Βόμβες από Μαρτίνη: «Αυγενάκης και Γραμμένος μας δουλεύουν! Μέχρι το CAS για την αναδιάρθρωση»

Βόμβες από Μαρτίνη: «Αυγενάκης και Γραμμένος μας δουλεύουν! Μέχρι το CAS για την αναδιάρθρωση»

Καταιγιστικός ήταν ο Τώνης Μαρτίνης για την αναδιάρθρωση που τους υποσχέθηκαν από την ΕΠΟ.

Στον… αέρα παραμένει η αναδιάρθρωση των κατηγοριών σε Super League 2 και Football League, καθώς η ΕΠΟ, που υποστήριζε το σχέδιο ενοποίησης των δύο κατηγοριών σε μια κατηγορία με δύο ομίλους, δεν πήρε απόφαση. Ο πρόεδρος της Ρόδου Τώνης Μαρτίνης, μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών για την κοροϊδία της ΕΠΟ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την αναδιάρθρωση, προς τις 8 πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής, που τους υποσχέθηκαν συγκεκριμένα πράγματα.

Ο Μαρτίνης έκανε λόγο για συγκεκριμένες ομάδες που παραδοσιακά προσπαθούν να κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και δεν σκέφτονται το καλό του αθλήματος, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου της ΕΠΟ, αλλά και της κυβέρνησης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τώνη Μαρτίνη:

Αρχικά ο Τώνης Μαρτίνης μίλησε για την κατάσταση στη Ρόδο λόγω κορονοϊού: «Η κατάσταση δεν είναι καλή. Είναι πεσμένη η κίνηση, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη χθεσινή ψηφοφορία στη Super League 2 για αναδιάρθρωση, που δεν πέρασε η πρόταση για μια κατηγορία 2 ομίλων, αν και οι περισσότεροι ψήφισαν υπέρ: «Μας προέκυψε ο Λεβαδειακός, ο Απόλλων Λάρισας, ο Καραϊσκάκης, η Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα. Κάποιοι τα βλέπουν διαφορετικά. Οι 10 ήθελαν οι 5 όχι. Αυτοί δεν ήθελαν να γίνει η αναδιάρθρωση με 2 ομίλους».

Για τους λόγους που αρνήθηκαν το πλάνο με τους 2 ομίλους: «Δεν νομίζω ότι είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο. 4-5 ομάδες πίστευαν ότι θα ανέβουν στη Super League, όπως το σκέφτηκε ο Κομπότης. Αν όμως η Super League δεν θέλει πάνω από 14 ομάδες, παίζουμε την κολοκυθιά. Παίζουμε με τους αριθμούς και προσπαθούν να τους μαγειρέψουν να γίνει ότι θέλουν, όχι ότι μπορούν».

Για την τροπολογία Αυγενάκη, που προέβλεπε ότι χρειάζεται η συναίνεση των 3/4 της Γενικής Συνέλευσης για να υπάρξει αλλαγή στην προκήρυξη: «Το 3/4 το εφηύρε ο Αυγενάκης, ήταν κάτι που έκανε για να μην αλλάξει κάτι και να εξυπηρετήσει κάποια δύναμη, κάποια ομάδα. Δεν ξέρετε ποια; Ποιος τον κράτησε στον ανασχηματισμό; Εμείς στη Ρόδο επενδύουμε και θέλουμε να κάνουμε μια δυνατή ομάδα. Οι 8 ομάδες που προέρχονται από τη Γ’ Εθνική είναι παρθένες, σε σχέση με αυτές που υπάρχουν και σήμερα λέμε τι κάνουμε.

Αν δεν γίνει αναδιάρθρωση, οι 8 ομάδες και όποιες άλλες θέλουν, σκεφτόμαστε να κάνουμε άλλη λίγκα! Μας δουλεύουν! Δεν μπορούν να δουλεύουν την πλειοψηφία για να κάνουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν δυνατότητες για όλα, αλλά οι 3-4 ομάδες που κατευθύνουν τις τύχες του ποδοσφαίρου εδώ μια 20ετία θέλουν να κάνουν κουμάντο. Όταν ήμουν με τη Ρόδο στη Β’ Εθνική, παίζαμε με αυτούς που πήγαν φυλακή».

Στη συνέχεια ήταν πολύ αιχμηρός για τα όσα τους έλεγαν από την ΕΠΟ: «Ο Λεουτσάκος έκανε ότι μπορούσε για να περάσει η αναδιάρθρωση. Αυτός που τελικά ήθελε την αναδιάρθρωση, ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αλλά τώρα είναι αντίθετος, κάποιοι του άλλαξαν τη γνώμη. Αν την ήθελε την αναδιάρθρωση, θα την προχωρούσε. Τώρα πάμε από αναβολή σε αναβολή. Τόσο καιρό αυτό έλεγαν ότι ήθελαν 2 ομίλους, μια κατηγορία. Μας βάλανε στα αίματα, εμείς κάναμε μεταγραφές. Να κάτσει ο Γραμμένος και να τα βρει αλλιώς γραμμένα. Να ψάξει να βρει τις ψήφους που χρειάζονται για να περάσει.

Εμείς φτάνουμε 1 εκατ. το μπάτζετ. Πώς να παγώσουμε τους παίκτες που έχουμε πάρει; Να τους βάλουμε στην άρμη; Ο Λεουτσάκος έδωσε μάχη, αλλά και ο πρόεδρος ΕΠΣ Δωδεκανήσων Διακοφώτης, το πάλεψε».

Για τι θα γίνει από εδώ και πέρα: «Να καταλάβουν ότι πρέπει να γίνει η αναδιάρθρωση, θα πρέπει να τους κάνουμε να το καταλάβουν. Θα βγούμε στα μανταλάκια. Ψηφίσαμε Νέα Δημοκρατία, γιατί έλεγε ο Μητσοτάκης ότι θα καταργήσει τον νόμο Βασιλειάδη. Αντί ο Αυγενάκης να το κάνει αυτό, τώρα προσπαθεί να βολέψει τα Χανιά και τον Λεβαδειακό.

Θα πάμε μέχρι το CAS και θα ζητάμε αποζημιώσεις για τα όσα μας έλεγαν. Υπάρχουν ντοκουμέντα. Δεν θα δεχτούμε να μη γίνει η αναδιάρθρωση. Δεν θα δεχτούμε να ανεβάσουν τον Καραϊσκάκη και όποια άλλη ομάδα τους βολεύει. Μέχρι τις 19/8 που θα αποφασίσει η ΕΠΟ, εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας».

 



Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Euroleague, Παναθηναϊκός AKTOR: Οριστικά εκτός ο Χουάντσο - Με 14 παίκτες στην αποστολή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/04) - Με LaLiga, Serie A και Super League 2
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Πάμε βήμα βήμα - Να κερδίσουμε το πρώτο ματς»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (29/04) - «Ροντέο» το πρωτάθλημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved