Μια ενδεκάδα ταλέντων που έμειναν… ταλέντα!

Μια ενδεκάδα ταλέντων που έμειναν… ταλέντα!

Τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει η λίστα με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έκαναν το «μπαμ» αλλά δεν είχαν την αναμενόμενη πορεία στο... ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος επέστρεψε στη γαλλική Νιμ,μιας και δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Μαρίνου Ουζουνίδη για τη νέα σεζόν. Ο πρώην πια μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού τα βρήκε σε όλα με τους Γάλλους, σε χρόνο ρεκόρ και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2020. Το σίγουρο είναι πως μπήκε στη λίστα με τους Έλληνες παίκτες που δεν κατάφεραν να εξελιχθούν, σύμφωνα με αυτά που έδειξαν στην αρχή της καριέρας τους. Μέσα στην πορεία των χρόνων πάντως, συναντά κανείς πολλούς ποδοσφαιριστές που είχαν όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσουν μία αξιόλογη καριέρα αλλά για διάφορους λόγους κινήθηκαν ή κινούνται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας ή κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και της Ευρώπης!

Βλαχοδημος

Το Onsports έψαξε μερικές τέτοιες περιπτώσεις παικτών και σας τις παρουσιάζει.

 

Βασίλης Κουτσιανικούλης

Ξεκίνησε την καριέρα του στην ερασιτεχνική ομάδα του Ηρακλή Χάλκης, όπου τον είδε ο Νίκος Νιόπλιας και τον κάλεσε στην εθνική Νέων και παράλληλα τον πρότεινε στον ΟΦΗ. Ο τότε προπονητής όμως Ράινερ Μάουρερ τον απέρριψε. Με τα χρώματα της «γαλανόλευκης» έφτασε μέχρι τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2007, όντας συμπαίκτης -μεταξύ άλλων- με τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο, Κώστα Μήτρογλου και Σωτήρη Νίνη. Το 2007 τον απέκτησε ο Εργοτέλης. Νωρίτερα είχε απορριφθεί από τον Ολυμπιακό από τον τότε γενικό διευθυντή του, Ίλια Ίβιτς. Στον Εργοτέλη αγωνίστηκε για δύο ποδοσφαιρικές περιόδους (2007-08 και 2008-09) κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Το καλοκαίρι του 2009 αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ, αντί του ποσού των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο και πήρε τη φανέλα με το νούμερο 19. Έμεινε στην Τούμπα για δύο χρόνια. Το 2011 επέστρεψε στον Εργοτέλη, λόγω του λίγου χρόνου συμμετοχής που είχε στον ΠΑΟΚ. Το καλοκαίρι του 2012 υπέγραψε τριετές συμβόλαιο στην άλλη ομάδα του Ηρακλείου, τον ΟΦΗ. Στις 18 Ιανουαρίου 2015 ανακοινώθηκε η αποχώρηση του από τον σύλλογο του Ηρακλείου, λόγω χρεών και στις 3 Σεπτεμβρίου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της γενέτειράς του, την ΑΕΛ όπου στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015-16 πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας του στη Super League.

κουτσιανικουλης

 

Σωτήρης Νίνης

Εντυπωσιακό ξεκίνημα στα 17 του χρόνια στον Παναθηναϊκό ενώ έγινε από τους νεότερους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο «τριφύλλι» σε επίσημο αγώνα. Αυτό έγινε στις 7 Ιανουαρίου 2007, στη νίκη εναντίον του Αιγάλεω με σκορ 1-0, σε ηλικία 16 ετών και 9 μηνών, αφήνοντας από την πρώτη του εμφάνιση πολύ καλές εντυπώσεις. Σκόραρε το πρώτο του τέρμα στον αγώνα κόντρα στον Πανιώνιο στις 27 Ιανουαρίου 2007 και έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης που σκοράρει στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής, σε ηλικία 16 ετών, 9 μηνών και 24 ημερών, μετά τον Θωμά Μαύρο του Πανιωνίου. Στις αρχές Οκτωβρίου 2007 υποβλήθηκε σε επέμβαση στους κοιλιακούς στη Γερμανία και αποφασίστηκε να παραμείνει εκτός γηπέδων για επτά εβδομάδες μέχρι να αποθεραπευτεί.

Η καριέρα του γνώρισε μεγάλη άνθιση και πολλές ομάδες μεγάλης κλάσης εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον νεαρό μέσο του «τριφυλλιού», όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και ομάδες από την Ιταλία. Τον Ιανουάριο του 2012 έκανε γνωστό πως θα συνεχίσει την καριέρα του στην Πάρμα. Για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 παραχωρήθηκε από τον ιταλικό σύλλογο ως δανεικός στον ΠΑΟΚ για έναν χρόνο, ενώ τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας του με την Πάρμα, κοινή συναινέσει. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής τον Ιανουάριο του 2015. Τον Ιανουάριο του 2016 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τη βελγική Σαρλερουά όπου παρέμεινε για έναν χρόνο, μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, όταν αποχώρησε ως ελεύθερος για να συνεχίσει στην επίσης βελγική Μαλίν.

νινησ

 

Γιώργος Κατίδης

Ξεκίνησε την καριέρα του στον Άρη που έκαναν λόγο για ταλέντο από τα λίγα! Έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα στις 4 Ιανουαρίου του 2011, στην εντός έδρας νίκη του Άρη επί της Καβάλας (1-0) και αγωνίστηκε στα δύο επόμενα παιχνίδια της ομάδας, κόντρα σε Παναθηναϊκό και Πανιώνιο -στο τελευταίο μάλιστα βασικός- ,αλλά δεν είχε άλλη συμμετοχή εκείνη την σεζόν. Την επόμενη (2011-12), είχε 12 συμμετοχές, χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ, αφού αγωνιζόταν κυρίως ως αμυντικό χαφ. Την ίδια σεζόν, τον Φεβρουάριο του 2012, δοκιμάστηκε τρεις ημέρες από την Έβερτον, και παρότι σκόραρε την πρώτη μέρα της παρουσίας του στις προπονήσεις, στο οικογενειακό δίτερμα, η μεταγραφή του δεν προχώρησε. Το 2012 μεταπήδησε στην ΑΕΚ.

Το γνωστό επεισόδιο όμως με το ναζιστικό χαιρετισμό έφερε την καθαίρεση από την Εθνική. Μένοντας χωρίς ομάδα, μετά την χρεοκοπία της Ένωσης, ο Κατίδης στις 19 Ιουνίου 2013, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Νοβάρα Κάλτσιο, (2η κατηγορία Ιταλίας), για τη σεζόν 2013-14. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, έκανε το ντεμπούτο του στον ιταλικό σύλλογο, στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 εναντίον της Μπρέσια, κι ενώ η ομάδα του βρισκόταν πίσω στο σκορ, πέρασε ως αλλαγή στο 57' και τη βοήθησε να ισοφαρίσει. Ακολούθησαν στην καριέρα του οι Λεβαδειακός και Παναιγιάλειος.

κατιδησ

 

Γιάννης Φετφατζίδης

Ο Φετφατζίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε νεαρή ηλικία στην ομάδα των Σουρμένων, μια ερασιτεχνική ομάδα των νοτίων προαστίων των Αθηνών και στη συνεχεία προσχώρησε στην παιδική ομάδα του Ολυμπιακού. Την πρώτη του εμφάνιση με τους Πειραιώτες την πραγματοποίησε στην εκτός έδρας νίκη εναντίον του Ατρόμητου Αθηνών στις 31 Οκτωβρίου 2009. Η πρώτη του εμφάνιση στο Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σταντάρ Λιέγης στο πλαίσιο των ομίλων της διοργάνωσης 2009-10, όταν μπήκε ως αλλαγή στη θέση του Λουσιάνο Γκαλέτι.

Την επόμενη χρονιά στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ στον εντός έδρας αγώνα με την Μπέσα σκόραρε το πρώτο «ευρωπαϊκό» του γκολ. Στις 23 Νοεμβρίου 2011 σημείωσε το πρώτο του τέρμα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (2011-12) οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Μαρσέιγ στο Σταντ Βελοντρόμ με 1-0.
Τον Σεπτέμβριο του 2013 μεταγράφηκε στην ιταλική Τζένοα έναντι 4 εκατομμυρίων ευρώ. Στις 26 Μαρτίου 2014 σημείωσε το πρώτο του τέρμα στη Σέριε Α (2013-14), όταν στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του εναντίον της Λάτσιο διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Τον Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έξι μήνες στην Κιέβο Βερόνα με την φανέλα της οποίας πραγματοποίησε μόλις τέσσερις εμφανίσεις.

φετφρα

 

Σάββας Γκέντσογλου

Βγήκε από τα «σπλάχνα» της ΑΕΚ, με την οποία όμως δεν είχε επίσημες συμμετοχές και δόθηκε δανεικός στην Παναχαϊκή στην Γ΄ Εθνική, ενώ την περίοδο εκείνη είχε υπάρξει ενδιαφέρον από την ιταλική Μπρέσια. Τον Ιανουάριο του 2008 παραχωρήθηκε δανεικός στη Νέα Ιωνία που αγωνιζόταν στο περιφερειακό πρωτάθλημα για να επιστρέψει στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2008. Τον Ιανουάριο του 2012 έλυσε τη συνεργασία του με την Ένωση για να συνεχίσει την καριέρα του στην Σαμπντόρια. Τον Αύγουστο του 2014 ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τον Εργοτέλη, από τον οποίο αποχώρησε το επόμενο καλοκαίρι με προορισμό την Μπάρι.

Τη δεύτερή του χρονιά στον ιταλικό σύλλογο παραχωρήθηκε ως δανεικός στην κροατική Χάιντουκ Σπλιτ, πραγματοποιώντας 24 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα με την ολοκλήρωση του δανεισμού του, ο κροατικός σύλλογος να προχωρήσει στην απόκτηση των δικαιωμάτων του, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

γκετζνογλοπυ

 

Απόστολος Βέλλιος

Όλοι μιλούσαν για ένα σπουδαίο ταλέντο με εξαιρετική τεχνική. Ο Βέλλιος ξεκίνησε την καριέρα του στον Ηρακλή υπογράφοντας επαγγελματικό συμβόλαιο το 2008. Πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα εναντίον της Ξάνθης στις 26 Απριλίου 2009. Το πρώτο του γκολ στην επαγγελματική του καριέρα το πέτυχε εναντίον του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις καθυστερήσεις του αγώνα, χαρίζοντας μάλιστα την εκτός έδρας ισοπαλία στην ομάδα του. Έμεινε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης έως τον Ιανουάριο του 2011, όπου μετακόμισε στην Έβερτον, ενώ είχε προηγηθεί το ενδιαφέρον των Φούλαμ, ΑΕΚ και Μπολόνια. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 σκόραρε το πρώτο γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ εναντίον της Γουίγκαν.

Συνολικά μέχρι το τέλος της περιόδου 2011-12 συμπλήρωσε 16 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, πετυχαίνοντας και 3 γκολ και έγινε ένας από τους λίγους Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Τον Μάρτιο του 2014 παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Μπλάκπουλ μέχρι το τέλος της περιόδου, μιας και δεν είχε καταφέρει να αγωνιστεί τη χρονιά αυτή στην πρώτη ομάδα της Έβερτον. Τον Ιούλιο του 2014 υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη βελγική Λιρς, όμως τον Ιανουάριο του 2015 παραχωρήθηκε ως δανεικός για έξι μήνες στη δανική Βέστσιελαντ. 

Έναν χρόνο αργότερα έλυσε το συμβόλαιό του με τη βελγική ομάδα, επιστρέφοντας ως ελεύθερος έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας στον Ηρακλή. Οι καλές του εμφανίσεις στον «Γηραιό» (11 τέρματα σε 27 συμμετοχές) έφεραν το επόμενο καλοκαίρι (2016) τη μεταγραφή του έναντι 1,2 εκ. ευρώ στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

βελλιος

 Σπύρος Βάλλας

Από τους Κύδωνες Ελασσόνας, σωματείο της γενέτειράς του, εντάχθηκε στην Ξάνθη το καλοκαίρι του 1999. Τον ίδιο Αύγουστο έπαιξε στο κύπελλο Ελλάδας και στην εντός έδρας νίκη με 5-0 επί του Εδεσσαϊκού, ενώ στις 28 Μαΐου 2000 σκόραρε για πρώτη φορά σε αναμέτρηση του πρωταθλήματος Α΄ Εθνικής (Ιωνικός Νίκαιας-Ξάνθη 2-1 την τελευταία αγωνιστική). Οι εμφανίσεις του τον ανέδειξαν ως κορυφαίο νεαρό ποδοσφαιριστή της περιόδου 2001-02 και παράλληλα προκάλεσαν το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, ο οποίος τον απέκτησε το μεθεπόμενο καλοκαίρι.

Παρά την ελπιδοφόρα παρουσία του αρχικά, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τρία χρόνια αργότερα παραχωρήθηκε ως δανεικός στην ΑΕΛ, με την οποία κατέκτησε το κύπελλο 2006-07. Το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στη Ξάνθη για να παραμείνει μέχρι το 2014, όταν σε ηλικία 33 ετών αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

βαλλας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Παντελής Καπετάνος

Ποιος δεν θυμάται το σύνθημα «βάλε ένα γκολ κι ας πεθάνω, Καπετάνο, Καπετάνο» στα ελληνικά γήπεδα από τους φιλάθλους καλώντας τον έμπειρο επιθετικό να σκοράρει.  Ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 από την Κοζάνη και το 2002 μεταγράφηκε στον Ηρακλή όπου και έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό. Τον Ιανουάριο του 2006 έπειτα από 3,5 χρόνια στον Γηραιό μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, όπου όμως δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του και να κερδίσει θέση στη βασική ενδεκάδα, με τους τραυματισμούς να παίζουν σημαντικό ρόλο στην μέτρια πορεία του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Συνέχισε για τα επόμενα τρία χρόνια στη ρουμανική Στεάουα Βουκουρεστίου, ενώ το 2011 μεταπήδησε στην Κλουζ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα 2011-12 όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Την περίοδο 2013-14 επέστρεψε έπειτα από δύο χρόνια απουσίας στη Στεάουα. Το καλοκαίρι του 2014 ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Ξάνθη, επιστρέφοντας στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από έξι χρόνια συνεχούς παρουσίας σε αυτό της Ρουμανίας. Δύο χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2016 συμφώνησε με τη Βέροια, όπου στον έναν χρόνο παραμονής του είχε 24 συμμετοχές και 6 τέρματα.

καπετανος

 

Λάμπρος Χούτος

Ο τηλεοπτικός «Survivor» δεν κατάφερε να γίνει survivor των ελληνικών γηπέδων και να δικαιολογήσει τον τίτλο του μεγάλου αστεριού και του killer που τον ακολουθούσε. Ο Χούτος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αλλά τράβηξε το ενδιαφέρον των ανθρώπων της Ρόμα, οι οποίοι τον ενέταξαν στις ακαδημίες της ιταλικής ομάδας. Στον σύλλογο της ιταλικής πρωτεύουσας υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο (1995) σε ηλικία 15,5 ετών. Παρέμεινε επί μία τετραετία, μια σειρά όμως τραυματισμών δεν τον βοήθησαν να καθιερωθεί. Τον Ιανουάριο του 2000 επέστρεψε Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού με κόστος μεταγραφής 3 εκατομμύρια ευρώ. Στους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε 4,5 περιόδους κατακτώντας 3 πρωταθλήματα Ελλάδας.

Παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς (έμεινε 4,5 μήνες εκτός γηπέδων, για να ακολουθήσει άλλος ένας τραυματισμός που τον υποχρέωσε σε νέα 12μηνη αποχή), το συγκεκριμένο διάστημα αποτέλεσε το πλέον σημαντικό της καριέρας του, καθώς εκείνη την περίοδο καθιερώθηκε στην εθνική Ελπίδων και κλήθηκε έπειτα στην αντίστοιχη των Ανδρών.

Όμως, ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του, έβαλε εμπόδια στην καριέρα του, παρά το γεγονός πως είχε συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Τον Ιούλιο του 2004 πήγε ξανά Ιταλία για την ομάδα της Ίντερ, στην οποία δεν κατόρθωσε να διακριθεί. Στη συνέχεια για 1,5 χρόνο περιπλανήθηκε ως δανεικός σε διάφορους συλλόγους, όπως η Αταλάντα, η Μαγιόρκα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας (όπου συγκρούστηκε με τον Αργεντινό προπονητή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ) και η Ρετζίνα. Επέστρεψε στο Μιλάνο την περίοδο 2006-07 και κατά την τελευταία αγωνιστική, όταν η Ίντερ πανηγύρισε εντός έδρας την απονομή του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στη Σέριε Α, αυτός αγωνίστηκε με τη φανέλα της μερικά λεπτά. Το ίδιο καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος να διαπραγματευτεί τη μετακίνησή του, ερχόμενος τελικά σε συμφωνία με τον Πανιώνιο τον Δεκέμβριο του 2007.

Πριν από την έναρξη της περιόδου 2008-09 του δόθηκε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην ομάδα. Σύντομα όμως αντιμετώπισε πρόβλημα συνεργασίας με έναν ακόμη προπονητή, τον Έβαλντ Λίνεν από τη Γερμανία, με συνέπεια ο μεν τελευταίος να απομακρυνθεί, ο δε παίκτης να τιμωρηθεί επί μεγάλο διάστημα. Προς τα τέλη του Ιανουαρίου μεταγράφηκε με κόστος 150 χιλιάδων ευρώ στον ΠΑΟΚ, όπου δεν ικανοποίησε και το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερος. Από το Σεπτέμβριο του 2009 αγωνίστηκε στην Πεσίνα της Γ' κατηγορίας Ιταλίας για έναν χρόνο και έως την οικονομική χρεοκοπία της, ενώ αποσύρθηκε στη συνέχεια από την ενεργό δράση πριν ολοκληρώσει τα 31 του.

χουτοσ

 

Ανέστης Αγρίτης

Ήταν ο παίκτης… σημαία του Αιγάλεω βοηθώντας τα μέγιστα στην εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου τη σεζόν 2003-04. Με το «σίτι» έφτασε μέχρι τη φάση των ομίλων στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης περιόδου (2004-05) και προσέλκυσε το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων. Τον Ιανουάριο του 2007 μεταγράφηκε στη γερμανική Κίκερς Όφενμπαχ, με την οποία αγωνίσθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2008 στη Β΄ κατηγορία της Μπούντεσλιγκα.

Συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή την περίοδο 2008-09 και το καλοκαίρι του 2009 συμφώνησε με τον ΟΦΗ, όπου αγωνίστηκε τα επόμενα δύο χρόνια. Ακολούθησε μια διετία (2011-13) στην Κέρκυρα, για να επιστρέψει το καλοκαίρι του 2013 στη γενέτειρά του Μυτιλήνη, έπειτα από 13 χρόνια απουσίας, για λογαριασμό της Καλλονής, υπογράφοντας μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, το οποίο ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο το 2014, αποχωρώντας τελικά με την ολοκλήρωσή του το καλοκαίρι του 2015.

αγεριτησ



ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
ΣΕΓΑΣ: Με 28 μετάλλια και διακρίσεις οι πρώτες 70 μέρες του 2024 για τον ελληνικό στίβο
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved