Με σημαία της μια φανέλα η Βαλένθια! (videos)

Με σημαία της μια φανέλα η Βαλένθια! (videos)

Με την ιστορική Σενιέρα θα αγωνίζονται την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο οι παίκτες της Βελένθια.

Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση της πρώτης φανέλας, οι «νυχτερίδες» έδωσαν στη δημοσιότητα και την δεύτερη εμφάνιση με την οποία θα αγωνίζονται τη νέα σεζόν.

Φέτος η ισπανική ομάδα αποφάσισε να πρωτοπορήσει και η δεύτερη φανέλα έχει τα χρώματα της ιστορικής Σενιέρα. Της σημαίας της κοινότητας της Βαλένθια. Τελευταία φορά που αγωνίστηκαν οι παίκτες της Βαλένθια με τέτοια εμφάνιση ήταν το 1979 και στον νικηφόρο τελικό του Copa Del Rey κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Flag of the Valencian Community 2x3.svg

Η ιστορία της Βαλένθια

Η Βαλένθια ή Βαλένσια είναι η πρωτεύουσα και η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Αυτόνομης Κοινότητας της Βαλένθια και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Ισπανία, με πληθυσμό 810.064 κατοίκων (απογραφή έτους 2008). Πρόκειται για την 22η πιο πολυπληθή κοινότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την 35η πιο πυκνοκατοικημένη αστική περιοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με πληθυσμό 2.300.000 κατοίκους που ζουν στη μητροπολιτική περιοχή της Βαλένθια.

Η πόλη βρίσκεται κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γκουαδαλαβιάρ, γνωστού και ως Τούρια, ενώ διαθέτει μεγάλες λιμενικές εγκαταστάσεις, από τις σημαντικότερες στη δυτική Μεσόγειο. Στο ιστορικό της κέντρο συναντάται ένα πυκνό δίκτυο μνημείων ιδιαίτερης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, στα οποία περιλαμβάνεται και η Llotja de la Seda ( Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996). Ορόσημο της είναι αναμφίβολα η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών (Ciutat de les Arts i les Ciències), ένα πρωτοποριακό και φουτουριστικό συγκρότημα - μουσείο σχεδιασμένο από τον Σαντιάγο Καλατράβα.

Κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Εμφυλίου (1936-1939) η Βαλένθια αποτέλεσε σημαντικότατο προπύργιο των Δημοκρατικών. Εκεί μεταφέρθηκε το 1936 η πρωτεύουσα της Δημοκρατίας λόγω των απενειλημμένων προσπαθειών των Εθνικιστών να καταλάβουν τη Μαδρίτη, ενώ το 1939 η πόλη υπέστη μεγάλες καταστροφές από τους βομβαρδισμούς του στρατηγού Φράνκο. H περίοδος της δικτατορίας του Φράνκο υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη για την πόλη καθώς, εκτός των άλλων, απαγορεύτηκε η διδασκαλία και η χρήση της τοπικής διαλέκτου. Μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, αναγνωρίστηκε το 1982 η αυτονομία της Βαλένθια από το Ισπανικό Σύνταγμα. Τα τελευταία τριάντα χρόνια η πόλη αναμορφώθηκε πλήρως και σήμερα αποτελεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη με σημαντική πολιτιστική ζωή σε συνδυασμό με τη βιομηχανική, εμπορική και τουριστική της ανάπτυξη.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved