Νάπολι: Η θαυματουργή δημιουργία του Σπαλέτι! (Videos+Photos)
https://twitter.com/en_sscnapoli

Νάπολι: Η θαυματουργή δημιουργία του Σπαλέτι! (Videos+Photos)

Νάπολι: Σεζόν ανανέωσης, χωρίς τις «βαρβάτες» μεταγραφές, με την ομάδα να είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, οι «παρτενοπέι» μεγαλουργούν όντας αήττητοι σε 13 ματς, πρωτοπόροι στην Ιταλία και με το εισιτήριο της πρόκρισης στους «16» του Champions League.

Ανέκαθεν η Νάπολι ήταν μια ομάδα που συγκέντρωνε τεράστια συμπάθεια. Κυρίως εκτός Ιταλίας, καθώς εντός της χώρας τα κλισέ για το φτωχό νότο πάντα τη συνοδεύουν. Η πόλη και το κλαμπ που μεγαλούργησε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Πλέον δεν είναι ανάμεσά μας να χαρεί για την ομαδάρα που έφτιαξε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Η σεζόν για τη Νάπολι, έμοιαζε αρκετά δύσκολη. Περίοδος ανανέωσης, οι μεταγραφές που έγιναν ειδικά για το επίπεδο μιας καλής ομάδας απ’ τα κορυφαία Πρωταθλήματα της Ευρώπης, δεν θεωρούνται απ’ το πάνω ράφι. Αποδεικνύονται όμως, κάτι περισσότερο από σπουδαίες.

Νάπολι χωρίς Ινσίνιε, χωρίς Μέρτενς, χωρίς Φαμπιάν Ρουίθ, χωρίς Κουλιμπαλί. Τρία πρόσωπα που για πολλά χρόνια ήταν ουσιαστικά σημεία αναφοράς για το κλαμπ. Αντί αυτών, μεταγραφές όπως ο Μιν-Γιάε Κιμ, ο Φρανκ Ανγκισά και φυσικά ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια. Μαζί με τις «ενέσεις» των δανεισμών των Τζιάκομο Ρασπαντόρι, Τανγκί Εντομπελέ και Τζιοβάνι Σιμεόνε. Κινήσεις που αν αναλογιστεί κανείς ποιοι έφυγαν, δεν ξεσήκωναν κανέναν.

Ήρθαν όμως να υπηρετήσουν ιδανικά το ποδόσφαιρο. Του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός πήρε ξανά το… ραβδάκι του και έχει περάσει την «ταυτότητά» του στους «παρτενοπέι». Μια ομάδα που προσφέρει θέαμα, σκοράρει ακατάπαυστα, νικά, γουστάρει ο φίλαθλος να την παρακολουθεί. Όντας όχι απλά η πρωτοπόρος του Καμπιονάτο, όχι απλά αυτή που εξασφάλισε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, αλλά ένα απ’ τα κορυφαία σύνολα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή!

Εννιά αγωνιστικές επτά νίκες στο Καμπιονάτο και δύο ισοπαλίες. Οι μοναδικές της απώλειες στη σεζόν. Τέσσερα στα τέσσερα στο Champions League, σε όμιλο «φωτιά» με Λίβερπουλ, Άγιαξ και Ρέιντζερς. Αν δεν εντυπωσιαστήκατε μέχρι τώρα, ίσως να γίνει με τον μέσο όρο σκοραρίσματος ανά αγώνα: 3 γκολ!

Σε σύνολο 13ων αγώνων, η Νάπολι έχει πετύχει 39 τέρματα. 22 στη Serie A και 17 στο Champions League.

 
 

Ένα σύνολο στηριζόμενο στον Ντι Λορέντζο, τον Ζιελίνσκι, τον Λομπότκα, τον Μέρετ, τον Ανγκισά και τον Κβαρατσκέλια, που έχουν 13 συμμετοχές μέχρι τώρα. Τον Πολιτάνο, τον Ελμάς, τον Κιμ (12 συμμετοχές), τον Ολιβέρα, τον Ραχμάνι, τον Λοσάνο (11 συμμετοχές), τον Ρούι, τον Ρασπαντόρι, τον Εντομπελέ (10 συμμετοχές).

Φανταστείτε πως λόγω τραυματισμού, δεν είχε για καιρό το μεγάλο της αστέρι ουσιαστικά. Τον Βίκτορ Οσιμέν. Ο οποίος έρχεται τώρα να προστεθεί σε ένα σύνολο που σκορπά το φόβο μέχρι τώρα σε όλη την Ευρώπη!

Η Νάπολι δεν είναι απλά μια καλή ομάδα. Στην αρχή της σεζόν, παραδίδει μαθήματα πως γίνονται οι ανανεώσεις σε ένα κλαμπ, πως ξεπερνά το τέλος μιας εποχής και πώς προχωρά στο αύριο. Βασιζόμενη όχι στον εντυπωσιασμό και στον ένα σκασμό χρήματα για μεταγραφές, αλλά στην ποδοσφαιρική λογική.

 



Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Συμφωνία Φούλαμ με Premier League για κυρώσεις
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved