«Δεν θα αποφασίσει η UEFA»

«Δεν θα αποφασίσει η UEFA»

Για μερικά από τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, στο σημερινό (17/6) διοικητικό συμβούλιο. Μίλησε για τις επαφές που είχε μέσα στο δεκαπενθήμερο που μεσολάβησε από την πρόσφατη γενική συνέλευση, για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων, για τις αδειοδοτήσεις, για τη βία και για τις απειλές που δέχεται.

Για το θέμα των πλαστών ενημεροτήτων είπε: «Το ζήτημα ετέθη υπόψη του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλου διότι όπως ξέρετε δεν υπήρχε η απαιτούμενη συνδρομή και συνεργασία από φορείς του δημοσίου, ΔΟΥ και ΙΚΑ, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία που ζητούσαμε. Είναι αλήθεια πως μέσα σε 3-4 ημέρες ο κ. Κανελλόπουλος ολοκλήρωσε την έρευνά του και μας απέστειλε το πόρισμα και τα στοιχεία που έλειπαν. Όλα τα χαρτιά πλέον βρίσκονται στα χέρια των αρμόδιων ποδοσφαιρικών οργάνων για τις περαιτέρω προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες. Ήδη έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα, δηλαδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε θέματα ποινικού δικαίου».

Για το θέμα της αδειοδότησης τόνισε: «Η UEFA προθυμοποιήθηκε να μας βοηθήσει βλέποντας το ζήτημα που υπήρχε. Η όλη διαδικασία χαρακτηρίζεται από την ίδια την UEFA ως επίσκεψη βοήθειας. Δεν πρόκειται να πάρει απόφαση η UEFA. Θα βγάλει ένα πόρισμα που θα είναι εσωτερικό και εξασφαλίζει στο έπακρο την εμπιστευτικότητα. Η παρουσία των ανθρώπων της UEFA και της εταιρίας Price Waterhouse Cooper, που είναι ο αποκλειστικός της συνεργάτης στα θέματα της αδειοδότησης σε όλες τις Ομοσπονδίες μέλη της, και της οποίας εταιρείας το κύρος και η αξιοπιστία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, εξασφαλίζουν στο έπακρο το εμπιστευτικό και αδιάβλητο της διαδικασίας. Το πόρισμα αυτό το περιμένουμε στις αρχές της εβδομάδας και θα είναι στη διάθεση των μελών του Δ.Σ. αλλά και των ενδιαφερομένων».

Για το θέμα της βία, τις επιχορηγήσεις των σωματείων και τις επαφές με την πολιτεία, υποστήριξε: «Από προχθές το μεσημέρι υπάρχει πάνω στο γραφείο μου η γραπτή δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και για τα δύο αυτά θέματα, για άμεση και θετική συμβολή που ζητήθηκε στις επαφές που είχαμε με την Πολιτεία στο διάστημα που μεσολάβησε από τη γενική συνέλευση μέχρι και σήμερα».

Για το θέμα των στοχοποιήσεων και των απειλών, είπε: «Μίλησα επί μακρόν στην Γενική Συνέλευση για τις απειλές που δέχονται άνθρωποι της ομοσπονδίας, αλλά και εγώ προσωπικά. Δεν θέλω να σταθώ περισσότερο σε ένα ζήτημα που πραγματικά εξισώνει στα μάτια της κοινής γνώμης το ποδόσφαιρο με τις μαφιόζικες συμπεριφορές. Αυτή η εικόνα  αδικεί το ποδόσφαιρο και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία. Για αυτό το ζήτημα επισκέφθηκα χτες τον αθλητικό εισαγγελέα τον κ. Σιμιτζόγλου, στον οποίο παρέδωσα όσα στοιχεία είχαμε στη διάθεσή μας προκειμένου και αυτός με τη σειρά του να πράξει τα δέοντα. Επίσης, και στον κ. Κανελλόπουλο έδωσα κατάθεση για το θέμα των απειλών, μετά από δικό του αίτημα».

Για το θέμα του ΠΣΑΠ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: «Σας ενημερώνω πως είχα προσωπική επαφή με την FIFPro (Διεθνής Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών) για να υλοποιηθεί μια συνάντηση ανάμεσα σε εμάς, την FIFPro και τον ΠΣΑΠ, έτσι ώστε να λυθούν και οι απορίες που εκφράζονται από τον ΠΣΑΠ και οι εκκρεμότητες στους εγχώριους κανονισμούς, που πρέπει να ταυτίζονται με τους προτεινόμενους από την FIFA σχετικούς κανονισμούς. Το πιθανότερο είναι αυτή η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, στην έδρα της FIFPro και να συνδυαστεί η εκεί παρουσία μας με αντίστοιχη συνάντηση που θα γίνει μεταξύ της FIFPro και την ολλανδικής ομοσπονδίας».

Για το θέμα της προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια, είπε: «Εδώ δεν μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του. Υπάρχει  κατάφωρη παραβίαση των κανονισμών και του αυτοδιοίκητου. Η παραβίαση του αυτοδιοίκητου θίγει θεμελιώδεις κανόνες που έχει επιβάλει η FIFA, οι οποίοι είναι και σαφείς και αδιαπραγμάτευτοι,  από τη διεθνή ποδοσφαιρική οικογένεια. Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αφορά μόνο την ΕΠΟ, αλλά σε πρώτο βαθμό την Football League, η οποία δεν μπορεί να επικυρώσει τη βαθμολογία και να προχωρήσει στη διεξαγωγή των play off, όπως επίσης την Super League που αναμένει να υποδεχτεί τα νέα μέλη της για το πρωτάθλημα της προσεχούς αγωνιστικής σεζόν. Η προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αφορά, συνεπώς, το σύνολο του ποδοσφαίρου μας και απεύχομαι να φτάσει η στιγμή που θα έχει συνέπειες στην Εθνική Ομάδα και στους συλλόγους που θα μας εκπροσωπήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις».

Και έκλεισε ως εξής: «Το καμπανάκι που χτυπήσαμε ακούστηκε. Το μήνυμα που στείλαμε έπιασε τόπο. Αποδείξαμε πως πάντα υπάρχουν περιθώρια χειρισμών και πρωτοβουλιών, όταν υπάρχει η ξεκάθαρη βούληση και η ακλόνητη αποφασιστικότητα. Δείξαμε πως οι θεσμοί μπορούν να λειτουργούν και πως ο διάλογος μπορεί να φέρνει αποτελέσματα. Ασφαλώς η προσπάθεια για την εξυγίανση και την αναβάθμιση του ποδοσφαίρου δεν τελειώνει εδώ. Η ΕΠΟ μπορεί από τη Δευτέρα, με πολύ καλύτερους όρους, να κάνει μια νέα επανεκκίνηση.

Αυτό είναι αναγκαίο εφόσον και τα ζητήματα έχουν μπει πλέον σε ένα δρόμο σοβαρής διαχείρισης αλλά και εμείς ως ΕΠΟ είναι ανάγκη να δώσουμε συνέχεια με την ίδια τη  λειτουργία μας,  για να φτάσουμε στην ολοκληρωμένη και επιτυχή αντιμετώπισή τους. Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως καμιά προσπάθεια δεν είναι μάταιη. Αρκεί να είναι ειλικρινής και να μην είναι φυγόπονη. Κάναμε την προσπάθειά μας και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Όταν παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό σου, αναγκάζεις και τους άλλους να σε πάρουν στα σοβαρά. Η ΕΠΟ δεν πρέπει και δεν πρόκειται να γίνει ο σάκος του μποξ για κανέναν και για κανέναν λόγο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ρόμα: Υπογράφει ο Μανωλάς!
Ρόμα: Υπογράφει ο Μανωλάς!
Ολυμπιακός: Τέλος και ο Μοντέστο!
Ολυμπιακός: Τέλος και ο Μοντέστο!
Τα καυτά ερωτήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιάννη Αλαφούζο (photo)
Τα καυτά ερωτήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς τον Γιάννη Αλαφούζο (photo)
Ολυμπιακός: Όλα… ανοικτά για Καπίνο
Ολυμπιακός: Όλα… ανοικτά για Καπίνο
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης