«Ποτέ «αυτόχειρας» ο ΠΑΟ!»

«Ποτέ «αυτόχειρας» ο ΠΑΟ!»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Θανάσης Γιαννακόπουλος σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής (3/6) στα γραφεία του Ερασιτέχνη, για το γήπεδο στο Βοτανικό και τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο εκ των μετόχων της «πράσινης» ΠΑΕ, με αφορμή τη διαβούλευση που θα γίνει την Τρίτη (7/6) στη Βουλή για τη διπλή ανάπλαση, απαίτησε από την Πολιτεία να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να προχωρήσει το θέμα της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

Όσον αφορά στην προϋπόθεση της παραχώρησης του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ως αντιπαροχή για την κατασκευή του νέου γηπέδου στον Βοτανικό, ήταν κάθετος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν θα υπάρξει επίορκος Παναθηναϊκός που θα βάλει την υπογραφή του, σε κάτι τέτοιο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος:   

«Ενεργώ σαν καλός Παναθηναϊκός και σαν αντιολυμπιακός. Ουσιαστική υποχρέωσή μου ήταν να βρεθώ στο Δ.Σ. και να πω την άποψή μου. Όπως ξέρετε, η αρχή που διευθύνει τον Παναθηναϊκό είναι το Δ.Σ. και σε αυτό εναπόκειται για να πάρει την απόφαση να κτίσει το δικό του σπίτι. Έχω ασχοληθεί με αυτό το θέμα τρία χρόνια και τους άκουσα όλους με μεγάλη προσοχή.

Η Πολιτεία πρέπει να καταλάβει, ότι ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας, δεν είναι δυνατόν να είναι άστεγος.  Ενώ είχαμε κάνει συμφωνίες, μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί τίποτα. Έρχεται η Πολιτεία και μιλάει πάλι για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.
Επέστησα την προσοχή σε τρία σημεία στο Δ.Σ.

Το πρώτο είναι ότι δεν είναι δυνατόν ποτέ να απεμποληθούν δικαιώματα του Παναθηναϊκού. Δεν συζητάμε τίποτα καινούργιο, ούτε να υπαναχωρήσει η Πολιτεία.
Δεν είναι δυνατόν ποτέ η Πολιτεια να θέλει να πάρει το γήπεδο της Λεωφόρου πριν ακόμα μας δώσει τον Βοτανικό.

Έχουμε κάνει τυπική συμφωνία, που έχει υπογράψει και ο Δήμος και  Βωβός, ότι πρώτα θα πάρουμε το Βοτανικός και μετά θα δώσουμε το γήπεδο. Να βρεθεί άλλος Γρανίτσας, δεν πρόκειται. Το λέω αυτό. Όποιος απεμπολήσει δικαιώματα του Παναθηναϊκού, είναι πολύ γελασμένος. Η Πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει αυτά συμφωνήσαμε.

Το δεύτερο είναι ότι επέστησα την προσοχή στο Δ.Σ., ότι σαν παλιά διοίκηση, ο Παναθηναϊκός, θα έκανε το γήπεδο με αυτοχρηματοδότηση. Ξεκινήσαμε από την εποχή της Μπακογιάννη, που ήθελε να βοηθήσει, αλλά δυστυχώς η πορεία των πραγμάτων κατέστησε το έργο ανέφικτο.  Τα λεφτά έχει υποχρέωση η Πολιτεία, να τα βρει η ίδια.

Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της Αθήνας και της Ελλάδας. Η Πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Αυτά που λέει η κυρία Μπιρμπίλη, τα γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια. Το κράτος έχει συνέχεια. Δεν μπορεί να συμφωνεί και να έρχεται κάποιος άλλος και να μην συμφωνεί. Ζητάμε να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα.
Δεν θα βρεθεί κανένας επίορκος της Παναθηναϊκής ιδέας και οικογένειας να δώσει το γήπεδο,  όπως έπαθε η ΑΕΚ με τον Γρανίτσα. Όποιος το νομίζει αυτό είναι πολύ γελασμένος.

Τρίτον. Επιτέλους όλη η Παναθηναϊκή οικογένεια να ενωθεί. Όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό να σταθούν και στη «μάννα του λόχου».
Δεν είναι δυνατόν να μην έχει βοήθεια ο Ερασιτέχνης, με τόσο πενιχρά χρήματα και τόσα τμήματα.  Κάποιοι μας έλεγαν ότι θα μπουν εκατομμύρια. Ανοίξαμε τις πόρτες και που είναι αυτοί; 

Άλλοι μιλάγανε για εκατοντάδες χιλιάδες και στο τέλος ήρθαν να βοηθήσουν τον Εριαστέχνη με μερικές δεκάδες.
Θα γίνει διαβούλευση στη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη. Ήρθα να βοηθήσω. Ό,τι ζητήσει ο Παναθηναϊκός από μένα και την οικογένειά μου, θα το έχει. Σας κάλεσα για να υψώσω φωνή διαμαρτυρίας. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βρει το σπίτι του για να συνεχίσει να μεγαλουργεί. Δεν σημαίνει ότι εγώ θα πάρω αποφάσεις. Απόφαση θα πάρει ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Ο καθένας ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε και ο Θεός βοηθός».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει σωτηρία για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ο κ. Γιαννακόπουλος είπε:

«Εγώ επικουρικά θα βοηθάω. Πάντα θα είμαι δίπλα στον Παναθηναϊκό. Τώρα τι να πω; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ιστορία. Υπάρχουν καλοί Παναθηναϊκοί να σταθούν δίπλα του. Σύντομα εγώ και ο Παύλος θ’ αποχωρήσουμε βιολογικά από τον Παναθηναϊκό, αλλά θα συμβάλλουμε και θα συμπαρασταθούμε στον Ερασιτέχνη. Αυτό που θέλω να τονίσω, είναι ότι την Τρίτη πρέπει να βγει ο κόσμος στον δρόμο. Να πάει έξω από τη Βουλή. Δεν ζητάμε άλλα πράγματα».
Ο κ. Γιαννακόπουλος, ερωτηθείς να απαντήσει, αν η ΠΑΕ έκανε σωστές ενέργειες για το γήπεδο στο  Βοτανικό, δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πως έχουν γίνει πολλά λάθη. Ποιος συμφώνησε να γίνει αυτοχρηματοδότηση για το γήπεδο; Είναι ηθική υποχρέωση της Πολιτείας να βρει «σπίτι» στον Παναθηναϊκό. Του Παναθηναϊκού δεν του χάρισαν τίποτα. Σε άλλα σωματεία όμως χάρισαν. Εμείς δίνουμε γη πολλών εκατομμυρίων για να πάρουμε γη. Μην αναφερθώ στο Καραϊσκάκη και γενικά σε άλλα σωματεία. Στον Παναθηναϊκό δεν κάνει κανένας χάρη. Εμείς είμαστε καθαροί».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΠΑΣ Γιάννινα: Η πρώτη αποστολή του Πετράκη για τη νέα σεζόν
ΠΑΣ Γιάννινα: Η πρώτη αποστολή του Πετράκη για τη νέα σεζόν
Παναθηναϊκός Superfoods: Ήρθε ο «δήμιος» Ρίβερς (videos+photos)
Παναθηναϊκός Superfoods: Ήρθε ο «δήμιος» Ρίβερς (videos+photos)
Πρόταση η Κοπεγχάγη για Ζέκα!
Πρόταση η Κοπεγχάγη για Ζέκα!
Νέο «όχι» της Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα για Κουτίνιο
Νέο «όχι» της Λίβερπουλ σε Μπαρτσελόνα για Κουτίνιο
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
Ζωή Λάσκαρη: Αυτή είναι η αιτία θανάτου της μεγάλης ηθοποιού
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης