Βαλβέρδε: «Δεν έχω κλείσει σε καμία ομάδα»

Βαλβέρδε: «Δεν έχω κλείσει σε καμία ομάδα»

Να θολώσει τα… νερά αναφορικά με την επόμενη ομάδα του θέλησε ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέθεσε συνέντευξη Τύπου, με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, ωστόσο, σε ερώτηση για την Μπαρτσελόνα, ξεκαθάρισε πως δεν έχει συμφωνήσει με καμία ομάδα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει εκτός πάγκων για έναν χρόνο.

«Έχω την αίσθηση ότι η δουλειά μου εδώ τελείωσε, στο ποδόσφαιρο πρέπει πάντα να υπάρχει κίνηση, να έρθει κάποιος με νέες ιδέες, και αυτοί που είναι βασικοί να πρέπει να κερδίσουν πάλι τη θέση τους. Μια αλλαγή μετά από τέσσερα χρόνια θα τους κάνει καλό και σε μένα επίσης», ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε: «Δεν έχω κλείσει με καμία ομάδα, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Έχω ατζέντη και έχουν ενδιαφερθεί για εμένα. Είμαι στην ομάδα επειδή είναι η ομάδα μου και μετά θα κοιτάξω για αλλού. Ίσως κάνω διάλειμμα για ένα χρόνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω προτάσεις από μεγάλα κλαμπ, αλλά σεβάστηκα αυτό που έζησα εδώ και τη σχέση μου με τους ανθρώπους».

Ερωτηθείς αν θα συνεχίσει τη καριέρα του στην Μπαρτσελόνα, απάντησε: «Όταν θα έχω πρόταση από κάπου θα μιλήσουμε. Αν θα μπω σε μία νέα περιπέτεια θα πρέπει να είναι δύσκολη, γιατί τα εύκολα δεν μου πάνε».

Παράλληλα, ο «τσινγκούρι» μίλησε και για την πορεία του στην Αθλέτικ Μπιλμπάο: «Ήρθα για δύο βασικούς λόγους: για την οικογένεια μου και επειδή πρόεδρος ήταν ο Ουρούτια. Νόμιζα ότι θα μείνω δύο χρόνια γιατί η Μπιλμπάο ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Λυπάμαι που φεύγοντας δεν μπορώ να πάρω μαζί μου όλο αυτό τον καταπληκτικό κόσμο. Θέλω να γιορτάσω για όλα όσα καταφέραμε και όχι να πενθώ που φεύγω. Αυτή η χρονιά ήταν περίπλοκη, δεν ήμασταν τόσο τυχεροί στα παιχνίδια μας. Κάποιες φορές υπάρχουν μερικές φωνές που ζητούν αλλαγή εποχής, δεν είναι κάτι που με εξέπληξε. Η απόφαση είχε παρθεί καιρό τώρα και πριν λίγες μέρες έδωσα την οριστική μου απάντηση».

Ακόμα, ο Ισπανός κόουτς τόνισε: «Αυτοί οι άνθρωποι με έχουν φέρει εδώ. Αυτή η ομάδα θα παραμείνει στη μνήμη των ανθρώπων. Προσπαθήσαμε να είμαστε πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και θα μπορούσα να πω στους οπαδούς ότι έχουμε δώσει μια μόνιμη βάση βελτίωσης. Τέσσερα χρόνια στη σειρά στο δεύτερο γύρο του Champions League, είναι κάτι που θα παραμείνει στη μνήμη των οπαδών. Οι 10 από τους 14 που έπαιξαν στο τελευταίο ματς στο «Καλντερόν», ξεκίνησαν μαζί μου το 2013 και είμαι ο κόουτς που καταφέρνει να τους βγάλει τον καλύτερο εαυτό τους.».

Πριν τις δηλώσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο πρόεδρος των Βάσκών, Ουρούτια, σχολίασε: «Έχουμε μιλήσει αρκετές φορές καθ 'όλη τη σεζόν, πριν την τελική απόφαση των τελευταίων ημερών. Έχουμε θέσει πάντα το συμφέρον της ομάδας πάνω από την εν λόγω απόφαση. Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε για το έργο αυτών των τεσσάρων ετών».



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved