Ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου ο Τάκης Φύσσας στο F4F

Ανάμεσα στους κορυφαίους του κόσμου ο Τάκης Φύσσας στο F4F

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου που στήριξαν με την παρουσία τους την 5η σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom.

Επέστρεψε η ελληνική αποστολή που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο διεθνές τουρνουά φιλίας που πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή της ελληνικής αποστολής στο Διεθνές Κοινωνικό Πρόγραμμα «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom. Ο πρεσβευτής της χώρας μας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και νυν Διευθυντής της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, Τάκης Φύσσας, συνοδευόμενος από τους δύο μικρούς δωδεκάχρονους πρεσβευτές, τον Μάρκο Σπαθάρη, παίκτη της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού που συμμετείχε στο πρόγραμμα ως ποδοσφαιριστής και τον Θανάση Γεωργούλα που είχε τον ρόλο του μικρού δημοσιογράφου, επέστρεψαν εχθές από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, όπου πραγματοποιήθηκαν για μια εβδομάδα οι εκδηλώσεις και το Διεθνές Τουρνουά του Football for Friendship (F4F).

Στο πλαίσιο του F4F, o Mάρκος Σπαθάρης, έπαιξε στην Μπλε ομάδα φιλίας με συμπαίκτες μικρούς ποδοσφαιριστές από 7 διαφορετικές χώρες, ενώ ο Θανάσης Γεωργούλας παρακολουθούσε την εξέλιξη του τουρνουά και αρθρογραφούσε στην ημερήσια εφημερίδα του F4F. Ο Τάκης Φύσσας δεν έλλειψε ούτε στιγμή από το πλευρό των δύο μικρών Ελλήνων πρεσβευτών, παρακολουθώντας τους αγώνες και τις προσπάθειες των παικτών από κοντά, ενώ συνομίλησε με τους φίλους του F4F και τους μικρούς δημοσιογράφους των άλλων χωρών που έσπευσαν να γνωρίσουν από κοντά τον Έλληνα διεθνή μας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης και Διευθυντής της Ακαδημίας του ΠΑΟ παρευρέθηκε, ως Special Guest και στην εντυπωσιακή τελετή λήξης του Football for Friendship. Στην ομιλία του o Τάκης Φύσσας συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτή την πολύ σημαντική πρωτοβουλία για τα παιδιά, ευχαρίστησε τους μικρούς Μάρκο και Θανάση για την επιτυχημένη και αξιοπρεπή συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και αντάλλαξε το βραχιόλι της Φιλίας – σύμβολο του προγράμματος του Football for Friendship- με τον νεαρό προπονητή από τη Γκάνα.

FussasCeremony07

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έζησα μαζί με τον Μάρκο και τον Θανάση αυτή τη μοναδική και συναρπαστική εμπειρία. Τόσο προσωπικά ως αθλητής, όσο και ο Παναθηναϊκός στηρίζουμε με κάθε τρόπο όλες τις προσπάθειες που φέρνουν τα νέα παιδιά κοντά στο ποδόσφαιρο. Στo Football for Friendship ζήσαμε δυνατές και συγκινητικές στιγμές με φίλους του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο. Ήταν μια πραγματική γιορτή για το Ποδόσφαιρο και τη Φιλία. Εύχομαι στο μέλλον να δούμε κι άλλες τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες», δήλωσε ο Τάκης Φύσσας.

Το Football for Friendship στήριξαν με την παρουσία τους κορυφαίοι διεθνείς ποδοσφαιριστές όπως ο Ζούλιο Μπαπτίστα και o Ιβάν Ζαμοράνο. Ο Ρώσος πρεσβευτής του προγράμματος και καλύτερος σκόρερ στην ιστορία της ρωσικής εθνικής ομάδας Alexander Kerzhakov, ο προπονητής της εθνικής ομάδας της Ρωσίας Stanislav Cherchesov και στελέχη της ρωσικής ποδοσφαιρικής ένωσης έδειξαν επίσης έμπρακτα την υποστήριξή τους στους νεαρούς αθλητές.

H 5η σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom πραγματοποιήθηκε στην Αγία Πετρούπολη.

Το πρωτάθλημα ένωσε νέους ποδοσφαιριστές – πρεσβευτές του προγράμματος - από 64 χώρες. Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 12 ετών ενώθηκαν σε 8 διεθνείς Ομάδες Φιλίας. Ρόλο προπονητών στη διοργάνωση είχαν νεαροί παίκτες από προηγούμενες σεζόν.

Το διεθνές Camp Φιλίας πραγματοποιήθηκε από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου. Καθοδηγούμενοι από νεαρούς προπονητές και γνωστούς ποδοσφαιριστές, οι ομάδες πραγματοποίησαν προπονήσεις, ώστε οι παίκτες να συνάψουν δεσμούς και να μπορέσουν να σχεδιάσουν τη στρατηγική τους.

MarkosSpatharis TakisFyssas ThanasisGeorgoulaslow

Την 1η Ιουλίου, οι ποδοσφαιριστές της 5ης σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά  «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom συναντήθηκαν στο γήπεδο και απέδειξαν στους φιλοξενούμενους από όλο τον κόσμο ότι η δύναμη της φιλίας είναι πάνω από το φύλο, τις σωματικές ικανότητες και την ιθαγένεια των ανθρώπων.

«Μου αρέσει που είμαι εδώ, την πρώτη φορά ως παίκτρια και αυτή τη φορά ως νεαρή προπονήτρια. Αυτός ο νέος ρόλος είναι πολύ δύσκολος για μένα, γιατί πρέπει να είμαι υπόδειγμα για την ομάδα μου και να την καθοδηγήσω. Είμαι βέβαιη ότι το μέλλον μου θα συνδέεται με τον αθλητισμό» - δήλωσε η μοναδική νεαρή προπονήτρια της διοργάνωσης.

Πριν από τον τελικό της φιλίας, ο βασικός προπονητής της ομάδας ράγκμπι με αναπηρικά αμαξίδια της Αγίας Πετρούπολης συμμετείχε στην κλήρωση.

Το αποκορύφωμα του αγωνιστικού μέρους της 5ης σεζόν του Διεθνούς Κοινωνικού Προγράμματος για Παιδιά  «Ποδόσφαιρο για τη Φιλία» της Gazprom ήταν μια μοναδική τελετή απονομής βραβείων στους φιναλίστ. Οι αρχηγοί των ομάδων απένειμαν ο ένας στον άλλο μετάλλια και άλλα βραβεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μπλε ομάδα στην οποία συμμετείχε ο μικρός Έλληνας ποδοσφαιριστής, κέρδισε το βραβείο «Fair play».

Οι νεαροί παίκτες που δεν συμμετείχαν στο παιχνίδι του τελικού πραγματοποίησαν φιλικές συναντήσεις για να υποστηρίξουν τις αξίες του προγράμματος ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ. Περισσότεροι από 200 δημοσιογράφοι από τα κορυφαία αθλητικά διεθνή μέσα ενημέρωσης και εκπρόσωποι ποδοσφαιρικών συλλόγων παρακολούθησαν τα παιχνίδια. 



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved