«Δέχθηκα απειλές και πιέσεις»

«Δέχθηκα απειλές και πιέσεις»

Για το θέμα των αδειοδοτήσεων και τις αρνητικές εισηγήσεις που είχε κάνει για τους Ηρακλή, Πανιώνιο και ΟΦΗ, μίλησε ο διευθυντής του τμήματος αδειοδοτήσεων, Γιώργος Δημητρίου.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM τόνισε ότι η ρήτρα εμπιστευτικότητας είναι κατάρα, ενώ υποστήριξε ότι έχει δεχτεί πιέσεις και απειλές, χωρίς ωστόσο να τον έχουν επηρεάσει.

«Εγώ ως διευθυντής εισηγούμαι, δεν ψηφίζω. Ψηφίζουν όσοι έχουν μπει στην Επιτροπή από την ΕΠΟ», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Δημητρίου και συνέχισε για το γεγονός ότι αποβλήθηκε τρεις φορές από τις διαδικασίες ακρόασης: «Ακούστηκε ότι θέλω να παίξω το ρόλο του Ντι Πιέτρο. Αφενός ο χαρακτηρισμός είναι όχι δυσφημιστικός, αλλά τιμητικός. Αν σε μένα αποδίδεται ο ρόλος του εισαγγελέα, αναρωτιέμαι ποιος ο ρόλος της άλλης πλευράς. Δεν προβλέπεται σε καμία περίπτωσή. Ισχύει μόνο για τα μέλη, εγώ αποτελώ διάδικο. Δεν είχε κανένα τέτοιο δικαίωμα ο κ. Γυφτάκης».

Για την αρνητική εισήγησή του στις περιπτώσεις Ηρακλή, Πανιωνίου και ΟΦΗ, αλλά και το πρόβλημα που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου με την περίπτωση Μπουλούτ, είπε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω ή να γελάσω. Δεν έγινε ουδέποτε σε διεθνές ή εθνικό όργανο καταγγελία ή προσφυγή. Για ποια αμέλεια μιλάμε και για ποια στραβά μάτια στην περίπτωση Μπουλούτ. Οι αποφάσεις από το Τμήμα Αδειοδότησης ελέγχονται ετησίως από την UEFA. Όλα ήταν και τα προηγούμενα χρόνια νομότυπα και το ίδιο θα γίνει και φέτος. Είναι πάγια πρακτική ο έλεγχος. Το Τμήμα έχει διπλή πιστοποίηση και ISO και από την ίδια την UEFA».

Όσον αφορά στις πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες, τόνισε: «Το θέμα με τις ενημερότητες αφορά άλλο τμήμα. Είναι έγγραφα που υποβάλλονται και για την αδειοεδότηση. Ενδέχεται κάποιο τέτοιο έγγραφο να κατατέθηκε στο Τμήμα Δελτίων και όχι σε εμάς. Υπάρχει όμως έκθεση του ορκωτού λογιστή της ΠΑΕ που πρέπει να αναφέρει αν υπάρχουν οφειλές και πώς αυτές τακτοποιήθηκαν».

Παράλληλα, αναφέρθηκαι και στην Παναχαϊκή: «Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα αδειοδότησης. Αφορά μόνο ομάδες Super League για την παραμονή και την έξοδό τους στην Ευρώπη και Football League για την άνοδο, δεν είναι δικό μας θέμα».

Για την περίπτωση του ΟΦΗ, ξεκαθάρισε: «Για να μην λάβει την άδεια, σαφέστατα υπήρχαν προβλήματα. Για λόγους εμπιστευτικότητας δεν μπορώ να πω. Για μας είναι κατάρα η ρήτρα εμπιστευτικότητας. Μπορεί ο καθένας να επιτίθεται, να συκοφαντεί και να λέει ό,τι θέλει χωρίς εμείς να μπορούμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να βάλουμε ορισμένα πράγματα στη σωστή τους βάση, επειδή δεσμευόμαστε έναντι των ομάδων και της UEFA».

Για τις διαρροές για το σκεπτικό των αρνητικών αποφάσεων, υποστήριξε: «Σαν από θαύμα οι διαρροές αφορούν μόνο την άλλη πλευρά, αυτή του κ. Γυφτάκη, εκείνη των ομάδων που δεν πήραν άδεια. Δεν βγαίνει ποτέ το σκεπτικό της άλλης πλευράς. Είναι μια «ενδιαφέρουσα» πρόταση το να υπήρχαν διαρροές και για τις ελλείψεις των φακέλων».

Όσον αφορά στις εφέσεις του Ηρακλή και του Πανιωνίου, είπε: «Η δική μου εισήγηση και πέρυσι για τον Ηρακλή ήταν αρνητική. Φέτος έκανα το ίδιο και με τον Πανιώνιο. Δεν μπορώ να έχω άποψη για τον Πανιώνιο, γιατί και σε αυτή τη διαδικασία είχε φροντίσει να με αποβάλει ο κ. Γυφτάκης. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει σύμπνοια στην Επιτροπή. Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να αποβάλλεται ο εισαγγελέας, επειδή έχει διαφορετική γνώμη. Είναι πλήρως παράτυπο μα αποβάλλομαι επειδή δεν είναι αρεστή η γνώμη μου. Ας την άκουγαν και ας την απέρριπταν».

Σε ερώτηση για το αν έχει δεχθεί παρεμβάσεις στο έργο του: «Καμία ενόχληση, παρέμβαση ή πίεση από την ΕΠΟ. Εκτός της ΕΠΟ δέχθηκα απειλές και πιέσεις, αλλά δεν είμαι από αυτούς που υποκύπτουν. Το μόνο που μπορώ να πω για τον ΟΦΗ είναι πως ο ίδιος άνθρωπος ήταν στην ίδια θέση και πέρυσι όταν πήραν την άδεια».

Σχετικά με την εφαρμογή του συστήματος αδειοδότησης και τα σκληρά κριτήρια, είπε: «Είχαμε εισηγηθεί ως ΕΠΟ να υπάρξει μια ήπια και σταδιακή εφαρμογή του συστήματος, όμως στη συνέχεια αποφασίσθηκε να υπάρξει πλήρη εναρμόνιση με όσα ισχύουν στην UEFA. Ήθελε να δώσει έμφαση στο τι έρχεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ και με συνέντευξη Τύπου ήθελε να δώσει σε όλους να καταλάβουν ότι θα είναι εναρμονισμένο με το αντίστοιχο της UEFA.

Μετά από 5 λεπτά όμως άρχισαν να τον ρωτάνε για κασέτες. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Στη Ρουμανία η ομάδα που ήρθε δεύτερη και θα έβγαινε Champions League υποβιβάστηκε και δεν έγινε τίποτα. Μόνο στην Ελλάδα άρχισαν όλοι να μιλάνε για σενάρια, σκοτεινές δυνάμεις, χωρίς να μπορεί κανείς να αποδείξει τίποτα ή να φέρει κάποιο στοιχείο».

Τέλος, για τον Δημήτρη Σμαΐλη και το ρόλο του, τόνισε: «Δεν πρέπει μέλος της Επιτροπής Εφέσεων να έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας με την ομοσπονδία ή να σχετίζεται με κάποια ομάδα. Εάν υπήρχε οποιαδήποτε υπόνοια γιατί καμία ΠΑΕ δεν έκανε κάποια ένσταση; Ο κ. Σμαΐλης ήταν και πέρσι στην Επιτροπή άλλωστε. Μόνο η UEFA έχει δικαιοδοσία να ανοίξει φακέλους. Δεν χρειάζεται να καλέσει η κακή ΕΠΟ να καλέσει τους Ευρωπαίους, επεμβαίνει από μόνη της, όπως έκανε και στην περίπτωση του ΟΦΗ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
Η Ντόρτμουντ δίνει την δική της απάντηση ενάντια στον φασισμό
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
«Πιάστηκε» στα χέρια με πρόεδρο ομάδας ο Γκώνιας
10 memes για τον αδικοχαμένο Μπέσνικ Χάσι
10 memes για τον αδικοχαμένο Μπέσνικ Χάσι
Λύση πρώτης γραμμής με Μαυροκεφαλίδη! (pic)
Λύση πρώτης γραμμής με Μαυροκεφαλίδη! (pic)
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης