Γ' Εθνική: Απο την Τρίτη (16/3) ξανά στις προπονήσεις

Γ' Εθνική: Απο την Τρίτη (16/3) ξανά στις προπονήσεις

Επισημοποιήθηκε η επανεκκίνηση των προπονήσεων σε επίπεδο ομάδων Γ Εθνικής, καθώς σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ της 13ης Μαρτίου 2021 με αριθμό φύλλου 996, οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα προπονήσεων από την Τρίτη 16 Μαρτίου. 

Πλέον οι ομάδες του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής, ανεξαρτήτως επιπέδου κινδύνου της περιφερειακής τους ενότητας, έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν εκ νέου προπονήσεις απο 16/3, τηρώντας πάντα, το υγειονομικό πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί και θα τους γνωστοποιηθεί μέσω της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Πλέον αναμένεται και η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Αναλυτικά η απόφαση: 

Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.16320

Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Τρίτη, 16 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00. (ΦΕΚ Β 996/13.3.2021)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ -ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ – ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ – ΥΓΕΙΑΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ -ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ -ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ -ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ -ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ -Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αθλητισμός (αγώνες, προπονήσεις)

Οι προβλέψεις του παρόντος σημείου ισχύουν και για επιπρόσθετες αθλητικές δραστηριότητες εκτός ωρολογίου προγράμματος σχολείων, ΑΕΙ και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών.

Περαιτέρω οδηγίες, υγειονομικά πρωτόκολλα για προπονήσεις και αγώνες και εξειδίκευση ατομικών αθλημάτων, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://gga.gov.gr/component/co ntent/article/278-covid/2981-covid19-sports)

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων, εξαιρουμένων των ακόλουθων περιπτώσεων:

• Της λειτουργίας ανοικτών αθλητικών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης μέσω ατομικών αθλημάτων.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών: α) των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ανδρών Superleague 1 και Superleague II, στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basket league),της Α’ κατηγορίας πετοσφαίρισης ανδρών (Volleyleague ανδρών) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών, β) των εθνικών ομάδων, ανδρών και γυναικών, που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις στο συγκεκριμένο διάστημα.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή, χωρίς την παρουσία θεατών, του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Χιονοδρομίας.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για τη διεξαγωγή προγραμματισμένων αγώνων που αποτελούν κριτήριο πρόκρισης σε διεθνείς διοργανώσεις όπου συμμετέχουν αθλητές στους οποίους έχει ήδη επιτραπεί η προπόνηση με προηγούμενες αποφάσεις.

• Της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στην Α1 κατηγορία καλαθοσφαίρισης γυναικών, στην Α’ κατηγορία πετοσφαίρισης γυναικών, στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στην Α1 κατηγορία χειροσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ανδρών της Football League, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου γυναικών Α’ Εθνικής, στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α2 ανδρών, στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας Α’ εθνικής και στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Γ’ Εθνικής.

• Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια και τις λοιπές προϋποθέσεις που καθορίζονται στις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

• Της χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του έτους 2021.

• Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για αθλητές σωματείων, υποψήφιους Σχολών Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού και Στρατιωτικών Σχολών, εφόσον: α) τηρείται η απόσταση του ενός (1) ατόμου ανά 25 τ.μ. νερού στα ανοικτά κολυμβητήρια και ενός (1) ατόμου ανά 30 τ.μ. νερού στα κλειστά κολυμβητήρια, β) διενεργείται εβδομαδιαίο τεστ για κορωνοϊό COVID-19 και γ) τηρούνται τα αποδυτήρια κλειστά.

• Της λειτουργίας και χρήσης των κολυμβητηρίων για θεραπευτική άσκηση από τους θεραπευόμενους και τα άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον: α) έχει συνταγογραφηθεΐ η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας και β) προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο.

• Απαγόρευση της παραμονής πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.



ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
ΠΑΟΚ: Συγκλονιστικός ο Μιχαηλίδης - «Είναι τα 40 του πατέρα μου, το αφιερώνω σε εκείνον» (video)
Λίβερπουλ: Δεν επιστρέφει άμεσα στην προπονητική ο Κλοπ
Λίβερπουλ: Δεν επιστρέφει άμεσα στην προπονητική ο Κλοπ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (20/05) - Πού θα δείτε το Άρης - Προμηθέας
Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
Τένις: Άνοδος στο Νο 7 για τη Σάκκαρη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved