Η Γιουβέντους έχτισε τον μύθο της!

Η Γιουβέντους έχτισε τον μύθο της!

Σε μύθο εξελίσσεται η Γιουβέντους και η πορεία που διαγράφει στο πρωτάθλημα Ιταλίας (και όχι μόνο) τα τελευταία χρόνια.

Το φετινό πρωτάθλημα είναι το έκτο σερί για τους παίκτες του κλαμπ του Τορίνο κάτι που είναι η μοναδική ομάδα στην χώρα της που έχει καταφέρει.

Παρά τα πέντε παιχνίδια που έχασε (όλα εκτός έδρας) στην διάρκεια της περιόδου, τίποτα δεν έδειχνε ότι αυτή η ομάδα θα μπορούσε να χάσει το πρωτάθλημα.

Επιβεβαίωσε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου, μόλις λίγες ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου και πλέον απομένει ο μεγάλος τελικός του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κάρντιφ, στις 3 Ιουνίου, για να κάνει το μαγικό treble.

Για να φτάσει σε αυτό το ιστορικό επίτευγμα πέρασε από χίλια κύματα αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λίγα χρόνια πριν της είχαν αφαιρεθεί πρωταθλήματα, ενώ είχε υποβιβαστεί και στην δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας το 2006.

Όμως άφησε στο παρελθόν όλα τα κακώς κείμενα και προχώρησε, γράφοντας ακόμα πιο «χρυσές» σελίδες στην ιστορία της!

«Θα πρέπει να συγχαρώ πρώτα απ 'όλα τους παίκτες που έχουν κερδίσει έξι πρωταθλήματα στη σειρά, είναι αυτοί που μπαίνουν στην ιστορία. Και επίσης την διοίκηση, που μαζί με την ομάδα έχει κάνει εκπληκτικά πράγματα. Προσεγγίζοντας Τραπατόνι και Λίπι, στην ιστορία της Γιουβέντους, αυτό με κάνει περήφανο, αλλά είμαι υπερήφανος για τις επιτυχίες με Κάλιαρι και Μίλαν. Πρόκειται για μια διαδρομή που έκανα και ελπίζω να συνεχίσω να κάνω. Έχω ακόμα να βελτιωθώ, δεν νομίζω ότι αυτό είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου», είπε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

«Τώρα, ας ξεκουραστούμε δύο με τρεις ημέρες, γιατί το αξίζουμε, αφού ήταν μήνες σκληροί και μετά θα πρέπει να πάμε στο Κάρντιφ και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και αυτό το κύπελλο. Πήραμε το Κύπελο, μετά το πρωτάθλημα και τώρα παραμένει το πιο σημαντικό βήμα για το trempe, αλλά θα πρέπει να το προσεγγίσουμε με αυτοπεποίθηση και πίστη. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, δεν ήταν εύκολο να φτάσουμε εκεί, αλλά εμείς είμαστε στον δεύτερο τελικό μέσα σε τρία χρόνια», πρόσθεσε.

«Ήμασταν αρκετά τυχεροί γιατί όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ακόμα κι αν ήμασταν στην πρώτη θέση στο +4, αποφάσισα να αλλάξω και η ομάδα αντέδρασε καλά. Είμαι χαρούμενος γι αυτό που έδωσαν τα παιδιά. Μέσα σε αυτή την ομάδα υπάρχουν έξι παίκτες που έχουν κερδίσει έξι τίτλους πρωταθλήματος και θα μείνουν στην ιστορία. Η Ρόμα και η Νάπολι κλείνουν με 87 και 86 πόντους και ήταν αδύνατο να εξασφαλίσουμε τον τίτλο 4-5 αγωνιστικές νωρίτερα Είμαι χαρούμενος εδώ, αλλά η Γιουβέντους είναι σε τόσο υψηλό επίπεδο που δεν είναι εύκολο να το κρατήσει, θα πρέπει να μιλήσουμε και να δούμε τις ιδέες μας, σχετικά με το μέλλον, αλλά τώρα το σημαντικό είναι να κερδίσουμε τον τελικό του Κάρντιφ».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο πλην της νίκης» - Όσα είπε ο Μεντιλίμπαρ
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
ΑΕΚ: Τιμωρία μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved