«Γιατί να μην τιμωρηθεί η αστυνομία;»

«Γιατί να μην τιμωρηθεί η αστυνομία;»

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία και πλέον αναμένεται η ετυμηγορία των δικαστών σχετικά με την ποινή που θα επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για τα γεγονότα του Βόλου.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή βρέθηκαν ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ Κυριάκος Κυριάκος, ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Νόντας Παπαεπαμεινόντας, όπως και οι δύο νομικοί Αχιλλέας Μαυρομάτης και Λάμπρος Μπίρδας.

Απών ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας

Δεν παρέστη τελικά ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας με το πρόσχημα της άδειας που έχει μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου. Σχολιάζοντας το γεγονός ο Κ. Κυριάκος τόνισε πως: "Δεν τιμά καθόλου την Superleague η απουσία του αστυνομικού διευθυντή. Δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεται εδώ η Αστυνομία για να δικαιολογήσει όσα έγραψε στην αναφορά της". Σας θυμίζουμε, ότι ο ΠΑΟΚ είχε ζητήσει εγγράφως την παρουσία του εν λόγω κυρίου, ώστε να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου το όσα μετέφερε στην έκθεση που συνέθεσε σχετικά με τα γεγονότα οτυ Βόλου.

Απορρίφθηκε το αίτημα της αναβολής

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε νέα αναβολή της υπόθεσης, καθώς, όπως υπογραμμίστηκε: «δεν βρίσκονται στη διαδικασία κάποιοι σοβαροί μάρτυρες, λόγω κωλύματος». Το αίτημα απορρίφθηκε από τους δικαστές και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά.

Η αγόρευση του κ. Μπίρδα

Ο εκπρόσωπος του Δικέφαλου έθεσε σε διαδικασία σύγκρισης τα  επεισόδια του Βόλου, με αυτά που έλαβαν χώρα στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Παναθηναϊκό, υποστηρίζοντας, πως δεν συντρέχει λόγος ο ΠΑΟΚ να δικαστεί για επεισόδια ευρείας κλίμακας.

Η κατάθεση του Νόντα Παπαεπαμεινόντα

«Οι οπαδοί μας έφτασαν στο γήπεδο χωρίς κανένα παρατράγουδο. Υπήρξε ένας αδικαιολόγητος εκνευρισμός από την Αστυνομία. Τους έλεγε να μπουν μέσα σαν ζώα. Τους είχε αγριέψει η αστυνομία. Η αστυνομία είχε κάνει τρεις φραγμούς για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε κάτι που δε μπορώ να το εξηγήσω. Δεχτήκαμε μία απίστευτη πρόκληση από τους αστυνομικούς. Μας είχαν πει να μιλάμε με τον επικεφαλής που ήταν εκεί, αλλά σήκωσαν σαν τις ασπίδες τους και είπαν: «Οποίος πειράξει τις ασπίδες μας θα του γ… τη μάνα». Ένας που αντέδρασε του έδωσε μία με την ασπίδα και τον έστειλε για ράμματα. Εκεί υπήρξε ένας λεκτικός εκνευρισμός.
Τους είπαμε να ηρεμήσουν τα πράγματα και με το που χτύπησαν το παιδί έγινε το ακριβώς αντίθετο. Επικράτησε ένας πανικός. Ηρέμησε εκεί η κατάσταση και είπε και πάλι ο επικεφαλής, ότι όποιος ακουμπήσει ασπίδα από ΜΑΤ» και συνέχισε την απειλή. Όποιος ακουμπούσε μία ασπίδα, δεχόταν ξύλο. Χτυπούσαν κόσμο ανελέητα. Δεν το έχω ξαναδεί αυτό», υπογράμμισε και συνέχισε: «Το χειρότερο ήταν όταν την ώρα που έριχναν τα δακρυγόνα, ήταν κάποιοι άνθρωποι στην τουαλέτα και δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά έριξαν δύο δακρυγόνα μέσα στην τουαλέτα! Επικράτησαν σκηνές πανικού. Πήγα εγώ εκεί ρώτησαν κάποιον γιατί έριξε δακρυγόνα και μου είπε: «Στα αρχ… μου». Βγήκαν κάποιοι από την τουαλέτα και μας έλεγαν ότι υπάρχει ένα παιδί λιπόθυμο μέσα. Τους ζήτησα να μου δώσουν μία μάσκα να μπω μέσα να τον βγάλω. Τους είπα ότι το παιδί πεθαίνει και μετά από μία διαβούλευση μπήκαν να τον βγάλουν».

Στη συνέχεια, ο Νόντας Παπαεπαμεινόντας δέχθηκε τις ερωτήσεις των δικαστών, οι οποίοι τον ρώτησαν  για το αν υπάρχει περίπτωση να μπήκαν στο γήπεδο οπαδοί του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήριο, αλλά και για τη χρήση δακρυγόνων από την Αστυνομία.

Ο λόγος στον Κυριάκο Κυριάκο

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, ο οποίος μίλησε για την προαναγγελία του καναλιού που έχει τα δικαιώματα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η οποία αναφέρει ότι ο αγώνας θα γίνει στην άδεια Τούμπα. Επίσης, χαρακτήρισε αστεία την έκθεση της Αστυνομίας, ενώ νωρίτερα είπε ότι ο ΠΑΟΚ κλήθηκε για να δικαστεί εδώ, ενώ είναι ήδη δικασμένος. Άποψη με την οποία συμφώνησαν και οι νομικοί της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Α. Μαυρομάτης: «Γιατί να μένει ατιμώρητη η αστυνομία;»

«Πρέπει να αναφερθούν ότι: υπάρχουν καλές σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων. Η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ στη διάρκεια της ημέρας στον Βόλο πέρασε απαρατήρητη. Μπήκαν στο γήπεδο χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα. Σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αστυνομίας αναφέρεται η χρήση των χημικών. Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης από την Αστυνομία. Είναι δυνατόν; Να προκαλείτε τόση ζημιά στον κόσμο, επειδή 10 άτομα είχαν άσχημες διαθέσεις. Να τιμωρούμε την ΠΑΕ, να τιμωρούμε τον πολίτη. Η Αστυνομία γιατί να μένει ατιμώρητη;. Η έκθεση μιλά για γυάλινα μπουκάλια στην κερκίδα του ΠΑΟΚ. Που τα βρήκανε τα μπουκάλια; Είναι δυνατόν; Που τα βρήκανε; Δηλαδή να δεχθούμε ότι οι αστυνομικοί είναι τόσο ανίκανοι; ή να δεχθούμε ότι λένε ψέματα;"
Ο κ. Μαυρομάτης κατέθεσε εγγράφως την ανακοίνωση του συνδέσμου οδηγών λεωφορείων της Βορείου Ελλάδας, η οποία κατακρίνει τον χειρισμό της Αστυνομίας. Στη συνέχεια διάβασε μία μαρτυρία ενός οπαδού που βρέθηκε εκεί. "Θεωρώ εξαιρετικά άδικο να βρίσκεται στο εδώλιο μία ΠΑΕ, γιατί της συμπεριφέρθηκαν με απαράδεκτο τρόπο οι αστυνομικοί. Σταματώ εδώ».

Τέλος, το λόγο πήρε και πάλι ο έτερος δικηγόρος του ΠΑΟΚ, κ. Μπίρδας ο οποίος τόνισε πως ο Δικέφαλος θα πρέπει να τιμωρηθεί μόνο με χρηματικό πρόστιμο και πως είναι κρίμα να επιβληθεί μία πιο αυστηρή ποινή σε μία ΠΑΕ που κάνει μία τόσο σημαντική προσπάθεια, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχέια που αποδεικνύουν παράλληλα και την προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας.    

Το πιθανότερο μέσα στο επόμενο δίωρο να ανακοινωθεί και η απόφαση των δικαστών, που θα εξετάσουν όλα τα νέα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου 19/08
Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου 19/08
Η Super League στο «μικροσκόπιο» του Onsports
Η Super League στο «μικροσκόπιο» του Onsports
Ολυμπιακός: Χωρίς Μποτία με ΑΕΛ
Ολυμπιακός: Χωρίς Μποτία με ΑΕΛ
Ατρόμητος: Πολλές οι επιλογές για Απόλλωνα Σμύρνης
Ατρόμητος: Πολλές οι επιλογές για Απόλλωνα Σμύρνης
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στη Φινλανδία
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης