ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Ενωσίτικος νόμος στο σπίτι της και χωρίς μεζούρα! (vids+pics)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Ενωσίτικος νόμος στο σπίτι της και χωρίς μεζούρα! (vids+pics)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Οι δύο ομάδες επέστρεψαν ξανά για ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια έπειτα από 20 χρόνια και η Ένωση επικράτησε 3-0, με αποτέλεσμα να είναι με το ένα πόδι στον τελικό. Δύο δοκάρια οι Πειραιώτες, ένα οι νικητές. 

Το πρώτο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός στη Νέα Φιλαδέλφεια, έπειτα από 20 και πλέον χρόνια βάφτηκε κατακίτρινο.

Η Ένωση άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' με τον Λιβάι Γκαρσία, ο ίδιος στο 103' έκανε το τελικό 3-0 με πέναλτι, ενώ ενδιάμεσα στο πρώτο ημίχρονο, είχε σημειώσει κι ένα ΑΠΙΘΑΝΟ αυτογκόλ ο Σαμασέκου για το 2-0. 

Οι Πειραιώτες με αρκετές αλλαγές, αλλά και ρίσκα στην πορεία από τον Μίτσελ, χωρίς τον Χάμες, είχαν δοκάρι στο 1-0 και στο 2-0, όπως είχε και η Ένωση στο 2-0. Σε κάθε περίπτωση, μίλησε ο νόμος της ΑΕΚ στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena». Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, παρά τις απουσίες των Ρότα, Μουκουντί, Γιόνσον, Φερνάντες και με τους Αραούχο, Άμραμπατ, Πινέδα στον πάγκο, πήρε μία τεράστια νίκη και ουσιαστικά είναι με το ένα πόδι στον τελικό του θεσμού, ενώ ο Ολυμπιακός εμφάνισε και πάλι αρκετές παθογένειες.

Σχηματισμοί

Η ΑΕΚ είχε τον Στάνκοβιτς στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σιντιμπέ, αριστερό ο Χατζισαφί και στόπερ οι Μήτογλου, Τζαβέλλας. Στα χαφ οι  Γαλανόπουλος, Μάνταλος, στα άκρα οι Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και μπροστά οι Γκαρσία, Τσούμπερ.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-3-3. Ο Τζολάκης στο τέρμα, δεξί μπακ ο Βρουσάι, αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ και στόπερ οι Παπασταθόπουλος, Ντόι. Στα χαφ οι Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ, αριστερά ο Γκάρι Ροντρίγκες, δεξιά ο Μπιέλ και στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Γκολ στο 3’ η Ένωση!

Φουριόζα μπήκε η ΑΕΚ και μόλις στο 3' έκανε το 1-0 κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Βρουσάι έπεσε στο έδαφος κι έχασε τη μπάλα, ο Τσούμπερ έδωσε στον Γκαρσία κι αυτός τσίμπησε τη μπάλα και με αριστερό σουτ εντός περιοχής εκτέλεσε τον Τζολάκη για το 1-0. Φυσικά, το γκολ προκάλεσε έκρηξη στην εξέδρα.

 

Δοκάρι ο Ολυμπιακός

Στο 14’ άγγιξε το 1-1 ο Ολυμπιακός. Ο Ελ Αραμπί έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αριστερά εντός της περιοχής έκανε το δεξί σουτ και η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκών!

Απίθανο αυτογκόλ!

Στο 25’ ο Ελ Αραμπί έβγαλε για τον Μπιέλ, αλλά πρόλαβε ο Στάνκοβιτς κι απομάκρυνε. Στο 28’ έγινε το 2-0. Ο Τσούμπερ έκανε εξαιρετική κίνηση από δεξιά αδειάζοντας τον Ντόι, πλάσαρε, ο Τζολάκης απέκρουσε, ο Μάνταλος βρήκε την μπάλα με το γόνατο κι ο Σαμασέκου με κεφαλιά θέλησε να διώξει σε κόρνερ, αλλά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Το γήπεδο είχε πάρει φωτιά και στο 38’ η Ένωση απείλησε ξανά. Σέντρα του Χατζισαφί από αριστερά, ο Λιβάι δεν βρήκε τη μπάλα με την προβολή. Στη συνέχεια σέντρα του Ελίασον δεν πήρε όπως ήθελε την κεφαλιά ο Λιβάι. Στο 45’ σουτ του Ελίασον κόντραρε στον Σαμασέκου σε κόρνερ. Νωρίτερα, ο Μίτσελ έβαλε και τον Μπουτούτσι αντί του Μπιέλ που τραυματίστηκε.

Ζήτησε πέναλτι η ΑΕΚ

Ο Μίτσελ με το ξεκίνημα ρίσκαρε και με Φορτούνη, Ροντινέι, έψαξε το γκολ, ενώ στην πορεία έριξε στη μάχη και Μπακαμπού, Βαλμπουενά.

Στο 50’ η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπασταθόπουλου και του Ρέαμπτσιουκ στον Λιβάι.

Δύο δοκάρια!

Στο 56' ο Ολυμπιακός είχε νέο δοκάρι, ξανά με τον Γκάρι Ροντρίγκες. Εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη από δεξιά, ο Παπασταθόπουλος έπιασε σουτ στα σώματα κι από λάθος του Λιβάι, η μπάλα έφτασε στον Γκάρι Ροντίγκες, ο οποίος έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι!

Στο 61' είχε δοκάρι η ΑΕΚ κι άγγιξε το 3-0. Δεξί σουτ του Μάνταλου, η μπάλα βρήκε στον Χουάνγκ και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη και κόρνερ.

Ακυρώθηκε γκολ

Στο 74’ ο Ολυμπιακός σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Μπακαμπού έκανε συρτό σουτ και ο Στάνκοβιτς αλλοίωσε την πορεία της μπάλας. Ο Εμβιλά από κοντά πλάσαρε, η μπάλα πέρασε τη γραμμή, όμως, ήταν εκτεθειμένος.

Στο 79’ κακό σουτ του Αραούχο με το αριστερό μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά.

Στο 78’ σέντρα του Φορτούνη, η μπάλα πέρασε από τον Μπουτούτσι, ο Βαλμπουενά μπήκε στη φάση, αλλά έβαλε κόντρα ο Σιντιμπέ. Στην εξέλιξη σουτ του Γκατσίνοβιτς, μπλόκαρε ο Τζολάκης.

Στο 81' δυνατό, αλλά και άστοχο σουτ εκτός περιοχής σουτ του Παπασταθόπουλου. Στο 87' γέμισμα του Εμβιλά για τον Μπακαμπού που έκανε γυριστό σουτ κι αστόχησε.

 

Πέναλτι η ΑΕΚ και 3-0!

Στο 99' ο Γκατσίνοβιτς δέχθηκε μαρκάρισμα από τον Ντόι. Ο Νταμπάνοβιτς έδειξε να συνεχιστεί το ματς, αλλά ο διαιτητής κλήθηκε στο VAR. Έδωσε το πέναλτι και ο Γκαρσία στο 103' ευστόχησε για το τελικό 3-0! 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Μήτογλου, Τζαβέλλας (73’ Βίντα), Χατζισαφί, Ελίασον (83’ Άμραμπατ), Γαλανόπουλος (64’ Σιμάνσκι), Μάνταλος (83’ Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Τσούμπερ (64’ Αραούχο).

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονζάλεθ): Τζολάκης, Βρουσάι (46’ Ροντινέι), Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (46΄Φορτούνης), Χουάνγκ (66’ Βαλμπουενά), Γκάρι Ροντρίγκες, Ελ Αραμπί (66’ Μπακαμπού), Μπιέλ (39’ Μπουτούτσι).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Επικό τρολάρισμα η Ένωση – «Νέα Φιλαδέλφεια-Πειραιάς 30 λεπτά»

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Επικό τρολάρισμα η Ένωση – «Νέα Φιλαδέλφεια-Πειραιάς 30 λεπτά»

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Τα highlights του αγώνα (video+photos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-0: Τα highlights του αγώνα (video+photos)

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Νίκησε πέντε χρόνια και 16 ματς μετά!

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Νίκησε πέντε χρόνια και 16 ματς μετά!

Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved