Καμία… σκιά στο 14-1!

Καμία… σκιά στο 14-1!

Ουδέν μεμπτό στο σκορ 14-1 με το οποίο ηττήθηκε η ΕΠΣ Φθιώτιδας από τη γερμανική ομάδα Βαρτεμπέργκιχερ στο Regions Cup.

Το παιχνίδι που έγινε τον περασμένο Μάιο είχε προκαλέσει δυσμενή και σκιώδη σχόλια προς την εντιμότητά του, καθώς η ελληνική ομάδα δέχτηκε τα επτά τελευταία γκολ σε διάστημα 13 λεπτών! Ωστόσο η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ δεν βρήκε κάτι το επιλήψημο.

Αναλυτικά τα θέματα που συζητήθηκαν στο ΔΣ της ΕΠΟ:

Α)Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν από τον κ. Πιλάβιο για το περιεχόμενο των συζητήσεων με την Πολιτεία με αντικείμενο τις τροποποιήσεις του Πειθαρχικού Κώδικα. Επί του θέματος, το Δ.Σ. θα επανέλθει αύριο στη συνέχεια της συνεδρίασής του, έτσι ώστε να αποσαφηνιστούν οι θέσεις της Ε.Π.Ο. και οι προτάσεις προς την Πολιτεία ενόψει της προγραμματισμένης, για την προσεχή Δευτέρα, συνάντησης Ε.Π.Ο. – Πολιτείας – Super League.

Β)Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας που διενήργησε επιτροπή της Ομοσπονδίας επί της καταγγελίας για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας της ΕΠΣ Φθιώτιδας σε αγώνα για το Regions Cup.

Οι παρατηρήσεις της Επιτροπής, την οποία συγκρότησαν οι κ. Γκιρτζίκης, Καραμελίδης, Κουρίδης και που εξέτασε μάρτυρες και παρέλαβε αποδεικτικά στοιχεία από την UEFA, είναι οι εξής:

«1.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «κάθισαν και έφαγαν τόσα γκολ μόνο και μόνο για να μην περάσουν οι Ισπανοί και να περάσουν οι Γερμανοί» δεν ευσταθούν, αφού οι Γερμανοί και με μόνον διαφορά οκτώ (8) τερμάτων προκρίνονταν για την επόμενη φάση.

2.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι «διαμαρτυρήθηκε η Ισπανική ομάδα και ζήτησε έρευνα από την UEFA» είναι ψευδή, αφού ουδεμία τέτοια αντίδραση ουδέποτε υπήρξε.

3.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ περί «στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού» δεν ευσταθούν, αφού όπως καταφαίνεται από σχετικό έγγραφο της UEFA ο συγκεκριμένος αγώνας δεν συμπεριλαμβανόταν σε αγώνες στοιχήματος σε κανένα μέρος του κόσμου.

4.Τα σχόλια και οι ισχυρισμοί του τύπου «γιατί δεν έφευγαν στη μέση του αγώνα, για να υπάρξει τόσο βαρύ αποτέλεσμα», είναι ανεπίτρεπτα, αφού αφενός η ομάδα της Φθιώτιδας εκπροσωπούσε την Ελλάδα και θα υπήρχαν βαρύτατες ποινές από μέρους της UEFA, αφετέρου η τυχόν εγκατάλειψη του αγώνα θα έδινε αφορμές για άλλα σχόλια, του τύπου «εγκατέλειψαν τον αγώνα για να μην περάσουνε οι Γερμανοί και να περάσουνε οι Ισπανοί».

5.Με την παρέλευση χρονικού διαστήματος από τον αγώνα και την αποκάλυψη διαφόρων λεπτομερειών, τα σχόλια για «στημένο παιχνίδι ή προσυνεννοημένο παιχνίδι», άλλαξαν σε «ξεφτίλα» και «ντροπιαστικό αποτέλεσμα».

6.Ο παρατηρητής και ο διαιτητής του αγώνα ουδέν το «μεμπτό» ή «αξιοπρόσεκτο» κατά τη διάρκεια του αγώνα παρατήρησαν. Η ίδια παρατήρηση δίδεται και από τον υπεύθυνο της UEFA για τον εν λόγω αγώνα.

7.Είναι γεγονός και πραγματικότητα τα διάφορα προβλήματα που αντιμετώπισε η ομάδα (κοπιαστικό ταξίδι, τραυματισμοί, ασθένειες, 3 αγώνες σε 5 ημέρες κτλ.).

8.Από την παρατήρηση του αγώνα είναι προφανής η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Τα τέρματα που πέτυχαν οι Γερμανοί ήταν απόλυτα καθαρά και αποτέλεσμα της διαφοράς δυναμικότητας και της φυσικής κατάστασης της αντίπαλης ομάδας.

9.Οσο και αν δεν γίνεται αποδεκτό το βαρύ αποτέλεσμα του αγώνα, στην πραγματικότητα όποιος παρακολουθήσει το βιντεοσκοπημένο παιχνίδι, εύκολα θα αντιληφθεί ότι θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί και άλλα τέρματα από τη Γερμανική ομάδα.

10.Η συνέχιση για μεγάλο χρονικό διάστημα των δυσμενών σχολίων μερίδας των ΜΜΕ στη Φθιώτιδα, αφενός μεν βλάπτει αδικαιολόγητα την τιμή και υπόληψη ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, που ναι μεν υπήρξαν αδύναμοι στο να αντιμετωπίσουν μια ομάδα σαν τη Γερμανική, αλλά όμως από πουθενά δεν διαφαίνεται η πρόθεσή τους στο να «βοηθήσουν» έστω και κατ’ ελάχιστα τη Γερμανική ομάδα σε διαμόρφωση σκορ. Αφετέρου η συνέχιση, διατήρηση και επίθεση κατά της ΕΠΣ μερίδας των ΜΜΕ της Φθιώτιδας, μάλλον θα πρέπει να ανάγεται σε άλλους λόγους και όχι αυτό κάθε αυτό στον επίμαχο αγώνα».

Το συμπέρασμα-πόρισμα της Επιτροπής είναι το εξής:

«Από όλο το ανωτέρω υλικό, τα επιμέρους στοιχεία του και τις παρατηρήσεις, είναι από δύσκολο έως απίθανο να πιθανολογηθεί η υποψία περί στημένου παιχνιδιού ή προσυνεννοημένου παιχνιδιού μέσω μειωμένης απόδοσης. Αντίθετα, θεωρούμε ότι αν και το σκορ του αγώνα υπήρξε βαρύ, ήταν φυσιολογικό κάτω από τις συνθήκες με τις οποίες επετεύχθη».

Κατόπιν τούτου, ο κ. Κουτρουμάνος ανακατέλαβε τη θέση του στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο.. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Φθιώτιδας είχε αναστείλει την ιδιότητά του ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.

Το πόρισμα της επιτροπής θα διαβιβαστεί στον γ.γ.Α.
Επιπρόσθετα, γνωρίστε ότι είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε συνάδελφο ενδιαφέρεται να το παραλάβει.

Γ)Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ. υπήρξε ενημέρωση από την επιτροπή που ανέλαβε να ελέγξει τη γνησιότητα των ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων ΠΑΕ μέσα από αλληλογραφία με καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ. Κατόπιν πρότασης του κ. Καλογιάννη, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι την προσεχή Πέμπτη 26/5/2011 έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις που εκκρεμούν από καταστήματα ΙΚΑ και ΔΟΥ και μάλιστα να ενημερωθούν σχετικά οι ενδιαφερόμενες ΠΑΕ.

Δ)«Επί της αρχής το περιεχόμενο των φακέλων πρέπει να παραμείνει εμπιστευτικό», ήταν η θέση της Super League όπως τη διατύπωσε ο κ. Κομνηνός ενώπιον του ΔΣ της ΕΠΟ στην πρόταση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να συσταθεί επιτροπή εμπειρογνωμόνων και να εξετάσει τους φακέλους αδειοδότησης των ΠΑΕ.

Ε)Τα σεμινάρια προεπιλογής διαιτησίας θα πραγματοποιηθούν από 17-26 Ιουνίου 2011 και 3-10 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί αύριο.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Το απόλαυσαν!
Το απόλαυσαν!
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Αγνώριστη η ΑΕΚ στη Ριζούπολη (pic)
Αγνώριστη η ΑΕΚ στη Ριζούπολη (pic)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!
«Βόμβα»: «Κόβεται» το Survival Secret του Epsilon!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης