Παγκόσμιο Συλλόγων: ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ mind games της Τσέλσι στο πέναλτι που της χάρισε τον τίτλο! (vid+pics)

Παγκόσμιο Συλλόγων: ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ mind games της Τσέλσι στο πέναλτι που της χάρισε τον τίτλο! (vid+pics)

Παγκόσμιο Συλλόγων: Δείτε την απίθανη τακτική της Τσέλσι στο πέναλτι του Χάβερτς που της χάρισε τον τίτλο κόντρα στην Παλμέιρας.

Ο αθλητισμός εξελίσσεται συνεχώς. Είναι επιστήμη. Το ποδόσφαιρο φυσικά και αποτελεί τεράστιο κομμάτι αυτής της επιστήμης.

Πάντα επίσης κλειδί θα είναι η ψυχολογία. Η συγκέντρωση. Το ομαδικό πνεύμα. Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με έναν τελικό Παγκοσμίου Συλλόγων; Στην ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ανάλυση του καθηγητή (σε Πανεπιστήμιο της Νορβηγίας) Γκέιρ Τζόρντε αποδεικνύεται το πώς δούλεψε η Τσέλσι, ώστε ο Κάι Χάβερτς στο 117’ να ευστοχήσει σε πέναλτι και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 2-1 κόντρα στην Παλμέιρας και φυσικά τον τίτλο. Ο συγκεκριμένος καθηγητής ασχολείται με την ψυχολογία στον αθλητισμό και παρατηρεί πίσω από το γεγονός.

«Το πέναλτι είναι ομαδική απόδοση! Για το καθοριστικό πέναλτι της Τσέλσι χθες το βράδυ, ο Αθπιλικουέτα λειτούργησε ως δόλωμα, για τα παιχνίδια μυαλού της Παλμέιρας, ενώ ο πραγματικός εκτελεστής Χάβερτς, ετοίμασε αθόρυβα το χτύπημα, μένοντας εκτός περιοχής. Πώς το έκαναν; Και γιατί;», αναφέρει ο Τζόρντε και έχει και φωτογραφίες, όπως θα δείτε στη photo gallery και θα αντιληφθείτε πως εξελίσσεται το ποδόσφαιρο ακόμα και σε πράγματα που μοιάζουν απλά.  

Στη συνέχεια, λοιπόν, ο καθηγητής εξηγεί τι έγινε: «Όταν δόθηκε το πέναλτι μέσω VAR, ο Αθπιλικουέτα, είχε μία ματιά με τον Χάβερτς. Στη συνέχεια ο αρχηγός της Τσέλσι, άρπαξε τη μπάλα, σαν να ήταν ο εκτελεστής του πέναλτι, ενώ συνεχίζει να έχει οπτική επαφή με τον Χάβερτς. Ο Αθπιλικουέτα τραβάει αρκετή προσοχή από τους παίκτες της Παλμέιρας, ενώ ο Χάβερτς αγνοείται.

Ο Αθπιλικουέτα παίρνει θέση νωρίς στο σημείο του πέναλτι, καθιστώντας τον εαυτό του φαινομενικά ακίνητο και απλό στόχο για τις τακτικές αναστάτωσης των παικτών της Παλμέιρας. Μέχρι και κίτρινη κάρτα παίρνουν στην προσπάθεια να τον ενοχλήσουν.

Η αποκάλυψη. Όταν ο διαιτητής έχει επιτέλους τον έλεγχο, οι παίκτες της Παλμέιρας έκαναν πίσω και ήρθε η κατάλληλη ώρα. Ο Χάβερτς περίμενε ήρεμα στα μετόπισθεν, επικεντρωμένος στο σουτ του και η μπάλα πλέον του παραδόθηκε. Η αλλαγή σκυτάλης  έγινε με επιτυχία

Ο Χάβερτς μπόρεσε να τοποθετήσει την μπάλα στο σημείο του πέναλτι χωρίς διακοπές, να συνεχίσει τη συγκέντρωσή του και την ψυχολογική του προετοιμασία και τελικά να σκοράρει το πέναλτι που έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στην Τσέλσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της FIFA»!

Απίθανη, αν μη τι άλλο, τακτική, ενώ ο καθηγητής αναφέρθηκε και στο τι έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις:

«Γιατί τα έκανε όλα αυτά η Τσέλσι; Τη σεζόν 2021-2022 πολλές ομάδες λαμβάνουν ακραία μέτρα για να παρεμποδίσουν τον εκτελεστή του πέναλτι. Ο διαιτητής κάνει ό,τι μπορεί να για το αποτρέψει, αλλά μειονεκτούν αριθμητικά για να ελέγξει την αμυνόμενη ομάδα που μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει στον εκτελεστή.

Η Παλμέιρας έχει δείξει νωρίτερα αυτή τη σεζόν ότι μπορεί να σχηματίσει ένα εκφοβιστικό και αποτελεσματικό πλήθος γύρω από την μπάλα και τον διαιτητή, μετά από σημαντικά πέναλτι εναντίον της. Η Τσέλσι προφανώς έκανε τη δουλειά της και διάβασε την τακτική.

Η Τσέλσι γνωρίζει καλά αυτή τη στρατηγική συνωστισμού. Όταν δίνονται πέναλτι εναντίον συρρέουν επίσης γύρω από τον εκτελεστή των πέναλτι, προσπαθώντας να μπουν στο κεφάλι του. Εδώ κόντρα στη Λίβερπουλ και τον Σαλάχ. Φυσικά είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν άλλοι εναντίον τους.

Ένα αντίμετρο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να περιμένει ο εκτελεστής του πέναλτι έξω από την περιοχή και να φτάσει αργά στο σημείο του πέναλτι - μια στρατηγική που εφαρμόζει πλέον ο Σαλάχ. Η Τσέλσι πήγε στο επόμενο επίπεδο, ορίζοντας τον αρχηγό της ως δόλωμα κι εκτελεστή πέναλτι. Έξυπνο, αποτελεσματικό, πανέμορφο».

ΔΕΙΤΕ ΤΗ PHOTO GALLERY ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ



Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Live Streaming το Game 5 των τελικών της Volley League γυναικών
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός ο Χουάντσο, στην Ισπανία για εξετάσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved