Μουντιάλ 2018: Πέντε λόγοι που η Ισλανδία μπορεί να σοκάρει τον κόσμο

Μουντιάλ 2018: Πέντε λόγοι που η Ισλανδία μπορεί να σοκάρει τον κόσμο

Το καλοκαίρι όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη Ρωσία και η Ισλανδία μπορεί να κλέψει τη δόξα… Και γιατί όχι και την κούπα!

Η Ισλανδία έχει ήδη γράψει ιστορία με την παρουσία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αφού είναι το μικρότερο -σε πληθυσμό- κράτος, που θα συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένας καλός λόγος, για να στρέψει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, όχι όμως ο μοναδικός. Η ιστοσελίδα της FIFA, παρουσίασε πέντε λόγους, για τους οποίους η Ισλανδία μπορεί να σοκάρει τον κόσμο στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Εκεί που θα βρεθεί στον ίδιο όμιλο, με Αργεντινή, Κροατία και Νιγηρία.

1. Είναι serial killers των γιγάντων:

«Όσο μεγαλύτεροι είναι, τόσο πιο δύσκολα πέφτουν» φαίνεται να είναι το σύνθημα μιας ομάδας που κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχει νικήσει ομάδες όπως η Κροατία, η Ολλανδία, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Ελλάδα και φυσικά την πιο γνωστή από όλες, την Αγγλία. Όπως δήλωσε ο μέσος Ολαφουρ Σκούλασον «θα ήθελα να δω τις εφημερίδες σε άλλες χώρες να μιλάνε για το πόσο άτυχοι είμαστε που θα έχουμε μία τέτοια ομάδα στον όμιλό μας, αλλά αυτό είναι ακριβώς εκείνο που θέλουμε. Θέλουμε αυτά τα μεγάλα παιχνίδια. Θέλουμε να παίξουμε κόντρα στην Αργεντινή. Είναι εκπληκτικό, το πρώτο παιχνίδι της Ισλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο!».

2. Μπορούν να βελτιώσουν τo ηρωικό EURO 2016:

Η Ισλανδία εξέπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου με την ομάδα της στο EURO 2016, αποκλείοντας την Αγγλία στους «16». Παρά τα έξοχα αποτελέσματά τους, τα οποία επίσης περιλάμβαναν νίκη επί της Αυστρίας και ισοπαλία με την Πορτογαλία, οι παίκτες επέμεναν ότι η απόδοση ήταν μικρότερη από εκείνη που μπορούσαν. «Πιστεύω ακράδαντα ότι είμαστε καλύτεροι από ό,τι δείξαμε στα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια», δήλωσε στην ιστοσελίδα της FIFA, ο παλαίμαχος αμυντικός Κάρι Αρνασον. «Ημασταν νευρικοί στο EURO, αλλά συνήθως είμαστε καλύτερα όταν έχουμε την κατοχή της μπάλας. Είναι πάντως ωραίο να πούμε ότι πήγαμε καλά, αλλά κυρίως ότι έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης».

3. Έχουν ένα δικό τους αστέρι με τη φανέλα No10:

Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος αντίπαλός τους, αλλά η Ισλανδία έχει επίσης ένα επιβλητικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό No10, τον Γκίλφι Σίγκουρντσον. Ο πρώην προπονητής του, Λαρς Λάγκερμπακ, επεσήμανε ότι αποτελεί την ομαδική προσέγγιση της Ισλανδίας. «Μαζί με τον Χένρικ Λάρσον, θα έλεγα ότι ο Γκίλφι είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας με τον οποίο συνεργάστηκα», δήλωσε ο Λάγκερμπακ, για τον παίκτη που πήγε στην Εβερτον για 45 εκατομμύρια λίρες. «Παίζει πάντοτε για την ομάδα και πρέπει να είναι ένας από τους καλύτερους μέσους γενικά».

4. Το ομαδικό τους πνεύμα αποτελεί προτεραιότητα για όλους:

Παρόλο που ο Σίγκουρτσον ξεχωρίζει, η δύναμη της Ισλανδίας δεν βρίσκεται ατομικά στους παίκτες, αλλά στο σύνολο. Ο ίδιος ο Σίγκουρτσον το αναγνώρισε αυτό όταν ρωτήθηκε για το μυστικό πίσω από την επιτυχία τους. «Έχει να κάνει πολύ με το ομαδικό πνεύμα που έχουμε», είπε. «Ο τρόπος με τον οποίο είμαστε ως ομάδα είναι μοναδικός». Ο μικρός πληθυσμός της χώρας και η συνεπακόλουθη μικρή ομάδα παικτών που υπάρχουν για τις επιλογές, εξασφαλίζουν ότι η ομάδα του Χάλγκριμσον αλλάζει σπάνια και αποτελείται κατά κύριο λόγο από στενούς φίλους που έρχονται από τις ομάδες νέων.

5. Έχουν ιδιαίτερο δεσμό με τους φιλάθλους τους:

Στις περισσότερες χώρες, η ιδέα του ομοσπονδιακού προπονητή που επισκέπτεται τους φιλάθλους στην παμπ πριν από τους αγώνες θα ήταν αδιανόητη. Όχι στην Ισλανδία, όπου ο Χάλγκριμσον έχει διατηρήσει αυτή τη σχέση με τους φιλάθλους, μιλώντας τους για την τακτική και σχολιάζοντας αγώνες. «Υπάρχει μια σχέση ιδιαίτερη», εξήγησε. «Έχουμε οικοδομήσει μια μοναδική σχέση με τους φιλάθλους μας και οι επισκέψεις μου στο μπαρ έχουν γίνει μια γλυκιά ισλανδική παράδοση». Μια άλλη παράδοση που έγινε διάσημη στο EURO, όταν σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Ισλανδίας μετακινήθηκε στη Γαλλία για να δει την ομάδα - είναι το «Thunderclap». Το τραγούδι που μοιάζει με πολεμική κραυγή και προέρχεται από την ταινία «300». Όπως έγραψε ένας Πορτογάλος δημοσιογράφος στο EURO: «Μην διασχίζετε την Ισλανδία, το δικό τους τραγούδι των Βίκινγκ είναι τρομακτικό!»

 



«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
«Πάρτι» της Παρί Σεν Ζερμέν στη Βαρκελώνη και ραντεβού με Ντόρτμουντ στα ημιτελικά
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Θρίαμβος για το Περιστέρι του Σπανούλη - Ιστορική πρόκριση στο Final Four του BCL
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γνώριμοι στην Ελλάδα οι διαιτητές στις ρεβάνς ΠΑΟΚ - Μπριζ και Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
Γκάφα ολκής από οπαδούς της Μπαρτσελόνα - Επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved