ESL: Τα 150 εκατ. ευρώ ρήτρα για όσους αποχωρήσουν και οι προνομιούχες Ρεάλ-Μπαρτσελόνα! (Photos)

ESL: Τα 150 εκατ. ευρώ ρήτρα για όσους αποχωρήσουν και οι προνομιούχες Ρεάλ-Μπαρτσελόνα! (Photos)

ESL: Οι λεπτομέρειες των συμβολαίων που υπέγραψαν τα ιδρυτικά μέλη της European Super League-Γιατί θα έπαιρναν περισσότερα οι Ισπανικοί «κολοσσοί»!

Το εγχείρημα της European Super League, μοιάζει να καταρρέει σα… χάρτινος πύργος. Όμως ακόμη δεν έχει διαλυθεί, κάτι που τονίζουν διαρκώς σημαντικά Ευρωπαϊκά κλαμπ. Όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους.

Οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, είναι προφανείς. Τα τεράστια έσοδα που προέβλεπε το πλάνο, αλλά και οι ρήτρες που υπάρχουν για όσους… κάνουν πίσω. Κάτι που έχει συμβεί ήδη με τις περισσότερες ομάδες απ’ τα 12 ιδρυτικά σωματεία.

Το Γερμανικό «Der Spiegel», με αποκαλυπτικό του ρεπορτάζ έφερε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες των συμφωνιών για τη δημιουργία της ESL. Μάλιστα το άρθρο φιλοξενεί μέχρι και σημεία των συμβολαίων των ομάδων (όπως της Ρεάλ Μαδρίτης).

Σημαντικό σημείο είναι αυτό που αφορά τη ρήτρα που θα κληθεί να πληρώσει όποιος αποχωρήσει απ’ το πρότζεκτ. Σύμφωνα με τις Γερμανικές αποκαλύψεις λοιπόν, όσοι υπαναχώρησαν μπροστά στις πιέσεις του κόσμου και της ποδοσφαιρικής κοινότητας, θα κληθούν να πληρώσουν ρήτρα ύψους 150.000.000 ευρώ! Ποσό που θα καρπωθούν και οι σύλλογοι που παραμένουν στην ESL, οπότε εδώ ίσως και να είναι η απάντηση γιατί κάποια κλαμπ επιμένουν!

Ένας επιπρόσθετος λόγος, είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Για αυτά τα ποσά που προβλέπονται είναι μεγαλύτερα, ενώ κάθε κλαμπ μέλος της ESL θα μπορεί να μεταδώσει στο κανάλι του τέσσερις αναμετρήσεις ετησίως. Οπότε κι από εκεί το ποσό θα είναι τεράστιο, από τις συνδρομές αλλά και τις διαφημίσεις.

Συν τοις άλλοις, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα ήταν οι… προνομιούχες του κλειστού αυτού κλαμπ. Οι Ισπανικοί… κολοσσοί, είχε προβλεφθεί να πάρουν επιπλέον 60.000.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά έσοδα, ποσό που θα τους δινόταν σε δύο δόσεις των 30.000.000.

Τέλος, τα συμβόλαια που δημοσιεύονται απ’ το «Der Spiegel», δείχνουν πως η πρόβλεψη ήταν για 15 ομάδες ως ιδρυτικά μέλη. Πέρα απ’ τις γνωστές 12 (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Τότεναμ) είχαν προβλεφθεί και οι Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Παρί Σεν Ζερμέν! Τα τρία κλαμπ δηλαδή που προσκλήθηκαν αλλά αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Όσο για τους πιο… ριγμένους της υπόθεσης, ήταν τέσσερα σωματεία. Ατλέτικο Μαδρίτης, Ίντερ, Μίλαν και Μπορούσια Ντόρτμουντ, θα είχαν το μικρότερο ποσοστό εσόδων απ’ τους συμμετέχοντες στην ESL!

 

 



Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved