Ο τυφλός 11χρονος που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σπίκερ

Ο τυφλός 11χρονος που κέρδισε το βραβείο του καλύτερου σπίκερ

«Κυρίες και κύριοι, γονείς, παιδιά και παππούδες, καλησπέρα και καλό μας βράδυ. Καλώς ήρθατε στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν. Είμαι ο Πέρε Ρίμπες και βρίσκομαι εδώ για να σχολιάσω τον αγώνα της Μπέτις με την Λα Κορούνια».

Με τα λόγια αυτά ο μόλις 11 ετών Πέρε Ρίμπες υποδέχθηκε τους ακροατές του ραδιοφώνου προκειμένου να μεταδώσει τον αγώνα των δύο ομάδων της La Liga. Ένα παιδί που κατόρθωσε να παραλάβει το βραβείο του καλύτερου σπίκερ των τοπικών σταθμών της Βαρκελώνης.

2

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι εκ γενετής τυφλός, όμως αν και ζει στο «σκοτάδι» αυτό δεν τον εμποδίζει να αναλύει αγώνες ποδοσφαίρου. «Όταν μεταδίδω από το ραδιόφωνο τα βλέπω όλα ξεκάθαρα» λέει ο ίδιος. Η αγαπημένη του ομάδα είναι η Μπέτις. Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Βαρκελώνης, όμως ούτε η Μπαρτσελόνα αλλά ούτε και η Εσπανιόλ έγιναν οι σύλλογοι που τράβηξαν την προσοχή του: «Μια μέρα καθόμουν με τον πατέρα μου και του είπα να μου βάλει να ακούσω τους ύμνους των ομάδων. Όταν ακούσαμε της Μπέτις μαγεύτηκα. Του είπα να τον βάλει ξανά και ξανά. Τότε ήταν που έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου. Αν η Μπέτις κέρδιζε τρεις συνεχόμενους αγώνες, θα γινόμουν οπαδός της. Και κάπως έτσι, έχετε μπροστά σας έναν Μπέτικο», τονίζει ο Ρίμπες.

3

Η χαρά και οι φωνές των οπαδών στα γκολ και η απόλυτη ησυχία όταν ο αντίπαλος παραβιάζει την εστία της Μπέτις, είναι τα στοιχεία που κάνουν τον μικρό Πέρε να θυμάται τους αγώνες. Μπορεί να μην είναι ικανός να βλέπει, ωστόσο μπορεί και αισθάνεται, γεγονός που τον βοηθάει στις περιγραφές.
Ο ήρωας της ιστορίας μας από την πρώτη μέρα της ζωής του ήταν περικυκλωμένος από ένα οικογενειακό περιβάλλον που δεν τον άφησε στιγμή να πιστέψει ότι η τύφλωσή του μπορεί να κάνει την ζωή του μίζερη. Αντίθετα, αυτό του το πρόβλημα τον βοήθησε να μεγαλώσει πολύ νωρίτερα από τους συνομήλικούς του. Ο λόγος του αρκετά ώριμος ώστε να σε κάνει να τον θαυμάζεις.

Από πέντε χρονών οι μεγάλες του αγάπες είναι δύο. Τα ραδιοκύματα και το ποδόσφαιρο. Ο Πέρε τονίζει ότι είναι μαγευτικό να ακούς περιγραφή αγώνα με κλειστά τα μάτια: «Μπορείς και ζεις μοναδικά το παιχνίδι. Τελειώνει ένας ματς και είσαι σε απόλυτη θέση να κάνεις εικόνα αυτά που άκουσες και να σχολιάσεις το πως έπαιξαν οι δύο αντίπαλοι και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στον αγώνα. Ίσως με ανοιχτά μάτια να μην συνέβαινε αυτό, θα ήταν διαφορετική η περιγραφή, αφού όταν τα βλέφαρα κλείνουν και δεν υπάρχει εικόνα, το συναίσθημα σε κατακλύζει».

5

Ο Δαβίδ Πλανέλια ήταν ο άνθρωπος που διέκρινε την ωριμότητα στον λόγο του Πέρε και τον κάλεσε να του κάνει μια συνέντευξη. Τον είχε βρει σε αγώνα της τοπικής ομάδας του χωριού του, την Ουλότ. Ο αθλητικογράφος μαγεύτηκε από την ωριμότητα του λόγου του 11χρονου και από τις γνώσεις του για τον βασιλιά των σπορ.

Αμέσως του πρότεινε να συνεργαστούν στο τοπικό ραδιόφωνο, όπως και έγινε. Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για τις ικανότητες του μικρού συνεργάτη του, απάντησε: «Το να έχω τον Πέρε στην ομάδα μου είναι ένας τρόπος να ζω κάθε αναμετάδοση ως κάτι τρομακτικά σπουδαίο. Ακόμα και αν ήξερα ότι δε θα έχω κανέναν άλλο ακροατή εκτός από αυτόν, ξέρω ότι θα άξιζε τον κόπο να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ για να ζήσει το παιχνίδι με τη φωνή μου».

Πριν λίγες μέρες ο Πέρε Ρίμπες βραβεύτηκε από την Ένωση Ραδιοφώνων της Βαρκελώνης ως ο καλύτερος σπίκερ των τοπικών ραδιοσταθμών. Στόχος του είναι να γίνει στο μέλλον ένας από τους κορυφαίους αθλητικογράφους της Ισπανίας.
Το πάθος του και η αγάπη του για τη ζωή είναι τα πρώτα του εφόδια για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα...



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved