«Θέλω παντοδύναμο κι αυτοδύναμο Παναθηναϊκό!»

«Θέλω παντοδύναμο κι αυτοδύναμο Παναθηναϊκό!»

Το όραμά του για την οικονομική εξυγίανση του Συλλόγου αποκαλύπτει στην εφημερίδα «Πράσινη» ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Ρισβάς.

Τα όνειρά του για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, αποκάλυψε με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πράσινη», ο νέος πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Ρισβάς. Ο νέος διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού», τόνισε πως θέλει να δει τον Παναθηναϊκό παντοδύναμο και πως μοναδικός προορισμός του, είναι η οικονομική εξυγίανση του Ερασιτέχνη.
Διαβάστε τη συνέντευξη του Νίκου Ρισβά.

Είστε αυτό που λέμε από… κούνια Παναθηναϊκός;

«Από επτά χρονών άρχισα να παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό. Είδα το πρώτο μου ματς το οποίο ήταν και ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και κερδίσαμε 2-1 εκείνη την χρονιά. Από το 1970 φοιτητής μαζί με το Γιάννη Παπαδάτο, τον τωρινό γενικό γραμματέα του Συλλόγου, με τον οποίο είμαστε φίλοι πηγαίναμε και βλέπαμε τον Παναθηναϊκό στην θύρα 12 στα φοιτητικά. Τα ταξίδια με τον Παναθηναϊκό στο εξωτερικό μου έχουν μείνει αξέχαστα. Προσπάθησα όπου παίζει η ομάδα να την ακολουθώ. Τις περισσότερες φορές ήμουν εκεί εκτός από όταν είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις».

Είστε ένας πετυχημένος δικηγόρος πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε τόσο ενεργά με τον αθλητισμό;

«Με επέλεξαν να έρθω. Δεν είχα σκοπό να γίνω παράγοντας. Μου είχε κάνει την τιμή ο κύριος Μιχάλης Κίτσιος και αναθέτοντάς μου τη θέση του Γενικού Γραμματέα και μετά του αντιπρόεδρου της διοίκησής του. Δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις μου να συνδυάσω το χόμπι μου με τον… παραγοντισμό. Όμως αυτό που κάνουμε δεν είναι παραγοντισμός. Είναι ένεση αγάπης, απόδοση λατρείας στην ομάδα που μάθαμε να αγαπάμε από μικροί. Και θέλω να συνδέσω, με πάσα ταπεινοφροσύνη, τη θητεία μου με κάτι καλό για αυτόν τον σύλλογο που βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο».

Ποιο είναι το όραμά σας για τον Παναθηναϊκό;

«Είναι μακρόπνοο το όραμά μου και δεν νομίζω να προλάβω να το δω να υλοποιείται μέχρι το Ιούνιο. Θέλω και εγώ και οι φίλοι που με πλαισιώνουν να νοικοκυρέψουμε τα οικονομικά του Συλλόγου. Όχι, ότι βρήκαμε χάος, αλλά θα πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά διότι δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία είναι τεράστια. Θα είμαι ικανοποιημένος αν τελειώσουμε τη σεζόν, με τις λιγότερες δυνατές ελλείψεις. Να είναι ευχαριστημένοι και οι αθλητές μας, που ζουν από αυτό που κάνουν και αγαπούν τον σύλλογο, και φυσικά και εμείς να παραδώσουμε στην επόμενη διοίκηση έναν σύλλογο στην καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση. Γιατί έτσι θέλω να πιστεύω ότι τον Ιούνιο, που θα έχουμε ξανά εκλογές, θα χτυπήσουν την πόρτα μας εύρωστοι οικονομικά άνθρωποι του Παναθηναϊκού. Τους καλώ από τώρα να έρθουν και να δουν τα οικονομικά του συλλόγου και να φτιάξουμε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο».

Ήδη έχετε κάνει πολλές κινήσεις και συναντήσεις, ούτως ώστε να βρεθείτε κοντά σε όλες τις ομάδες του Παναθηναϊκού. Είναι μία πολύ σημαντική αλλαγή στάσης από την προηγούμενη διοίκηση. Κατά πόσο όμως έχουν αλλάξει τα πράγματα στον Ερασιτέχνη;

«Το χαίρομαι πολύ αυτό που κάνω, μου αρέσει να βρίσκομαι κοντά στα παιδιά. Δεν θέλω να είμαι τύποις πρόεδρος, αλλά ουσιαστικός. Έχω μια αρχή εγώ: Πιστεύω ότι για να διοικήσεις, πρέπει να ξέρεις το πρόβλημα, να κοιτάς στα μάτια τον αθλητή και να μην λες ψέματα. Παρά τους δύσκολους καιρούς πρέπει να είσαι θετικός στο να κάνεις κάποια πράγματα. Θέλω να χτυπήσουμε τα πρωταθλήματα σε βόλεϊ ανδρών και γυναικών, γι’ αυτό και έκανα αυτές τις μεταγραφές των Σάκι και Χατζηνίκου. Όπως μου ζήτησαν οι προπονητές, γιατί αν μου έλεγαν ότι και το πόλο είχε ανάγκη το ίδιο θα έκανα. Και φυσικά πριν κάνω τις μεταγραφές, μίλησα με τους προπονητές, καθώς δεν ήθελα οι υπόλοιποι αθλητές των ομάδων να αισθανθούν άσχημα, και με διαβεβαίωσαν να προχωρήσω. Ο Παναθηναϊκός είναι… καταδικασμένος να κάνει πρωταθλητισμό.

Θέλω να «χτυπήσουμε» όλα τα πρωταθλήματα».

Είδαμε να σκύβετε πραγματικά πάνω από το βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Πιστεύετε ότι αυτά τα τμήματα πρέπει να πρωταγωνιστήσουν;

«Όλοι θέλουν να έχουμε επιτυχίες στα λεγόμενα, πιασάρικα τμήματα. Στα αθλήματα της προμετωπίδας, βόλεϊ ανδρών, γυναικών και το πόλο. Βέβαια με ενδιαφέρει και το βάθος των υπολοίπων τμημάτων, πάλη, πυγμαχία και στα λεγόμενα μικρότερα αθλήματα. Αυτοί που ξέρουν τις ομάδες, μου είπαν ότι στο βόλεϊ ανδρών και γυναικών ο Παναθηναϊκός έχει καλές ομάδες και μπορεί να πρωταγωνιστήσει. Άρα και εγώ δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω, και γι΄ αυτό αποφασίσαμε να τις ενισχύσουμε και πιστεύουμε ότι θα πάμε πολύ καλά».

Είδαμε ότι έχετε βάλει το…χέρι στην τσέπη, τόσο με την πληρωμή του Ιορντάνοφ, όσο και δίνοντας πριμ στους πολίστες για την σημαντική νίκη τους κόντρα στον Πανιώνιο. Δεν είστε, λοιπόν, απλά ένας διαχειριστής της κατάστασης, αλλά πρόεδρος με θέληση να βοηθήσει;

«Όλοι βάλαμε χρήματα. Δεν μπορεί να παίρνεις έναν σύλλογο και να λες εγώ απλά συνεχίζω το έργο των προηγούμενων. Όλα τα άτομα του συμβουλίου έβαλαν χρήματα, από το υστέρημά τους. Χωρίς να βάλεις το χέρι στην τσέπη δεν γίνεται. Δεν γίνεται να περιμένουμε μόνο τα ποσοστά από τις ΚΑΕ και ΠΑΕ.

Από εκεί και πέρα έχουμε μία πάρα πολύ καλή ομάδα μάρκετινγκ της οποίας ηγείται ο κύριος Μάνος Κριεζίας, και προσπαθεί να προσεγγίσει ανθρώπους για να χορηγήσουν τα τμήματα του συλλόγου. Ο Παναθηναϊκός είναι… μαγαζί γωνία. Μπορεί λοιπόν να είναι οι χειρότερες εποχές αυτές που ζούμε, όμως δεν παύει ο σύλλογος να μπορεί να ελκύσει ανθρώπους που να θέλουν να προσφέρουν για να διαφημιστούν.  Επειδή είμαστε όμως μόλις ενός μήνα διοίκηση δεν έχουμε ακόμη εξασφαλίσει χορηγούς. Οι επαφές που έχουν γίνει είναι σε πρώιμο στάδιο, ωστόσο σε λίγο καιρό πιστεύω ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να γίνει αυτοδύναμος».

Τι σκοπεύετε να κάνετε για τη μείωση του ελλείμματος που υπάρχει στα ταμεία του Ερασιτέχνη;

«Το έλλειμμα, ας μην κρυβόμαστε, είναι τεράστιο. Όμως βρισκόμαστε σε μία εποχή που επιτρέπονται και νομιμοποιούνται οι διαπραγματεύσεις. Όλοι χρωστάνε σε όλους. Αν όμως κοιτάς τον άλλον στα μάτια θα δεχτεί να συζητήσει, αρκεί να ξέρει φυσικά ότι του μιλάς ειλικρινά. Θα κληθούν όλοι οι αθλητές στους οποίους οφείλουμε χρήματα».

Έχετε προσεγγίσει επιφανείς Παναθηναϊκούς για να ζητήσετε την στήριξή τους;

«Ναι, φυσικά. Το έχουμε κάνει, όμως δεν μπορούμε να αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα. Η επιτυχία θα είναι κάποια στιγμή να έρθουν από μόνοι τους οι επιφανείς άνθρωποι για να βοηθήσουν τον σύλλογο. Όποιος επώνυμος επιτυχημένος Παναθηναϊκός θέλει, ας έρθει. Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε τις βάσεις. Να έρθει να ελέγξει να δει τι γίνεται και μετά να μπει».

Ποιος είναι ο προγραμματισμός που έχετε κάνει για την τακτοποίηση οικονομικών οφειλών στους υπάρχοντες αθλητές του συλλόγου;

«Μία οικονομική επιτροπή του συλλόγου έχει αναλάβει αυτήν την υπόθεση. Πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να βρούμε τι οφειλές υπάρχουν στους αθλητές μας. Μέσα στο μήνα Φεβρουάριο, λοιπόν, θα κοιτάξουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό μας και θα φωνάξουμε όλους όσους χρωστάμε για να κάνουμε τον διακανονισμό μας».

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, που ελπίζετε αν όχι να εξαλειφθεί, να μειωθεί δραστικά το χρέος της «Μάνας του Λόχου»;

«Θέλουμε να είμαστε εντάξει με τις συνειδήσεις μας και τους αθλητές. Αν και δικηγόρος, θέλω το βράδυ όταν γυρίζω στο σπίτι μου να λέω ότι δεν αδίκησα άνθρωπο. Αν μπουν οι βάσεις στο να ρυθμίσουμε τις υπάρχουσες οφειλές σε ποσοστό 50% με 60%, θα είναι κάτι πολύ θετικό. Υπάρχει βέβαια και η επόμενη χρονιά. Θα λύσουμε ότι μπορούμε ώστε στο τέλος του 2011 και θα δείτε στη συνέχεια πως θα έρθει ο επιφανής οπαδός του «τριφυλλιού» από μόνος του στον σύλλογο. Αν πας στον πλούσιο και του ζητιανέψεις λεφτά, απαξιώνεσαι. Εγώ δεν θέλω να επαιτώ».

Κληρονομιά… λιγότερες προσφυγές

Εμπιστοσύνη είναι αυτό που ζητά από τους αθλητές και τον κόσμο του Παναθηναϊκού ο Νίκος Ρισβάς. Ενώ εκείνος σκοπεύει μέχρι το τέλος του 2011 να έχει μειώσει δραστικά το έλλειμμα του Συλλόγου

Το καλοκαίρι αναμένεται να φτάσουν αρκετές προσφυγές αθλητών στα γραφεία του Συλλόγου. Τι σκοπεύετε να κάνετε;

«Κάθε προσφυγή έχει ένα αίτημα. Εγώ θέλω να αφήσω κληρονομιά στην επόμενη διοίκηση, τις περισσότερες προσφυγές τακτοποιημένες. Να μιλήσουμε με όλους τους δικηγόρους και να βρούμε λύσεις για να μην φτάσουμε καν στα δικαστήρια. Θα προσπαθήσουμε να ρυθμίσουμε τις προσφυγές που μπορούμε».

Πότε πιστεύετε ότι μπορεί ο σύλλογος να ορθοποδήσει οικονομικά, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψιν πως η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω οικονομικής κρίσης;

«Αν μπουν οι βάσεις στο να ρυθμίσουμε τις υπάρχουσες οφειλές σε ποσοστό 50-60% τότε θεωρώ ότι του χρόνου θα μπορέσει ο σύλλογος να ορθοποδήσει. Στο τέλος του 2011 να είμαστε σε θέση, με την καινούρια διοίκηση, να έχουμε τακτοποιήσει τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου».

Είναι στις προθέσεις σας να θέσετε υποψηφιότητα το καλοκαίρι για να παραμείνετε στην προεδρεία του συλλόγου;

« Όχι, δεν είναι στις προθέσεις να συνεχίσω να είμαι πρόεδρος και μετά τον Ιούνιο. Θέλω όμως να βοηθήσω, όποιον μου το ζητήσει. Όποιος έρθει να ηγηθεί τον σύλλογο και μου το ζητήσει, θα είμαι δίπλα του. Ευελπιστώ ότι θα έρθουν πολλοί εύρωστοι Παναθηναϊκοί δίπλα μας. Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα είμαι επιτυχημένος».

Τι είναι αυτό που θέλετε να ζητήσετε από τους αθλητές του συλλόγου, αλλά και από τον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Όχι, υπομονή. Εμπιστοσύνη»!

Με ιδέες και… Σισέ για μέλη

Η… γραφειοκρατία έχει αποτρέψει πολλούς φιλάθλους του Παναθηναϊκού από το να γίνουν μέλη στο Σύλλογο. Ο Νίκος Ρισβάς δηλώνει ότι θα βοηθήσει με τον μεγαλύτερο δυνατό τρόπο προκειμένου να παρακαμφθούν κάποια στάδια διαδικασίας της εγγραφής.

Ποιο είναι το πλάνο σας για την προσέγγιση νέων μελών στον Ερασιτέχνη;

«Όλοι λένε πως δεν έρχονται να γραφτούν λόγω της διαδικασίας, εμείς ωστόσο τους βοηθάμε στο να παρακαμφθούν τα στάδια. Μειώθηκε πάρα πολύ η συνδρομή. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να παρανομήσουμε στο θέμα της ψήφου. Πρέπει να είσαι μέλος τουλάχιστον έναν χρόνο για να έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις. Εγώ προσωπικά όσο ατελείς και αν είναι οι αιτήσεις προτίθεμαι να τις εγκρίνω. Από εκεί και πέρα για να διαφημίσουμε την εγγραφή στον Ερασιτέχνη, έχουμε ήδη στα πλάνα μας να κάνουμε κάποιες δυνατές εκδηλώσεις και happenings, με αθλητές, όπως ο Σισέ, όπως και καλλιτέχνες. Κάναμε την καμπάνια με τα SMS και θα επιδιώξουμε να διαφημίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την εισδοχή στον σύλλογο. Με ενδιαφέρει να έρθουν πολλοί άνθρωποι, και να δώσουν το ποσό των 50 ευρω, προκειμένου να γίνουν αιμοδότες στον σύλλογο».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Επικό! Πρόστιμο στην Θέλτα για την απουσία οπαδών!
Επικό! Πρόστιμο στην Θέλτα για την απουσία οπαδών!
Μαρσέιγ: Καθυστερεί ο Μήτρογλου
Μαρσέιγ: Καθυστερεί ο Μήτρογλου
«Στο ραντάρ της Μπενφίκα ο Βλαχοδήμος»
«Στο ραντάρ της Μπενφίκα ο Βλαχοδήμος»
Ολυμπιακός: Στο πλευρό των σεισμόπληκτων στο Μεξικό (photo)
Ολυμπιακός: Στο πλευρό των σεισμόπληκτων στο Μεξικό (photo)
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης