Σκίμπε: «Παρακολουθώ στενά τον Λάζαρο»

Σκίμπε: «Παρακολουθώ στενά τον Λάζαρο»

Ο άσος της ΑΕΚ βρίσκεται στο στόχαστρο του ομοσπονδιακού τεχνικού ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα καλέσει τους καλύτερους στις επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής.

Ο Μίκαελ Σκίμπε μίλησε στη Nova για την Εθνική Ελλάδας, για τα κριτήρια των επιλογών των διεθνών αλλά και για τον Χριστοδουλόπουλο που βγάζει μάτια με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
 
Για το αν υπήρξε κάτι που τον εξέπληξε ή τον δυσαρέστησε όταν ανέλαβε την ομάδα:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' την πορεία της ομάδας. Έχουμε γίνει πολύ ανταγωνιστικοί. Βρήκαμε στο δρόμο μας μια ομάδα, όπως το Βέλγιο, αλλά σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Για την φιλοσοφία του για την Εθνική:

«Το πιο σημαντικό ως φιλοσοφία είναι να παρακολουθώ τη δουλειά που γίνεται στους συλλόγους. Είναι σημαντικό να μπορώ να μπορώ να εξελίσσω το ελληνικό ταλέντο όπως στις περιπτώσεις του Δώνη, του Ρέτσου, του Μπακασέτα. Θέλω να μεταδίδω στην ομάδα σιγουριά και αυτοπεποίθηση».

Για την σύγκριση με τον Ότο Ρεχάγκελ και αν έχει πάρει στοιχεία απ' αυτόν:

«Νομίζω πως ως Γερμανοί προπονητές δίνουμε συγκέντρωση στην άμυνα και στην πειθαρχία. Θέλουμε παίκτες με προσωπικότητα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες στην ομάδα. Μίλησα με τον Ότο και με μύησε στα μυστικά της ελληνικής καθημερινότητας και της κουλτούρας. Εξελίχθηκα μέσα απ' αυτά και νομίζω πως βοήθησα στην ομάδα».

Όταν είχε προσληφθεί είχε δηλώσει πως θα καλεί παίκτες με αγωνιστικό ρυθμό. Βλέπουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα. Έχει αλλάξει γνώμη στην πορεία;

«Το κριτήριο αυτό θεωρώ πως είναι λανθασμένο. Πρέπει να έρχονται 11 παίκτες οι οποίοι θα αγωνίζονται με πάθος και αυταπάρνηση».

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε 9 εκατομμύρια «προπονητές» και το αν έχει αδικήσει κάποιους ποδοσφαιριστές στις κλήσεις:

«Το ίδιο συμβαίνει στη Γερμανία. Στην Ελλάδα υπάρχουν 9 εκατομμύρια προπονητές, στην Γερμανία οι διπλάσιοι. Με τους βοηθούς μου παρακολουθούμε τους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Νομίζω έχουμε επιλέξει τους καλύτερους. Υπάρχουν κι άλλοι όπως ο Καρέλης, ο Κολοβός, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, κάποιοι απ' αυτούς έχουν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, αλλά τους παρακολουθούμε».

Για το γεγονός ότι επέλεξε τον Μπακασέτα που προερχόταν από τραυματισμό και όχι τον Χριστοδουλόπουλο:

«Ο Λάζαρος αγωνίστηκε στο φιλικό με την Αυστραλία. Τον παρακολουθώ από κοντά. Ο Μπακασέτας μπορεί να μας βοηθήσει σε πολλές διαφορετικές θέσεις. Ο Λάζαρος είχε πρόβλημα τραυματισμού και είχε μείνει πίσω. Παρακολουθώ πολλούς παίκτες, όπως ο Δώνης ο οποίος τα πηγαίνει εξαιρετικά στη Γαλλία, γι' αυτό κέρδισε την κλήση του στην εθνική ομάδα για τα τελευταία παιχνίδια. Είχα μιλήσει με τον Λάζαρο, του εξήγησα τους λόγους της μη κλήσης και φάνηκε πρόθυμος να βελτιωθεί. Θέλουμε τους καλύτερους στην εθνική!»

Για το αν θα επιστρέψει ο Χριστοδουλόπουλος:

«Τον παρακολουθούμε πολύ στενά. Να είστε σίγουροι πως θα επιλέξουμε τους καλύτερους για τη συνέχεια και όλοι είναι υποψήφιοι!».

Για το αν θα σκεφτεί κάποιον άλλον στην θέση του δεξιού μπακ, με δεδομένο ότι ο Τοροσίδης έχει χάσει έδαφος μετά τον τραυματισμό του:

«Σίγουρα ο Τοροσίδης είναι σημαντικός και χρήσιμος παίκτης, όπως και ο Μανιάτης. Έχουμε λύσεις εκ των έσω, αλλά τον χρειαζόμαστε. Παίκτες όπως ο Μανιάτης και ο Ρέτσος κάλυψαν αποτελεσματικά τη θέση, αλλά επιθυμούμε ο Τοροσίδης να καλύψει τη θέση».



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved