Το κατηγορητήριο του τελικού

Το κατηγορητήριο του τελικού

Εγινε γνωστό το κατηγορητήριο του τελικού Κυπέλλου που είναι αρκετά βαρύ για την ΑΕΚ. Κάνει λόγο για χτυπήματα εναντίον των παικτών του Ατρομήτου, του Κάκου και αναφέρει τραυματισμούς αστυνομικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«...ο αγώνας δεν είχε λήξει, αλλά ευρίσκετο στη φάση των καθυστερήσεων, 1000 περίπου οπαδοί της ΑΕΚ εισήλθαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, καθώς επίσης και κατά του διαιτητή Τάσου Κάκου, τον οποίον κτύπησαν στο κεφάλι και στο πόδι, κινήθηκαν δε με απειλητικές διαθέσεις προς τις κερκίδες που ευρίσκοντο μέλη των οικογενειών των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, εναντίον των οποίων εκτόξευαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά...»

Για δυσφήμιση διώκεται ο Γιώργος Δώνης που γλιτώνει λόγω δεδικασμένου με Μαρινάκη. Αν δηλαδή  ο Ατρόμητος τιμωρηθεί για τα επεισόδια και η υπόθεση Δώνη δεν εκδικαστεί, τότε η δίωξη εναντίον του προπονητή του Ατρόμητου θα πρέπει να κηρυχθεί «απαράδεκτη», διότι η ομάδα έχει ήδη τιμωρηθεί. Όπως δηλαδή έγινε με το κατηγορητήριο του Β. Μαρινάκη στον αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η δίωξη
Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των :1) Γεωργίου Δώνη, προπονητή της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ και 2) ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένηςΕγκαλούνται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2011, εδυσφήμησαν το άθλημα του ποδοσφαίρου προβαίνοντας δημόσια σε δυσμενείς κρίσεις σε βάρος της ΕΠΟ, της διοργανώτριας των αγώνων και θεσμοθετημένων οργάνων διαιτησίας και δη διαιτητών, προκαλώντας έτσι στο φίλαθλο κοινό και στην εν γένει κοινή γνώμη αίσθημα απαξίωσης και αποστροφής προς το ποδόσφαιρο, με συνέπεια την άρνηση εκ μέρους του κοινού παρακολούθησης των αγώνων ποδοσφαίρου και προσέλευσης στα γήπεδα.

Ειδικότερα, κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, μετά τη λήξη του τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος μεταξύ της δεύτερης εγκαλουμένης Π.Α.Ε. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ με την Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., που διεξήχθη στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α., ο πρώτος των εγκαλουμένων Γεώργιος Δώνης, εδήλωσε σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφους διαφόρων εφημερίδων, οι οποίες και τα εδημοσίευσαν, τα ακόλουθα: «Ο τελικός ήταν παρωδία, αθλιότητα. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Το ελληνικό κράτος είναι μπουρδέλο. Μπουρδέλο το ελληνικό κράτος, μπουρδέλο καιτο ποδόσφαιρο».

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 14 παρ. 2, 3 και 4 στοιχ. ζ’ και άρθρο 25 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.

Άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των:
1) ΠΑΕ ΑΕΚ, νομίμως εκπροσωπουμένης και 2) ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, νομίμως εκπροσωπουμένης.
Εγκαλούνται πειθαρχικά, διότι στην Αθήνα, στις 30 Απριλίου 2011, φίλαθλοί τους εδημιούργησαν στον εν γένει χώρο του γηπέδου – Σταδίου Ο.Α.Κ.Α. ευρείας κλίμακας επεισόδια, για την καταστολή των οποίων αναγκάστηκε η Αστυνομική Αρχή να πάρει επιχειρησιακά μέτρα πέραν των ήδη ληφθέντων και ανακοινωθέντων στις Π.Α.Ε. κατά τις συσκέψεις ασφαλείας συνήθων αστυνομικών μέτρων και από τα οποία επεισόδια προξενήθηκαν σοβαρές σωματικές βλάβες σε πρόσωπα και εκτεταμένες φθορές ξένης περιουσίας.

Ειδικότερα: Κατά τον ανωτέρω τόπο και χρόνο, πριν, κατά και μετά τη λήξη του μεταξύ των εγκαλουμένων ΠΑΕ τελικού αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδος, που διεξαγόταν στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α.: Πριν από την έναρξη του αγώνα πεντακόσιοι (500) περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ, αφού απώθησαν και εξουδετέρωσαν το προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας επιτέθηκαν με πέτρες, σιδηρολοστούς, μπουκάλια, φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που ήταν ανεπτυγμένες εξωτερικά των θυρών 1 και 35 του σταδίου και επέτυχαν να εισέλθουν μέσα στις κερκίδες του σταδίου χωρίς εισιτήρια και χωρίς να υποστούν τον κεκανονισμένο έλεγχο. Οι δε αστυνομικές δυνάμεις, για να ανακόψουν την είσοδο και άλλων φιλάθλων που εστερούντο εισιτηρίων και έφεραν μαζί τους απαγορευμένα αντικείμενα, αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών μέσων και δη δακρυγόνων. Ακολούθως και λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, εκατόν πενήντα (150) περίπου φίλαθλοι της ΑΕΚ, προερχόμενοι από τις θύρες 1 και 35, εισήλθαν εντός του ταρτάν του σταδίου και κινήθηκαν απειλητικά προς τις κερκίδες των φιλάθλων του Ατρομήτου και επιτέθηκαν κατ’ αυτών, καθώς επίσης και κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες κατόρθωσαν τελικά να τους απωθήσουν. Κατά διάφορα δε χρονικά σημεία του αγώνα, μεγάλος αριθμός φιλάθλων της ΑΕΚ, προερχόμενοι από τις παραπάνω θύρες 1 και 35, παραβιάζοντας τα σιδερένια κιγκλιδώματα, εισήρχοντοστο ταρτάν του σταδίου και παρέμειναν μάλιστα σ’ αυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, ενώ εισήρχοντο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την κατ’ επανάληψη διακοπή του αγώνα.
Στη συνέχεια και ενώ ο αγώνας δεν είχε λήξει, αλλά ευρίσκετο στη φάση των καθυστερήσεων, χίλιοι (1000) περίπου οπαδοί της ΑΕΚ εισήλθαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο του σταδίου και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, καθώς επίσης και κατά του διαιτητή Τάσου Κάκου, τον οποίον κτύπησαν στοκεφάλι και στο πόδι, κινήθηκαν δε με απειλητικές διαθέσεις προς τις κερκίδες που ευρίσκοντο μέλη των οικογενειών των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου, εναντίον των οποίων εκτόξευαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά. Χρησιμοποιούντες δε καθίσματα, που είχαν αποσπάσει από τις κερκίδες και διαφημιστικές πινακίδες που αποξήλωσαν, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα και με τις αστυνομικές δυνάμεις που ευρίσκοντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τέλος, στην προσπάθεια των αστυνομικών δυνάμεων να αποτρέψουν την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο οπαδών του Ατρομήτου, εδέχθησαν επίθεση από τους τελευταίους με πέτρες, ξύλινα κοντάρια και φωτοβολίδες, ενώ άλλοι οπαδοί της ίδιας ομάδας, κατά την αποχώρησή τους από τις θύρες 13 και 19 επιτέθηκαν με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα κατά των επιτηρούντων την αποχώρησή των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες (αστυνομικές δυνάμεις) για να τους αποκρούσουν αναγκάστηκαν να κάνουν χρήση χημικών μέσων και δακρυγόνων.

Από τα παραπάνω επεισόδια τραυματίστηκαν είκοσι εννέα (29) αστυνομικοί, εκ των οποίων οι πέντε (5) σοβαρά και παρέμειναν για νοσηλεία στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Επίσης καταστράφηκαν μεγάλος αριθμός καθισμάτων στις κερκίδες του σταδίου, οι διαφημιστικές πινακίδες, κιγκλιδώματα, τα δίκτυα των δύο εστιών και υπέστησαν φθορές ο χλοοτάπητας του αγωνιστικού χώρου, ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο και μία μοτοσυκλέτα της Αστυνομίας, 4 ασπίδες, 2 κράνη, 2 προσωπίδες αερίων, 4 ζεύγη επικαλαμίδων και 3 στολές αστυνομικών οργάνων.
Η παραπάνω δε πράξη τελέσθηκε καθ’ υποτροπή.

Η παραπάνω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις του άρθρου 15 παρ. 5 κεφ. Α’ και Β’ και παρ. 6 του ίδιου άρθρου, σε συνδ. με άρθρα 26 παρ. 3 και 31 παρ. 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης