Παρί Σεν Ζερμέν: Κίνδυνος αποκλεισμού με τα 660 εκ. ευρώ για Νεϊμάρ!

Παρί Σεν Ζερμέν: Κίνδυνος αποκλεισμού με τα 660 εκ. ευρώ για Νεϊμάρ!

Ορατός είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα για τους Παριζιάνους, σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η… βόμβα με τον Βραζιλιάνο επιθετικό.

Ο Νεϊμάρ εμφανίζεται μία… ανάσα από την μεταγραφή του στην γαλλική ομάδα. Το πρωί της Τετάρτης (2/8) βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Μπαρτσελόνα, αποχαιρέτισε τους συμπαίκτες του και τον Ερνέστο Βαλβέρδε με τους συνεργάτες του και τους αποκάλυψε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η κίνησή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην διοίκηση των «μπλαουγκράνα» για την στάση του Βραζιλιάνου, ωστόσο, λίγο αργότερα, επιβεβαίωσαν την αποχώρηση του παίκτη από το αθλητικό κέντρο, υποστηρίζοντας πως ήταν απόφαση του «τσινγκούρι», θέλοντας να μετριάσουν κάπως τις αντιδράσεις για τις ενέργειες του συλλόγου στην συγκεκριμένη υπόθεση.

 

 

Μεταγραφή… μαμούθ 660 εκατομμυρίων ευρώ

Η βόμβα του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών, καθώς όπως αναφέρεται στα Μέσα του εξωτερικού, μέχρι την Παρασκευή (4/8) η Παρί Σεν Ζερμέν θα ανακοινώσει την μεταγραφή, η οποία βρίσκεται στην τελική… ευθεία. Σε περίπτωση που το deal πάρει επίσημη… μορφή θα γραφτεί αυτομάτως στην… ιστορία, με τα περισσότερα χρήματα που θα έχουν δαπανηθεί για μία μεταγραφή.

Αρχικά, οι Γάλλοι θα πρέπει να δώσουν 222 εκατομμύρια ευρώ στην Μπαρτσελόνα, καθώς αυτό είναι το ποσό που χρειάζεται για να «σπάσουν» το συμβόλαιο του παίκτη με τους «μπλαουγκράνα» και αντιστοιχεί στην ρήτρα που υπάρχει στην συμφωνία των δύο πλευρών. Μάλιστα, οι Ισπανοί δεν δείχνουν καμία… διάθεση να ρίξουν τις απαιτήσεις τους, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από το «συγκρότημα» του Παρισιού.

Όμως, το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα φτάσει στα 660 εκατομμύρια ευρώ! Και… εξηγούμαστε. Αμέσως μόλις ο Νεϊμάρ βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με την Παρί Σεν Ζερμέν, θα πάρει το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ, ως πριμ για την συμφωνία, εκ των οποίων τα 40 εκ. ευρώ θα πάνε στον πατέρα του - που ενεργεί ως μάνατζερ - αλλά και στους υπόλοιπους εκπροσώπους που έχουν εμπλακεί στην… ιστορία.

Το συμβόλαιο του παίκτη με τους Γάλλους θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια, με τις ετήσιες απολαβές του να φτάνουν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα εκτιναχθεί στα 61,2 εκ. ευρώ τον χρόνο, με τους φόρους που θα πρέπει να καταβάλει η ομάδα του Νάσερ Αλ Κελαϊφί. Παράλληλα, με τα μπόνους και τα πριμ που θα μπουν στο συμβόλαιο του Βραζιλιάνου, τα χρήματα θα φτάσουν στα 660 εκατομμύρια ευρώ.

Κίνδυνος αποβολής από την Ευρώπη

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της βόμβας, η Παρί Σεν Ζερμέν θα κινδυνεύει σοβαρά με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο λόγος έχει να κάνει με το Financial Fair Play που έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια η UEFA. Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, οι ζημιές που πρέπει να παρουσιάζουν οι ομάδες σε βάρος τριετίας θα πρέπει να μην ξεπερνούν τα 30 εκατομμύρια ευρώ, την στιγμή που οι Γάλλοι βρίσκονται ήδη στο -177 εκ. ευρώ τα προηγούμενα χρόνια.

NeymarParisSaintGermain

Μάλιστα, η ομάδα του Παρισιού μετρά ήδη μία τιμωρία από την UEFA την προηγούμενη τριετία. Για να μπορέσουν οι προπέρσινοι Πρωταθλητές της Ligue 1 να αποφύγουν τα… προβλήματα, θα πρέπει να βρουν χορηγία ανάλογη με τις ζημιές ή να προχωρήσουν σε πωλήσεις ποδοσφαιριστών, ούτως ώστε να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους.

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ακόμα και αποβολής από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις των επόμενων ετών. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει σκέψη στους ανθρώπους της Παρί Σεν Ζερμέν να προχωρήσουν σε… τεχνάσματα για να κοροϊδέψουν τις διεθνείς Ομοσπονδίες, όπως για παράδειγμα να δοθούν τα χρήματα στον Νεϊμάρ, μέσω παρουσίας του σε καμπάνιες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το 2022. Σε μία τέτοια περίπτωση, το μεγάλο ερωτηματικό είναι κατά πόσο θα επιτρέψει η UEFA και η FIFA να «εξαπατηθούν» με τέτοια… κόλπα.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα: Επίσημη τοποθέτηση για Νεϊμάρ

Μπαρτσελόνα: Επίσημη τοποθέτηση για Νεϊμάρ

Μπαρτσελόνα: Είπε… αντίο ο Νεϊμάρ

Μπαρτσελόνα: Είπε… αντίο ο Νεϊμάρ

Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved