Tελικά η Λιντς επέστρεψε (videos+photos)

Tελικά η Λιντς επέστρεψε (videos+photos)

Μια υπόσχεση που χρειάστηκε να περάσουν 16 χρόνια για να εκπληρωθεί και η Λιντς υπό τις οδηγίες του Μαρσέλο Μπιέλσα να επιστρέψει στην Premier League

Ήταν 15 Μαΐου 2004 όταν η Λιντς γνώριζε την ήττα εκτός έδρας με 1-0 από την Τσέλσι, γράφοντας μια «μαύρη σελίδα» για την ιστορία της, μιας και αναγκαζόντας να αφήσει την Premier League έχοντας σε 38 παιχνίδια 8 νίκες, εννιά ισοπαλίες και 21 ήττες και να πάρει το δρόμο για την Championship αλλά και την League One.

Χρειάστηκε να περάσουν 2.255 μέρες προκειμένου το βράδυ της Παρασκευής η Λιντς να τελειώσει τη δική της «Οδύσσεια» και να επιστρέψει στα «σαλόνια» της Premier League μετά από μια εξαιρετική χρονιά που τη βρήκε πρωταθλήτρια στην Championship μιας και εκμετάλλευτηκε την ήττα της 3ης Μπρέντφορντ, στην έδρα της Στόουκ και πλέον δεν μπορεί κανείς να της στερήσει την επιστροφή της στα «σαλόνια» του Αγγλικού ποδοσφαίρου ως επικεφαλής της 2ης κατηγορίας.

Τα «παγώνια» συγκεκριμένα μετά από 44 παιχνίδια έχει 87 βαθμούς, με 26 νίκες, εννιά ισοπαλίες, εννιά ήττές και 70-34 σερί στα γκολ κάνοντας πραγματικότητα την «υπόσχεση» που είχε δώσει ο 11χρονος τότε Ρίκι Άλμαν, ότι παρά τον υποβιβασμό η ομάδα του κάποια στιγμή θα επιστρέψει. Πλέον όντας 27 χρόνων με οικογένεια και παιδί ζει τη δική του χαρά για την αγαπημένη ομάδα και περιμένει να τη δει να δίνει τον πρώτο της αγώνα στην Premier League και πάλι

EdESDa3X0AILa4I.

Ο «αντισυμβατικός» Μπιέλσα που κατάφερε το comeback

Στις 15 Ιουνίου 2018, ο Μαρσέλο Μπιέλσα εκπλήσσει για ακόμη μία φορά το διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα, όταν η Λιντς ανακοινώνει την πρόσληψη του, με τον Αργεντίνο να παίρνει την απόφαση να κάτσει σε πάγκο ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας μιας και ως τότε είχε δουλέψει στον πάγκο της εθνικής ομάδας της πατρίδας του, της εθνικής Χιλής, της Άτλας, της Νιούελς Ολντ Μπόϊς, της Βέλεζ Σάρσφιλντ, της Εσπανιόλ, της Αθλέτικ Μπιλμπάο, της Μαρσέιγ, της Λάτσιο και της Λιλ. Ανέλαβε να επιστρέψει την Λιντς εκεί που ανήκει με βάση την ιστορία της και τα κατάφερε μην απαντώντας σε όλα και αν του καταλογίζουν πολλοί ότι «ξεζουμίζει» τους παίκτες του.

Ήταν εκεί για όλους τους ανθρώπους της ομάδας που μόνο καλό έχουν να πουν γι΄αυτόν. Όπως για παραδείγμα οι βοηθοί, όπου σε έναν από αυτούς πλήρωσε το πρόστιμο όταν είχε πιαστεί να παρακολουθεί προπόνηση αντίπαλης ομάδας.

Παράλληλα, ο Αργεντινός «δουλεύει» πολύ με το μυαλό, καθώς πιστεύει ότι τα πάντα έχουν εκεί την αφετηρία τους. Καταφέρνει να καλλιεργήσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παικτών του στον μέγιστο βαθμό. Και αν μέσα σε όλα αυτά προστεθούν οι καινοτομίες στην προπόνηση, η εξαιρετική τακτική και η άριστη «ανάγνωση» του εξελισσόμενου αγώνα, τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι έχουν απόλυτα δίκαιο όσοι θεωρούν πως ο Μπιέλσα είναι ένας από τους τελευταίους διδάσκαλους της «στρογγυλής Θεάς».

Αυτό φαίνεται και από ότι, όταν πέρασε συνέντευξη για να πάρει την άδεια εργασίας στην Αγγλία, εμφανίστηκε με ένα ντοσιέ που είχε μέσα κάθε σύστημα που χρησιμοποιήθηκε σε κάθε αγώνα της Τσάμπιονσιπ τη σεζόν 2017-18. Κάθε παιχνίδι είχε και δικές του σημειώσεις, ενώ παράλληλα όταν ανέλαβε τη Λιντς, υπήρξαν μέρες που δε γύρισε σπίτι του από το προπονητικό κέντρο. Κοιμήθηκε εκεί γιατί έπρεπε να αναλύσει τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας αλλά και των αντιπάλων. Οι Χόρχε Σαμπάολι, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, Τάτα Μαρτίνο, Ντιέγκο Σιμεόνε και Πεπ Γκουαρδιόλα χαρακτηρίζονται είτε μαθητές του, είτε τα προπονητικά του παιδιά.

0 Leeds United v Aston Villa Sky Bet Championship

Η κίνηση fair play που στέρησε την άνοδο

Πρωταγωνιστής ίσως στο Fair Play της χρονιάς έγινε ο Μαρσέλο Μπιέλσα στην αναμέτρηση Λιντς – Αστον Βίλα το 2019 όπου ο Αργεντινός τεχνικός των «παγωνιών» δίδαξε πως πρέπει να παίζεται το δίκαιο παιχνίδι. Στο 72ο λεπτό ο Κοτζιά της Βίλα έπεσε στο έδαφος λόγω τραυματισμού, οι συμπαίκτες του σταμάτησαν να παίζουν και η Λιντς άνοιξε το σκορ. Ακολούθησε σύρραξη μεταξύ των παικτών, ένταση στους δύο πάγκους και αποβολή μάλιστα του Ελ Γαζί από την πλευρά των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι φαινόταν ότι έχει εκτροχιαστεί, όμως κατόπιν εντολής του Μπιέλσα μετά τη σέντρα οι παίκτες της Λιντς επέτρεψαν στην Αστον Βίλα να ισοφαρίσει σε 1-1. Τελικά, το ματς έληξε ισόπαλο και η Λιντς έμεινε οριστικά εκτός της προνομιούχου δυάδας που οδηγεί στην Πρέμιερ Λιγκ της ερχόμενης σεζόν και θα διεκδικήσει την άνοδό της μέσω των πλέι οφ.

Εξαιρετικός χαρακτήρας και εκτός πάγκων

Αν κανείς θελήσει να κρίνει τον Μπιέλσα και εκτός πάγκων θα καταλαβεί ότι μιλάμε για έναν άνθρωπο με άλλη κουλτούρα. Ο Αργεντινός είναι ο άνθρωπος που χρηματοδότησε με 3 εκατ. ευρώ τις νέες προπονητικές εγκαταστάσεις της Νιούελς Ολντ Μπόις, για να έχουν οι ποδοσφαιριστές ανέσεις και πολυτέλειες, τις οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να φανταστούν. Είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα από το Ροζάριο έδωσε και το όνομα του γηπέδου της στον πρώην τεχνικό της.

Highlights | Leeds United 1-1 Aston Villa | EFL Championship

Unsupported video

How Marcelo Bielsa Transformed Leeds United!

PROMOTION PARTY AT ELLAND ROAD!? LEEDS UNITED RETURN TO THE PREMIER LEAGUE?? | 2019/20

Leeds are back

Leeds United Season 2019 -20 Season ALL THE GOALS SO FAR

The moment Leeds were relegated from the Premier League

The wait is over. Leeds United are promoted to the Premier League! Marching on Together



Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved