Φόρεσε τα «βυσσινί» ο Μπανούσης

Φόρεσε τα «βυσσινί» ο Μπανούσης

Ο πρώην άσος της ΑΕ Σπάρτη βρήκε τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Τρελαίνει κόσμο με τοις φετινές του μεταγραφές ο Αστέρας Αμαλιάδας. Την Τετάρτη (9/8) η διοίκηση δυνάμωσε ακόμα περισσότερο το ρόστερ με την προσθήκη του Κώστα Μπανούση, ο οποίος συμφώνησε με τη διοίκηση του Θανάση Παπαγεωργίου. Ο 29χρονος άσος γράψει αρκετά χιλιόμετρα στα ελληνικά γήπεδα, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από ΟΦΗ και ΑΕΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η μεταγραφική ενίσχυση του Αστέρα Αμαλιάδας συνεχίζεται και μάλιστα με την προσθήκη ενός πολύ έμπειρου, ικανότατου και πολυσύνθετου μέσου, όπως ο Κώστας Μπανούσης, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν στη Φούτμπολ Λιγκ με τη φανέλα της Σπάρτης. Η ομάδα μας, χάρη στις συνεχείς και άοκνες προσπάθειες του Θανάση Παπαγεωργίου, ο οποίος για ακόμα μια φορά κάνει υπέρβαση, αποκτά έναν ποδοσφαιριστή από μεγαλύτερη κατηγορία, ενισχύοντας καταλυτικά τον Αστέρα.

Ο Κώστας Μπανούσης, γεννήθηκε στις 23/1/1988 και έχει ύψος 1,83μ. Αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος αλλά και δεξιός μέσος, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την ομάδα της γενέτειράς του, την Ελασσόνα, εντάχθηκε στην ομάδα Νέων της Λάρισας το καλοκαίρι του 2006 και το 2008 έγινε επαγγελματίας, κατόπιν εισήγησης του Γιώργου Δώνη, ξεκινώντας έτσι την επαγγελματική πορεία του από τους «βυσσινί», 2008-2009 α' γύρο χωρίς ωστόσο να καταγράψει επίσημη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα της ΑΕΛ. Αγωνίστηκε στη συνέχεια, δανεικός από την ΑΕΛ στο Χαϊδάρι, στη Γ' Εθνική (2008-2009 β' γύρο 13 συμμετοχές – 2 γκολ), κι έπειτα στον Πυρσό Γρεβενών Γ' Εθνική 2009-2010 (23 συμμετοχές -2 γκολ), ενώ έφυγε ως ελεύθερος το καλοκαίρι του 2010 για τον Εορδαϊκό Γ' Εθνική 2010-2011 (21 συμμετοχές -2 γκολ) και Οικονόμο Τσαριτσάνης Γ' Εθνική 2011-2012 (συνολικά 25 συμμετοχές -10 γκολ σε κανονική περίοδο και πλέι οφ ανόδου.

Το καλοκαίρι του 2012 πήγε στον ΟΦΗ, στη Σούπερ Λιγκ τότε. Όταν πήγε εκεί κουβαλούσε πάνω του την ταμπέλα του πρώτου σκόρερ του βορείου ομίλου της Γ' Εθνικής με την φανέλα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, ωστόσο στον ΟΦΗ αναδείχτηκε ως αμυντικός μέσος που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Αναστόπουλου και είχε 20 συμμετοχές Σούπερ Λιγκ. 12-13 ενώ ήταν από τους παίκτες με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα εκείνο για την κρητική ομάδα.

Το 2013-14 είχε με τον ΟΦΗ 11 συμμετοχές και το 2014-15 και τον Γενάρη της ίδιας σεζόν επέστρεψε στη Λάρισα, με την οποία είχε 16 συμμετοχές και ένα γκολ, οδηγώντας τη στην άνοδο στη Σούπερ Λιγκ. Πέρυσι αγωνίστηκε στη Σπάρτη, με την οποία έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα στη Φούτμπολ Λιγκ, όντας ένα από τα βασικά στελέχη της ομάδας.

Καλωσορίζουμε τον Κώστα Μπανούση στην οικογένεια του Αστέρα μια του ευχόμαστε μια υγιή, καλή και επιτυχημένη νέα σεζόν».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved