«Χρειάζεται συσπείρωση ο κόσμος της ΑΕΚ»

«Χρειάζεται συσπείρωση ο κόσμος της ΑΕΚ»

Την ανάγκη συσπείρωσης του κόσμου της ΑΕΚ τόσο σε παραγοντικό όσο και σε οπαδικό επίπεδο εξέφρασε ο  Λάκης Νικολάου.

Ο παλαίμαχος άσος  της «Ενωσης» και πρώην πρόεδρος της ομάδας, τόνισε πως ο κόσμος της ομάδας χρειάζεται να συσπειρωθεί τώρα που είναι η δύσκολη στιγμή και όχι όταν θα είναι αργά, γι' αυτό και ο ίδιος μίλησε όταν έπρεπε, πριν από τέσσερα χρόνια:  «Εγώ ως γιατρός μίλησα νωρίς, πριν πεθάνει ο ασθενής. Μετά τον θάνατο μιλάει μόνο ο νεκροθάφτης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Ενώ περιμέναμε κόσμο στο ματς με τον Βόλο, είχαμε το καλό αποτέλεσμα στο Κύπελλο, έχουμε καλή πορεία, καλό προπονητή, που είναι κρίμα να τον χάσουμε, υπάρχει κάποια οργάνωση, φαίνεται το συμμάζεμα κι όμως δεν έχουμε συμπαράσταση. Θα περίμενα περισσότερο κόσμο απ’ αυτόν ου είχαμε την Κυριακή.  ο καλό στοιχείο είναι πως ο κόσμος που πήγε χειροκρότησε τον Βόλο. Ξεπέρασε την πικρία για την χειρότερη εμφάνιση που εγώ είδα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, στα δύσκολα  φαίνονται οι δυνατότητες των ηγετών και οι καλοί καπετάνιοι. Στα εύκολα όλοι το πάμε καλά το καράβι. Δύσκολα ήταν και το 2004. Ισως ο καπετάνιος δεν ήταν τόσο ικανός τότε να μας οδηγήσει, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Εγώ τώρα θα ήθελα μια συσπείρωση των ανθρώπων της ΑΕΚ, αυτών που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν, γιατί ο φίλαθλος μόνο ηθικά μπορεί να προσφέρει. Καλό θα ήταν να έχουμε τη φυσική τους παρουσία, αλλά και την οικονομική βοήθεια από εκείνους που μπορούν. Οι δύσκολες στιγμές είναι οι κατάλληλες στιγμές. Τώρα που έχουμε εκτεθεί, τώρα που ο ένας ρίχνει τα βάρη στον άλλο και σε διοικητικό και οικονομικό αλλά και στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει η συσπείρωση. Η ΑΕΚ δεν δικαιούται να καταντήσει σαν άλλες ομάδες που είχαν πρωτοστατήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα δεν υπάρχουν. Ας βάλουμε στην άκρη τα μικροπολιτικά και τις άλλες ιστορίες. Το θέμα είναι να μιλήσεις εκεί και τότε που πρέπει. Εγώ μίλησα όταν έπρεπε, σαν γιατρός, πριν πεθάνει ο ασθενής. Πριν τέσσερα – πέντε χρόνια. Μετά το θάνατο  μιλάει ο νεκροθάφτης. Ενημέρωσα τότε τον κόσμο έφτασα στο σημείο να γίνω μισητός από τον κόσμο, κατηγορήθηκα, αλλά αγαπάω την αλήθεια, δεν υπηρετώ το ψέμα. Με ενδιαφέρει η συσπείρωση να είναι από στελέχη που έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν», είπε.

Ο κ. Νικολάου έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Αδαμίδη και την τωρινή κατάσταση στην ΑΕΚ, είπε πως στις δύσκολες καταστάσεις φαίνονται οι ηγέτες, αφήνοντας και κάποιες αιχμές για τη διαχείριση του «καραβιού» από τον Ντέμη Νικολαϊδη.

«Ο κ. Αδαμίδης έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί καλύτερα και τα οικονομικά που παλαιότερα ήταν ξέφραγο αμπέλι. Η κατάσταση έχει συμμαζευτεί στα οικονομικά και αυτό φαίνεται. Διάβασα και την συνέντευξη του κ. Αδαμίδη που το δείχνει αυτό. Τώρα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να δούμε τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα αυτή η ομάδα χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος. Αν σταματήσουν οι  υπερβολές, και υπάρχει τέτοια δυνατότητα, όπως υπήρχε και το 2004, άσχετα αν χάσαμε στον δρόμο τον προσανατολισμό μας, τότε μπορούμε να βελτιώσουμε τα πράγματα. Δεν υπάρχουν πριγκιπόπουλα, ίδιες δυνάμεις χρειαζόμαστε. Το πριγκιπόπουλο βέβαια υπάρχει μέσα στην ιστορία του παραμυθιού. Αλλά η ομάδα μπορεί, έχει τις δυνατότητες, να προχωρήσει. Την έχουμε συνηθίσει μέσα στις δεκαετίες να έχει 2 και 3 πρωταθλήματα. Ετσι πρέπει να γίνει και τώρα. Να παίρνει τίτλους. Αυτή είναι η θέση που ταιριάζει στην ΑΕΚ. Ο κόσμος της είναι ζεστός. Δεν είναι ομάδα της συνοικίας ή της περιφέρειας και ούτε και θα γίνουμε ποτέ έστω κι αν χάσαμε τη φυσική μας θέση σαν πρόσφυγες».

Ο κ. Νικολάου υπήρξε λάβρος για το θέμα του γηπέδου της «Ενωσης» και έκανε λόγο για «κλοπή»  το 2004. Είπε ακόμα πως η ομάδα οφείλει να επιστρέψει στη Ριζούπολη τώρα που έχει ανάγκη «τη θέρμη του κόσμου πάνω από το κεφάλι της» και «απαίτησε» από εκείνους που έκλεψαν το γήπεδο (και τώρα είναι πάλι στην εξουσία, όπως είπε) να το δώσουν πίσω.

«H ομάδα έχει τις δυνατότητες. Κατ’ αρχήν, απέκτησε υποδομές, έχει πια ένα νέο προπονητικό κέντρο, όπου μπορεί να γίνει καλή δουλειά. Επειτα λόγω της κρίσης τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών θα έρθουν σε ένα ισοζύγιο. Ενας  μικρός ποδοσφαιριστής θα υποχρεωθεί να δουλέψει και να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα. Βοηθάει λοιπόν και η εποχή. Είναι όμως σημαντικό να αποκτήσουμε και ένα γήπεδο. Διαφωνώ με τη σχέση μας με το Ολυμπιακό Στάδιο. Ισως πάνω στην ακμή μας να μην μας ενδιέφερε το θέμα και να το χαιρόμαστε. Σήμερα όμως που η ΑΕΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες, θέλουμε τη θέρμη των οπαδών μας πάνω από τα κεφάλια μας. Πρότεινα να πάμε στη Ριζούπολη μέχρι να δούμε τι θα γίνει με το «κακόμοιρο» το γήπεδό μας. Και το λέω κακόμοιρο γιατί στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ υπήρξε κατάφωρη αδικία. Εγινε μια κλεψιά, μας αδίκησαν, μας πέταξαν έξω από τα ολυμπιακά έργα. Για πολιτικούς, κοινωνικούς και άλλους λόγους μας έβγαλαν με το έτσι θέλω (δεν είχαμε βέβαια κι εμείς δυνατότητες πίεσης). Τότε δυστυχώς ήμουν πρόεδρος και τότε χάσαμε τη δυνατότητα αυτή να κάνουμε δικό μας γήπεδο. Μας  το κλέψανε το γήπεδο, το τονίζω πως μας το κλέψανε και επειδή αυτοί βρίσκονται στην εξουσία πρέπει να μας το δώσουνε  πίσω. Μπορεί να γίνει το γήπεδο εκεί, αφού έχουμε και ιδιόκτητο χώρο».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στον Αχιλλέα Μπέο και τις απρεπείς δηλώσεις του  μετά το παιχνίδι ΑΕΚ – Ολυμπιακού Βόλου είπε ότι οι άνθρωποι που κόπτονται για το ποδόσφαιρο (και θεωρεί πως ο κ. Μπέος είναι ένας απ’ αυτούς) οφείλουν να το αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά, αν θέλουν αυτό να βελτιωθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι περνάμε κρίση γενικότερη στο ποδόσφαιρο και ειδικότερη στην δική μας ομάδα. Δεν θα πρέπει να δίνουμε τόση σημασία σε μία φάση, αλλά στο πώς θα φτιάξουμε τις υποδομές του ποδοσφαίρου. Μένω σε κάτι πολύ σοβαρό που δείχνει την νοοτροπία των παραγόντων. Το Σάββατο χάσαμε από μια πολύ καλή ομάδα Δεν ψάχνω δικαιολογία για το ότι χάσαμε λόγω κούρασης. Φέτος ο Βόλος δεν μας έδειξε πως πάει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις, κέρδισε τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, παίζει εξαιρετική μπάλα.  Δεν σταματάω σ’ αυτό. Σταματάω στις δηλώσεις πριν και μετά το παιχνίδι. Δεν  μπορούμε να μείνουμε στο «δεν κάνω δηλώσεις μετά από πορνό». Εκεί φαίνεται η σοβαρότητα ή όχι του ποδοσφαίρου μας.  Θα ήθελα πιο σοβαρή αντιμετώπιση από ανθρώπους που κόπτονται για το ποδόσφαιρο, γιατί ο Μπέος όντως κόπτεται για το ποδόσφαιρο. Ας αποφύγει τη μικρομεσαία θέση του Βόλου. Ας μιλήσει σαν μεγάλη  ομάδα, γιατί φέτος είναι μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός Βόλου. Είναι καλό που μερικές ομάδες που παλιά τις θεωρούσαμε ότι έρχονται και φεύγουν από την κατηγορία, δείχνουν ότι έχουν τη δυνατότητα να σταθούν καλά. Κυρίως  ο Ολυμπιακός Βόλου που έχει και Ελληνα προπονητή. Αυτά είναι θετικά στοιχεία. Εμείς αντίθετα μένουμε στις λεπτομέρειες, στο αν ήταν φάουλ, πέναλτι κ.λπ.  Εγώ βλέπω ότι και ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα έχουν γνώση. Οι επιλογές  τους σε ποδοσφαιριστές και προγραμματισμό είναι καλές. Αρα υπάρχει γνώση από τους διοικούντες. Η Καβάλα πάει ολοταχώς για τα πλέι οφ και πιθανόν να βγει και στην Ευρώπη.   Αυτά είναι τα θετικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να τα διατηρήσουμε», είπε.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης