Τέλος εποχής: Μια ματιά στην καταπληκτική καριέρα του Σέσκ Φάμπρεγας στην Πρέμιερ Λιγκ

Τέλος εποχής: Μια ματιά στην καταπληκτική καριέρα του Σέσκ Φάμπρεγας στην Πρέμιερ Λιγκ

Μετά από 13 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Σέσκ Φάμπρεγας αποχαιρέτησε το αγγλικό πρωτάθλημα στις 5/1 στο τελευταίο του παιχνίδι με την Τσέλσι, απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Ο 31χρονος μέσος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της ομάδας στην τελευταία του εμφάνιση, αφού η προσφορά του στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν μεγάλη.

O Ισπανός ταξίδεψε για πρώτη φορά στη «γηραιά Αλβιώνα» το 2003 για να ενταχθεί στο ρόστερ της Άρσεναλ. Πριν από αυτό είχε περάσει 3 χρόνια στη Μπαρτσελόνα, όμως η Αγγλία φαίνεται να τον κέρδισε καθώς έμεινε με τους «κανονιέρηδες» για 8 ολόκληρα χρόνια. Το 2011 επέστρεψε στη Πριμέρα Ντιβιζιόν και αγωνίστηκε για την Μπαρτσελόνα άλλα 3 χρόνια, για να μετακομίσει και πάλι στο νησί το 2014 -ως μέλος της Τσέλσι πια. Μετά από πέντε χρονιές στους «μπλε», έφυγε στις αρχές του 2019 για να κάνει το ντεμπούτο του στο γαλλικό πρωτάθλημα με την ομάδα του Μονακό. Η ομάδα των Μονεγάσκων βρίσκεται στην προτελευταία θέση της κατάταξης στη Λιγκ 1 και τώρα ελπίζει πως η απόκτηση του έμπειρου ποδοσφαιριστή θα την οδηγήσει σε κάτι καλύτερο. Ο Φάμπρεγκας θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον άλλοτε συμπαίκτη του στην Άρσεναλ, ο Τιερί Ανρί, ο οποίος βρίσκεται στο τιμόνι της γαλλικής ομάδας. Ο Ισπανός υπέγραψε συμβόλαιο 3 ετών, με ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ωστόσο, η συνεισφορά του Φάμπρεγας στο αγγλικό ποδόσφαιρο θα μείνει αξέχαστη, καθώς έχει συμμετάσχει σε 350 παιχνίδια, σημειώνοντας στο σύνολο 50 γκολ και 111 ασίστ! «Βασιλιάς» των ασίστ ο Ισπανός, είναι πρώτος ανάμεσα στους μη Άγγλους παίκτες και 2ος στην γενική κατάταξη, μετά τον Ράιαν Γκιγκς (162 ασίστ). Είναι μάλιστα ο μοναδικός παίκτης, ο οποίος παίζοντας για αγγλική ομάδα, έχει σημειώσει πάνω από 10 ασίστ σε 6 διαφορετικές σεζόν. Και αν οι διακρίσεις νομίζετε ότι αρκούν για τον Φάμπρεγας, αξίζει να αναφερθεί ότι ο διεθνής Ισπανός έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες ως ο παίκτης που κατάφερε να φτάσει τις 100 ασίστ πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο -σε μόλις 293 αγώνες. Πρώτος και στις πάσες, εξαιρώντας τους Βρετανούς παίκτες, ο Φάμπρεγκας φεύγοντας από το νησί άφησε πλούσια ιστορία. Εξαιρετικά ταπεινός επίσης, όταν παρέλαβε το βραβείο για τις πιο γρήγορες 100 ασίστ, δήλωσε ότι μπορεί να μην είναι ο ταχύτερος, ο δυνατότερος, ο πιο ευέλικτος, αυτός που πηδάει ψηλά, όμως το ρεκόρ αυτό σημαίνει ότι έκανε καλά τη δουλειά του. Απλά και όμορφα. 

Στα μέσα της χρονιάς έφυγε λοιπόν ο Φάμπρεγκας από την Τσέλσι, η οποία βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ένα βαθμό μόλις πίσω από την Τότεναμ. Βαδίζοντας προς την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, την κορυφή του πίνακα μονοπωλούν Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Νικήτριες δείχνει το στοίχημα Πρεμιέρ Λιγκ στη bwin τις 3 μεγάλες ομάδες στα επόμενα παιχνίδια. Αναμένεται λοιπόν ότι Λίβερπουλ, Σίτι, και Τότεναμ θα κερδίσουν εύκολα τις Κρίσταλ Πάλας, Χάντερσφιλντ και Φούλαμ αντίστοιχα. Το μεγάλο ντέρμπι της συγκεκριμένης αγωνιστικής θα είναι αυτό μεταξύ της Άρσεναλ και της Τσέλσι, οι οποίες βρίσκονται στην 5η και 4η θέση και το αποτέλεσμα του αγώνα θα κρίνει αν θ’ ανοίξει ή θα κλείσει η βαθμολογική τους ψαλίδα.

Χωρίς Φάμπρεγας οι επόμενοι αγώνες της Τσέλσι για την Πρέμιερ Λιγκ, μετά από 5 χρόνια, και σίγουρα ο Ισπανός θα λείψει πολύ όχι μόνο από την ομάδα αλλά και από το αγγλικό πρωτάθλημα…


Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Βρούτσης: «Καμία ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές»
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved