Ελλάδα: Κληρώνει για Nations League

Ελλάδα: Κληρώνει για Nations League

Στο Συνεδριακό Κέντρο SwissTech στη Λωζάνη, όπου θα παρουσιαστεί και το νέο τρόπαιο της UEFA Nations League, είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο η κλήρωση της νέα διοργάνωσης εθνικών ομάδων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας.

Το «Πρωτάθλημα των Εθνών» ή διαφορετικά UEFA National League, θα αρχίσει στις 6 Σεπτεμβρίου 2018, λίγο μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2019.

Οι 55 εθνικές ομάδες της Ευρώπης έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ (1, 2, 3, 4), σύμφωνα με την κατάταξή τους στην UEFA, μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018 (δεν υπολογίζονται τα play-off), διατηρώντας σύστημα προβιβασμού και υποβιβασμού.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ της νέας διοργάνωσης μαζί με: Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία. Τα υπο-γκρουπ που έχουν δημιουργεί μέσα στην League 3:

1: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία
2: Ελλάδα, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία
3: Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία
4: Κύπρος, Εσθονία, Λιθουανία

Οι ομάδες θα χωριστούν σε έναν όμιλο τριών (με ομάδες από 1,2,3) και τρεις των τεσσάρων. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων προβιβάζονται στο δεύτερο γκρουπ, με τις τέσσερις τελευταίες, να πηγαίνουν στο τέταρτο, για την διοργάνωση του 2020. Ενας όμιλος μπορεί να περιλαμβάνει έως και δύο από: Νορβηγία, Φινλανδία, Εσθονία, Λιθουανία.

Τα άλλα γκρουπ:

League 1: Γερμανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία, Ιταλία, Πολωνία, Ισλανδία, Κροατία, Ολλανδία.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τριών, ενώ οι νικητές του κάθε ομίλου θα προκριθούν για την τελική φάση, τον Ιούνιο του 2019, με δύο ημιτελικούς, έναν αγώνα για τρίτη θέση και τον τελικό. Η χώρα που θα φιλοξενήσει την τελική φάση θα οριστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA τον Δεκέμβριο του 2018. Οι τέσσερις ομάδες που τελειώνουν στην τελευταία θέση θα υποβιβαστούν στον δεύτερο γκρουπ για την διοργάνωση του 2020.

League 2: Αυστρία, Ουαλία, Ρωσία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Δανία, Τσεχία, Τουρκία.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τριών. Οι τέσσερις νικητές των ομίλων προβιβάζονται στην Α 'Κατηγορία, με τις τέσσερις τελευταίες, να υποβιβάζονται στο τρίτο γκρουπ, για την επόμενη διοργάνωση.

League 4: Αζερμπαϊτζάν, Σκόπια, Λευκορωσία, Γεωργία, Αρμενία, Λετονία, Νήσοι Φερόε, Λουξεμβούργο, Καζακστάν, Μολδαβία, Λιχτενστάιν, Μάλτα, Ανδόρα, Κόσοβο, Σαν Μαρίνο.

Οι ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, με τους τέσσερις νικητές να προβιβάζονται στον τρίτο γκρουπ για την έκδοση του 2020.

Να σημειωθεί ότι οι τέσσερις τελευταίες θέσεις για το EURO 2020 θα κριθούν μέσω play-off , ανάμεσα στις 16 νικήτριες των γκρουπ της UEFA National League. Κάθε όμιλος θα έχει την δική του πορεία, θα περιλαμβάνει δύο ημιτελικούς και ένα τελικό, όπου ο νικητής θα κερδίσει ένα εισιτήριο για το UEFA EURO 2020. Εάν έχει εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή του από την προκριματική φάση, τότε στην θέση του πάει ο επόμενος του γκρουπ.

Όπως έχει τονισθεί, στόχος της νέας διοργάνωσης, είναι η διασφάλιση της συνεχούς επιτυχίας των εθνικών ομάδων με την αντικατάσταση των περισσότερων φιλικών με ανταγωνιστικούς αγώνες, επιτρέποντας σε όλες τις χώρες να παίζουν εναντίον ομάδων που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία.

Οι αγωνιστικές:
1η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2018
2η αγωνιστική: 9-11 Σεπτεμβρίου 2018
3η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2018
4η αγωνιστική: 14-16 Οκτωβρίου 2018
5η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2018
6η αγωνιστική: 18-20 Νοεμβρίου 2018
Τελική φάση: 5-9 Ιουνίου 2019



Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved