Ζώης: «Ζωή στον προπονητή δίνει η επαφή με τους ποδοσφαιριστές»

Ζώης: «Ζωή στον προπονητή δίνει η επαφή με τους ποδοσφαιριστές»

Ο προπονητής του Α.Ο Ανατολής, Ανέστης Ζώης, μίλησε στο «Gosports» και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το επίπεδο του 4ου Ομίλου της Γ Εθνικής και την πορεία της ομάδας του, ενώ σχολίασε και τα σενάρια συνέχισης ή όχι του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών Νομού Ιωαννίνων και προπονητής της ομάδας του Α.Ο Ανατολής κ. Ανέστης Ζώης, μίλησε στο «Gosports» μεταξύ άλλων για τη ζωή μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους, τη δύσκολη δουλειά του προπονητή στη διαμόρφωση χαρακτήρων, σχολίασε το επίπεδο του 4ου Ομίλου της Γ Εθνικής και την πορεία του ΑΟ Ανατολής, ενώ αναφέρθηκε και στα σενάρια συνέχισης ή όχι του πρωταθλήματος.

1) Πώς βιώνετε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που επικρατεί;

Καλημέρα και σας ευχαριστώ για την συνέντευξη. Όπως όλοι προσαρμοστήκαμε άμεσα στις οδηγίες από τους ειδικούς μένοντας σπίτι με εξαιρέσεις μόνο για τα απαραίτητα.

2)Πόσο δύσκολη είναι η ζωή μακριά από το ποδόσφαιρό και τους αγωνιστικούς χώρους;

Σίγουρα αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε μας άλλαξε την καθημερινότητα μας. Το πρώτο διάστημα ξεκουραστήκαμε από τις προπονήσεις, αγώνες. Έχουμε πολύ χρόνο ώστε να οργανώσουμε και να σχεδιάσουμε την δουλειά μας, αλλά ζωή στον προπονητή δίνει η επαφή με τους ποδοσφαιριστές, η προπόνηση, η καθοδήγηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Πήραμε κάποιες πρωτοβουλίες ως Σύνδεσμος προπονητών διοργανώσαμε για τα μέλη μας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο προπονητών Αθηνών διαδικτυακή ημερίδα με στόχο να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας σε σχέση μα την πανδημία και συμμετείχαμε στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΕΠΣ Ηπείρου.

3) Σημαντικό κομμάτι στη δουλειά του προπονητή εκτός από το ποδοσφαιρικό κομμάτι είναι ότι θα πρέπει να διαμορφώνουν και χαρακτήρες και αξίες στα νεαρά παιδιά. Συμφωνείτε;

Θεωρώ ότι το πιο σημαντικό κομμάτι της δουλειά μας είναι η διαμόρφωση χαρακτήρων ώστε τα νεαρά παιδιά να ενταχθούν στις δυσκολίες της καθημερινότητας και να πετύχουν στην ζωή τους. Μόνο με πολλή δουλειά θα τα καταφέρουν στο ποδόσφαιρο, εξάλλου πολύ μικρό ποσοστό θα παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.   Άρα εκείνο που πρέπει να διδάξουμε είναι ήθος, εντιμότητα, σεβασμό, αξιοπρέπεια, υπομονή, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, ώστε να τους βοηθήσει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και στις επιλογές που θα κάνουν στη ζωή τους.

4) Το ποδόσφαιρο έχει κατεβάσει ρολά λόγω κορωνοϊού και όλοι βρίσκονται εν αναμονή των εξελίξεων. Πιστεύεται ότι μπορούν ή όχι να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα;

Δυστυχώς το πρωτάθλημα διεκόπη αλλά προέχουν πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο. Σίγουρα καλό θα ήταν το πρωτάθλημα να τελειώσει στους αγωνιστικούς χώρους. Οι ειδικοί θα πάρουν την πιο σωστή απόφαση. Πρέπει όμως να εξετάσουν μία σημαντική παράμετρο όπως πως οι ποδοσφαιριστές σε μικρό χρονικό διάστημα θα κληθούν να αγωνιστούν χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία, Θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τραυματισμών.

5) Η οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία, είναι λογικό να ακουμπά και το χώρο του ποδοσφαίρου. Πόσο δύσκολη φαντάζει η επόμενη ημέρα;

Προς το παρών μόνο εκτιμήσεις γίνονται για την οικονομική κρίση που θα υπάρξει όταν θα γίνει άρση των μέτρων. Αυτό θα επηρεάσει όλους τους κλάδους τις οικονομίας και αλυσιδωτά το ποδόσφαιρο. Ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που δεν υπάρχουν έσοδα από πουθενά και οι παράγοντες ασχολούνται από χόμπι, η κρίση θα είναι μεγαλύτερη διότι το πρώτο που θα περιορίσουν είναι αυτό που κάνουν από ευχαρίστηση. Οπότε οι επιπτώσεις θα είναι πολύ μεγάλες και να ελπίζουμε να μην υπάρχουν αποχωρήσεις σωματείων.

6) Πώς είδατε φέτος μέχρι την διακοπή το επίπεδο του πρωταθλήματος του 4ου Ομίλου της Γ Εθνικής, στον οποίο συμμετέχει και η ομάδα σας; Είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

Ο όμιλος μας είναι από τους πιο ενδιαφέροντες στην κατηγορία. Ακόμη και τώρα με την διακοπή που απομένουν τρεις αγωνιστικές, υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον για την άνοδο από δύο ομάδες και μεγαλύτερο στην μάχη της παραμονής. Μόνο  τέσσερις ομάδες είναι αδιάφορες βαθμολογικά και αυτό από μόνο του δείχνει πόσο ανταγωνιστικό ήταν το πρωτάθλημα.

‘Όσον αφορά  την Ανατολή πρέπει να  λάβουμε υπόψιν μας πόσο αργά ξεκίνησε ο σχεδιασμός λόγω ότι άργησε να βρεθεί η διοίκηση που θα τρέξει την ομάδα και ότι έχουμε το χαμηλότερο μπάτζετ στον όμιλό μας περιόρισε τις επιλογές μας. Στηριχθήκαμε σε νεαρούς ποδοσφαιριστές με φιλοδοξίες, και αν δεν κάναμε το κάκιστο ξεκίνημα πιστεύω πως τώρα θα είχαμε σωθεί. Άρα η χρονιά θα είναι θετική εφόσον επιτευχθεί η σωτηρία.

Εύχομαι σε όλους Καλή Ανάσταση με υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία και να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από αυτή πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved