Ανασκόπηση 2021: Τους έκλεισε το... Home η Ιταλία - Η κατάρρευση του Έρικσεν που «πάγωσε» τον κόσμο

Ανασκόπηση 2021: Τους έκλεισε το... Home η Ιταλία - Η κατάρρευση του Έρικσεν που «πάγωσε» τον κόσμο

Ανασκόπηση 2021: Με καθυστέρηση ενός έτους η Ιταλία επέστρεψε μετά από το 1968 στην κορυφή του Euro επικρατώντας της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ- Η κατάρρευση του Έρικσεν που έμεινε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων

Μια διοργάνωση που επλήγη από τον κορονοϊό ήταν το Euro που αναβλήθηκε το 2020 και ορίστηκε για την επόμενη χρονιά όταν και διεξήχθη με την Ιταλία να κατακτάει ξανά το τρόπαιο για πρώτη φορά μετά από το 1968.

Προκειμένου να δοθεί μία πιο «εορταστική» νότα απ’ την UEFA για τη συμπλήρωση 60 χρόνων απ’ το πρώτο EURO, η συγκεκριμένη version είχε αποφασιστεί θα πραγματοποιηθεί σε 12 διαφορετικές χώρες και γήπεδα ανά την Ευρώπη.

Το τελευταίο δίμηνο «αφαιρέθηκε» απ’ τη «συν-διοργάνωση» το Δουβλίνο, καθότι δεν μπορούσε να δώσει εγγυήσεις προς την UEFA όσον αφορά την παρουσία κόσμου (έστω και σε ένα ποσοστό πληρότητας του γηπέδου), ενώ «μεταφέρθηκε» η ισπανική έδρα απ’ το «San Mamés» του Μπιλμπάο, στο «Estadio La Cartuja» της Σεβίλης.

Η κατάρρευση του Έρικσεν που «πάγωσε» άπαντες

Βαθιά χαραγμένες στη μνήμη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα μείνουν οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Δανία και τη Φινλανδία.

Το ρολόι έδειχνε το 43ο λεπτό όταν, σε μία ανύποπτη στιγμή, ο Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε μέσα στο γήπεδο. Όπως ήταν φυσικό, αμέσως έσπευσαν οι συμπαίκτες του και το ιατρικό τιμ για να τον βοηθήσουν να επανέλθει. Οι τηλεοπτικές κάμερες έδειχναν μόνο τους θεατές και τους αθλητές που έκλαιγαν συγκλονισμένοι, ενώ την ώρα που ο Κρίστιαν Έρικσεν μεταφέρονταν για τα αποδυτήρια δεν υπήρχε καθαρή εικόνα για το αν έχει τις αισθήσεις του. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές...

Η αρχική απόφαση που ελήφθη από την UEFA έκανε λόγο για οριστική διακοπή του ματς, καθώς υπήρχαν φόβοι ακόμη και για τη ζωή του Δανού σταρ. Ωστόσο, όταν λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι ο Ερικσεν ανέκτησε τις αισθήσεις του, κι αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μετά από προτροπή του ίδιου ζήτησαν να συνεχιστεί το παιχνίδι από το λεπτό που διεκόπη. Ως εκ τούτου λοιπόν, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την επανέναρξη του ματς στις 21.30, με την Φινλανδία να επικρατεί 1-0 της Δανίας.

Μάλιστα, όπως μετέφερε ο διευθυντής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, ο Έρικσεν μίλησε με βιντεοκλήση από το νοσοκομείο όπου βρίσκεται με τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια του Πάρκεν θέλοντας να τους στείλει το μήνυμα ότι είναι καλά και την επιθυμία του να συνεχίσουν το ματς. Το γεγονός αυτό ώθησε τους παίκτες της Δανίας να ξαναβγούν στο γήπεδο και να αγωνιστούν και για τον φίλο και συνάδελφό τους, ο οποίος έδωσε μια πραγματική μάχη για τη ζωή του.

 

Η πρεμιέρα στην Ρώμη και η «ρώσικη ρουλέτα» του τελικού που έδειξε... Ιταλία

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου όταν η Ιταλία υποδέχθηκε την Τουρκία και επικράτησε 3-0 στο Ολίμπικο της Ρώμης. Μάλιστα το πρώτο γκολ σημειώθηκε στο 53ο λεπτό με αυτογκόλ του Ντεμιράλ.

Μετά από μια τεταμένη φάση στους ομίλους, το τουρνουά πραγματικά ζωντάνεψε στη φάση των 16. Εκεί είχαμε την συναρπαστική νίκη της Ισπανίας με 5-3 επί της Κροατίας. Η Ελβετία κατέπληξε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία μετά από μια δραματική αναμέτρηση στα πέναλτι, ενώ τις ακολούθησαν το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ουκρανία, η Αγγλία, η Τσεχία και η Δανία που άφησαν εκτός τις Πορτογαλία, Αυστρία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία και Ουαλία αντίστοιχα.

Στα προημιτελικά η Ιταλία επικράτησε 2-1 του Βελγίου, η Ισπανία απέκλεισε στα πέναλτι της Ελβετίας, η Αγγλία νίκησε 4-0 την Ουκρανία, ενώ η Δανία επικράτησε 2-1 της Τσεχίας. Η Ιταλία είχε ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι στα ημιτελικά κόντρα στην Ισπανία, με το παιχνίδι να καταλήγει στα πέναλτι και τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να παίρνουν την πρόκριση στον τελικό. Εκεί που τους περιμένε η Αγγλία που είχε επικρατήσει στην παράταση της Δανίας και είχε την ευκαιρία να κατακτήσει για πρώτη φορά το τρόπαιο της διοργάνωσης.

Έχοντας περάσει μια δοκιμασία για γερά νεύρα και με τους βασικούς της παίκτες στα καλύτερα τους, η Αγγλία μπήκε στον αγώνα με πάθος και αισιοδοξία. Όμως ο Λεονάρντο Μπονούτσι ακύρωσε το πρώτο γκολ του Λουκ Σο, πριν σφραγίσει τη νίκη στα πέναλτι.

Η «σκουάντρα ατζούρα» παρουσιάστηκε ποιο ψύχραιμη στη διαδικασία επικρατώντας τελικά 4-3, με τον Ράσφορντ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι και τον Ντοναρούμα να αντιδρά σωστά στην τελευταία εκτέλεση του Σάντσο.



Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved