Μεταγραφικά «μαγειρέματα», Παναθηναϊκός με προτίμηση και ελληνοποίηση ομάδων

Μεταγραφικά «μαγειρέματα», Παναθηναϊκός με προτίμηση και ελληνοποίηση ομάδων

Πασχαλινός «Μαρτυριάρης» με… ζουμάκι μεταγραφικό και τα καλύτερα να έρχονται σε μια σεζόν που κορυφώνεται στην τελική της ευθεία.

*Εκεί που άρπαγα την πετσούλα, ένα-ένα μου «έσκαγαν» τα μεταγραφικά. Λέω κι ας είναι Πάσχα, πρέπει να τα βγάλω από μέσα μου. Να τα μοιραστώ μαζί σας. Σαν το δικό μου χρόνια πολλά.

*Θα παίξει μπόλικη επιστροφή στην Ελλάδα αυτό το καλοκάιρι. Για πολλά παλικάρια που είτε δεν «έπιασαν», είτε βαρέθηκαν στα ξένα. Ικανά να δώσουν λύσεις και προοπτική σε ένα σωρό ομάδες.

*Ο Σιόβας στα 34 του χρόνια δεν είναι εύκολο να αναζητήσει το υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό. Ούτε μεγάλο συμβόλαιο σε εξωτικούς προορισμούς. Φέτος παλεύει για την παραμονή με την Φορτούνα Σιτάρντ.

*Ο Άρης πάντα θα είναι μία επιλογή αν έχει δικαίωμα μεταγραφών επειδή ακόμη κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Οι Θεσσαλονικείς θέλουν Έλληνες που αγνοούνται στο ρόστερ, ενώ για την άμυνα μόνο αδιάφορους δεν τους αφήνει ο Γούτας, που αρχικά έπαιζε στη Σίβασπορ, αλλά τελευταία έχει ορισμένα θέματα.

*Μην ξεχνάτε πως οι «κίτρινοι» έχουν δύο συμβόλαια που λήγουν στο κέντρο της άμυνας. Μπεναλουάν και Δεληζήση. Ας το κρατήσουμε τα ονόματα των Σιόβα και Γούτα λοιπόν, εάν και εφόσον το CAS δε ρίξει καμιά καμπάνα απαγόρευσης μεταγραφών.

*Για τον Γούτα πάντως, υπάρχει και ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες έχουν μία τάση να φέρνουν Έλληνες που ήταν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό δεν αποκλείεται να εξετάσουν κι αυτοί την επιστροφή του.

*Πάμε και στον χαμπίμπι. Αμρ Ουάρντα. Δεν μπορεί το ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς αυτόν. Στην Ανόρθωση τα πάει καλά. Βάζει γκολ, δίνει ασίστ και φυσικά τσακώνεται με αντιπάλους παίκτες και οπαδούς. Υπήρξε σενάριο για Άρη. Φαντάζεστε συνύπαρξη Ουάρντα-Μπούργος; Ούτε ο σκηνοθέτης του «Κόμπρα Κάι». Μην ξεγράφετε το σενάριο για ομάδες πλην του Άρη. Επιστροφή στον Ατρόμητο και λίγο από ΟΦΗ ας πούμε.

*Καλό δίδυμο αυτό και θα «παίξει» γερά στις μεταγραφές. ΟΦΗ και Ατρόμητος. Τρία ονόματα συγκρατήστε. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Αργύρης Καμπετσής. Ο πρώτος είναι βασικός και διεκδικεί τίτλο στην Πολωνία με την Πογκόν Στσέτσιν. Ο δεύτερος παλεύει στη Δανία με τη Βέιλε για παραμονή. Τέσσερις βαθμούς μακριά είναι η σωτηρία. Δεν είναι αυτές οι φιλοδοξίες του. Ο ΟΦΗ που αγαπά νεαρούς Έλληνες και όπως πάντα ο Ατρόμητος που επίσης έχει τα μάτια του σε Έλληνες του εξωτερικού, είναι πιθανοί προορισμοί. Οι Κρητικοί ένα προβάδισμα θα το έχουν.

*Οι ίδιες ομάδες έχουν στις σκέψεις τους και τον Καμπετσή, που δεν μένει στη Βίλεμ. Άγνωστο αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό, όπου θα επιστρέψει καθώς είναι δανεικός. Κρητικοί και Περιστεριώτες «έπαιξαν» πέρσι, «παίζουν» πιο ρεαλιστικά και φέτος.

*Να γυρίσει Αθήνα θέλει ο Σωτήρης Νίνης. Απ’ το θέλει μέχρι το έγινε πράξη, μεγάλη απόσταση. Οπότε κι ένα Αγρίνιο δε θα τον… χάλαγε και τόσο. Τον ξέρει ο Αναστασίου, γνωρίζονται καλά και θέλει ελληνικό στοιχείο ο έμπειρος τεχνικός. Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει τον Παναιτωλικό που αναζητά μεσοεπιθετικά παίκτες.

*Δεν έχουμε μόνο αυτούς που είναι για έλα, αλλά κι εκείνους που είναι για φύγε. Ο Διούδης δεν είναι και το πιο απλό πράγμα να μείνει δεύτερος, έπειτα από σερί σεζόν πρώτος στον Παναθηναϊκό. Το εξωτερικό θα το αναζητήσει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά το προσεχές καλοκαίρι. Και ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει να πάρει έναν άλλο γκολκίπερ για να κάνει δίδυμο με Μπρινιόλι.

*Εξωτερικό θα μείνει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Στη Σέριφ έζησε ωραία πράγματα φέτος, αλλά ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Να μετακομίσει στην Γερμανία ή στη χειρότερη στην Ολλανδία. Και πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει.

*Τον Ορέστη Καρνέζη τον θυμάστε; Όχι δεν σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Είναι πλέον 37 ετών, πήρε τίτλο με τη Λιλ, αλλά δεν έπαιξε. Το ίδιο και τη φετινή σεζόν. Είναι πιθανό να γυρίσει έπειτα από χρόνια στην Ελλάδα για να κλείσει την καριέρα του.

*Αντίστροφη διαδρομή λογικά θα ακολουθήσει ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Μοιάζει δεδομένο ότι θ’ αποχωρήσει από τον Ατρόμητο. Το πρόβλημα είναι ότι ο μέχρι πριν λίγους μήνες διεθνής αμυντικός, έχει κάνει τραγική σεζόν και δύσκολα θα συγκινήσει άλλες ελληνικές ομάδες. Το εξωτερικό φαντάζει και πάλι μονόδρομος.

*Αρκετά σας είπα, παράπονο δεν έχετε. «Ψωμάκι» μπόλικο αυτό το καλοκαίρι. Χωρίς καν να αναφέρουμε τους «μεγάλους». Όχι, δεν βγάζω τον Άρη απ’ το γκρουπ. Μεγάλος είναι σαφώς. Απλά έχει πάντα τον αστερίσκο του αν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές. Εγώ θέλω με τρέλα να μπορεί, γιατί μπορεί και να αλλάξει το μισό ρόστερ μη σας πω!

*Περιμένει το ματς με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός, αλλά έχει αυτοπεποίθηση το «τριφύλλι» αυτό τον καιρό. Όχι έπαρση, αυτοπεποίθηση. Άλλωστε με Γιοβάνοβιτς έπαρση δεν είναι δυνατό να υπάρξει. Ποιον θα ήθελαν αντίπαλο οι «πράσινοι» στον τελικό; Εγώ θα έλεγα χωρίς να έχω κληρονομικό χάρισμα, κάποιον που έχει να αντιμετωπίσει σε τελικό 18 χρόνια και δε φοράει «ασπρόμαυρα».

*Σαν παιδάκι που του έχουν τάξει να το πάνε λούνα παρκ περιμένω δύο ματς των play offs. Το Άρης-Ολυμπιακός που θα γίνει την ίδια μέρα με το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός και το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική.



Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved