Ιταλία: Ο Μαλντίνι «αποκαλύπτει» την... νέα Μίλαν (photos)

Ιταλία: Ο Μαλντίνι «αποκαλύπτει» την... νέα Μίλαν (photos)

Σε υπόθεση τριών ομάδων εξελίσσεται το εφετινό καμπιονάτο, με την «έκπληξη» να προέρχεται από την Μίλαν, που οδηγεί την... κούρσα με 49 βαθμούς, ακολουθούμενη από την Ιντερ (47β.) και την Γιουβέντους (42β με δύο ματς λιγότερα).

Με πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, οι «ροσονέρι» άρχισαν εντυπωσιακά το πρωτάθλημα και παραμένουν επικεφαλής, δείχνοντας αξιοθαύμαστη σταθερότητα, με εξαίρεση μία μικρή «κοιλιά», που όμως δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις.

«Αρχιτέκτονας» αυτής της επιτυχίας, είναι ο τεχνικός διευθυντής και παλιά δόξα της ιστορικής ομάδας, Πάολο Μαλντίνι, ο οποίος «αποκάλυψε» τα... μυστικά της επιτυχίας.

 «Αρχίσαμε πέρυσι με έναν προπονητή, (σ.σ. Μάρκο Τζιαμπάολο), με τον οποίο δυστυχώς δεν λειτούργησε ο σχεδιασμός. Νομίζαμε ότι ήταν σπουδαίος προπονητής, αλλά δεν ταίριαξε με τις ιδέες μας. Έτσι αλλάξαμε κατά τη διάρκεια της σεζόν, τον Οκτώβριο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι φυσιολογικό οι ποδοσφαιριστές να χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. Μετά την ήττα από την Αταλάντα (σ.σ. 5-0, στις 22 Δεκεμβρίου 2019), προέκυψε η ιδέα να πλαισιωθούν οι νέοι με παίκτες υψηλού επιπέδου κι εμπειρίας, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Κιάερ. Η διοίκηση ανταποκρίθηκε θετικά και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα εξαιρετικά αποτελέσματα. Εκείνη την εποχή, συνέβη η μεγάλη ανατροπή στον κόσμο με την πανδημία».

Ωστόσο, η Μίλαν έκλεισε την περυσινή χρονιά στην 6η θέση, με την απόκτηση του «Ιμπρα» να αποτελεί ένα από τα κλειδιά αυτής της επιτυχίας.

«Η ομάδα μας είναι η νεότερη στην Ιταλία και μία από τις νεότερες στην Ευρώπη. Όσοι έχουν παίξει ποδόσφαιρο γνωρίζουν ότι οι νέοι χρειάζονται χρόνο και οδηγό, ένα θετικό παράδειγμα. Όταν αποφασίσαμε να κάνουμε αυτήν την επιλογή με τον Ζλάταν, προσπαθήσαμε να δώσουμε έναν οδηγό στους νέους που είναι πολύ μικροί για να πάρουν τον έλεγχο αυτής της ομάδας», τόνισε ο Μαλντίνι και πρόσθεσε: «Ενας όμορφος συνδυασμός εμπειρίας και νεότητας, είναι η συνταγή για την επιτυχία αυτής της νέας Μίλαν. Η ιδέα είναι να είσαι σε θέση να υποστηρίξεις τον εαυτό σου, μόνος με μια διαφορετική αγορά. Δεν πρόκειται να πάρουμε τους καλύτερους παίκτες, αλλά μάλλον θα αναζητήσουμε νεαρά ταλέντα για να τα κάνουμε να μεγαλώσουν μέσα στον σύλλογο».

Οπως συνέβη στην περίπτωση του Τεο Ερναντέζ: «Είχε ήδη κατακτήσει το Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης. Χάθηκε λίγο. Όταν μιλήσαμε, βρήκα ένα ευαίσθητο αγόρι που διψούσε για εκδίκηση. Του είπα ότι έπρεπε να δουλέψει. Πίστευα σε αυτόν, ο σύλλογος πίστεψε σε αυτόν. Ήταν η πιο ακριβή αγορά πέρυσι, μαζί με τον Ραφαέλ Λεάο. Η απάντησή του στο γήπεδο ήταν εξαιρετική. Νομίζω ότι πρέπει να είναι βασικός στην εθνική Γαλλίας».

Πρωταρχικός στόχος για την εφετινή χρονιά, είναι η επιστροφή στο Champions League, χωρίς να... παραβλέπεται η διεκδίκηση του τίτλου: «Εχουμε προβλήματα  με τις ανανεώσεις συμβολαίων, όπως έχουν όλοι οι σύλλογοι. Έχουμε αρκετούς παίκτες στο τέλος του συμβολαίου τους, όπως ο Ιμπραϊμοβιτς και ο Ντοναρούμα, ενώ αρκετοί άλλοι, θα είναι ελεύθεροι το 2022. Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξεύρεσης λύσεων. Αυτοί είναι σημαντικοί παίκτες. Είναι επαγγελματίες κι ελπίζουμε να τους κρατήσουμε όλους».

Οσον αφορά στην... ειδική περίπτωση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, ο Μαλντίνι σχολιάζει: «Δεν ξέρω τι θα γίνει. Προσπαθήσαμε να τον αποκτήσουμε το 2018, αλλά είχε συμβόλαιο με τους Γκάλαξι του Λος Αντζελες. Οταν έκλεισε η μεταγραφή του, προσπαθήσαμε να του προσφέρουμε κάτι περισσότερο από τους έξι μήνες της αρχικής πρότασης. Αλλά εκείνος, μας είπε ότι ήθελε να δει ποιά θα ήταν η ανταπόκριση του σώματός του και πώς θ΄ αντιδρούσε σε ένα πρωτάθλημα με τόσο υψηλό επίπεδο.  Με ό, τι κάνει μέσα στο γήπεδο, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θα μπορεί να παίξει μαζί μας και τον επόμενο χρόνο».



ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved