Εχουν φύγει αρκετοί παίκτες για ομάδες του εξωτερικού, από τα λεγόμενα ταλέντα, που για το ευρωπαϊκό κοινό είναι εντελώς άγνωστα ονόματα. Είμαι σε αναμονή να δω την εξέλιξη αυτών των ποδοσφαιριστών, που στη συνέχεια η αξία τους πολλαπλασιάζεται».

Για τα νέα οικονομικά δεδομένα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πώς πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα η ποδοσφαιρική Ελλάδα:

«Θεωρώ ότι οι εποχές που ζούμε είναι μια καλή ευκαιρία για τις ελληνικές ομάδες να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και να δουν το ζήτημα της πολιτικής και της φιλοσοφίας που πρέπει να ακολουθήσουν, να απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμά τους και να κινηθούν μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο και πάνω στα συγκεκριμένα όρια, που ούτως ή άλλως βάζει το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, αλλά και τα όρια που βάζουν τα οικονομικά δεδομένα της χώρας και των σωματείων. Απορώ πώς αυτό δεν έχει γίνει 100% κατανοητό.
Θεωρώ ότι όταν κανείς προσδιορίσει καθαρά τη θέση που του ανήκει στην ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου, όταν προσδιορίσει καθαρά τις δυνατότητές του και μέχρι πού φτάνουν τα όριά του, μπορεί να αρχίσει να στοχεύει σε μια πολιτική που θα αποδώσει καρπούς. Νομίζω ότι η κρίση προσφέρει πάντα ευκαιρίες. Βέβαια, πάνω απ’ όλα, πρέπει να γίνουν σωστά ποδοσφαιρικά πλάνα και να ξέρουν όλοι πού βρίσκονται και πού θέλουν να φτάσουν και να κινούνται πάνω σ’ αυτούς τους άξονες».

Για τα όσα ακούστηκαν για επιστροφή του στον Παναθηναϊκό:

«Δεν υπήρχε απολύτως τίποτα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Σοκ: Νοκ-άουτ και ο Μολέδο στον Παναθηναϊκό!
Σοκ: Νοκ-άουτ και ο Μολέδο στον Παναθηναϊκό!
Τραγικά πράγματα στα Χανιά, περίμενε ασθενοφόρο ο Μολέδο!
Τραγικά πράγματα στα Χανιά, περίμενε ασθενοφόρο ο Μολέδο!
«Όργια» Νεϊμάρ στο 6-2 της Παρί! (video)
«Όργια» Νεϊμάρ στο 6-2 της Παρί! (video)
Νέα παραίτηση στον Ηρακλή
Νέα παραίτηση στον Ηρακλή
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Βάσεις 2017: Η αγωνία στο «κόκκινο» - Αυτές είναι οι βάσεις στις δημοφιλείς σχολές
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Αυτοί είναι οι τζιχαντιστές που έσπειραν το θάνατο στη Las Ramblas
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Μεγάλη φωτιά στο Μαρκόπουλο Αττικής
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης
Βίντεο που κόβει την ανάσα! Έτσι σώζει ζωές το Πολεμικό Ναυτικό: Καρέ – καρέ επιχειρήσεις διάσωσης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης