Τελικός Κυπέλλου: Ο επόπτης του γκολ-οφσάιντ μιλά για την επίμαχη φάση!

Τελικός Κυπέλλου: Ο επόπτης του γκολ-οφσάιντ μιλά για την επίμαχη φάση!

Σκέφτηκε να τα παρατήσει αλλά όλα δείχνουν ότι συνεχίζει

Το πολυσυζητημένο γκολ του Ενρίκε στον τελικό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και το πολύ σοβαρό λάθος που έκανε σχολίασε στο περιβάλλον του ο επόπτης Γιώργος Καλφόγλου, ο οποίος, όπως φαίνεται, δεν θα παραιτηθεί τελικά.

Ο άνθρωπος που έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής (εντός αγωνιστικού χώρου) στον τελικό Κυπέλλου λόγω της μη υπόδειξης του Πέδρο Ενρίκε σε αντικανονική θέση στη φάση του νικητήριου γκολ (2-1) του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Καλφόγλου σχολίασε στην εφημερίδα «Τα Νέα» την επίμαχη φάση και αναφέρθηκε στα όσα ακολούθησαν.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Με τον Κομίνη είμαστε χρόνια συνεργάτες... Η εκτίμηση είναι αμοιβαία. Όπως και η εμπιστοσύνη. Σε όλα τα σημεία συμπλέουμε και αυτό έχει τη σημασία του. Μεγάλη εμπιστοσύνη παντού», είπε αρχικά.

Για το αν ήταν επιθυμία του Γιώργου Κομίνη να διαιτητεύσουν μαζί το ματς απάντησε: «Δεν μπορώ να το ξέρω. Το παιχνίδι αξιολογήθηκε από τους αρμοδίους, όπως και η συνολική μου πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσα περίπου 15 παιχνίδι φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, ακόμη και σε ντέρμπι, στο ΠΑΟ-ΑΕΚ και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για παράδειγμα, σε όλα ήμουν σχεδόν άριστος. Να ξέρετε ότι όλο αυτό το διάστημα παραπέμπομαι μόνο για δεύτερη φορά. Η άλλη ήταν, αν θυμάμαι καλά, ένα παιχνίδι με τον ΟΦΗ».

Για την φάση με τον Ενρίκε: «Αυτό που είπα στην ενδοσυνεννόηση στον διαιτητή ήταν "να ξέρεις η φάση είναι και δεν είναι. Οριακή". Καμιά φορά το μάτι σε τέτοιες περιπτώσεις ξεγελά. Εγώ είδα τον Χριστοδουλόπουλο μισό σώμα μπροστά. Ήταν, ευτυχώς, σωστή η απόφασή μου. Όσο για το γκολ του ΠΑΟΚ, παρά τους παίκτες που ήταν μπροστά, η θέση μου ήταν άριστη. Αψογη. Πάντα ο βοηθός πρέπει να κοιτά τον τελευταίο αμυντικό και αυτό έκανα. Όντως τον είχα, αλλά δεν έχω μάτια σαύρας να βλέπω παντού! Σε τέτοιες στιγμές λειτουργεί και βοηθά πολύ η διαίσθηση. Πότε θα φύγει η μπάλα, δηλαδή, από τον επιθετικό που κάνει την πάσα. Για ένα εκατοστό του δευτερολέπτου δεν το είδα και η φάση με ξεγέλασε. Ο επιθετικός γύριζε, είχε κίνηση μπροστά-πίσω και καλύφθηκε. Ήταν λάθος και δεν το αρνούμαι. Την έχασα. Δυστυχώς για μένα πάνω απ΄ όλα την πάτησα.

Έχω χάσει την ακριβή επαφή. Βάλτε τη φάση στην τηλεόραση, ο παίκτης έχει καλυφθεί. Δεν φταίει ο διαιτητής, το λάθος, η ευθύνη είναι του βοηθού. Θυμάστε πρόσφατα στο ματς του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ και τη Μπάγερν; Οφσάιντ γκολ, ίδια φάση, ήταν αυτό που έβαλε ο Ρονάλντο. Και μάλλον και πιο εύκολη για τον διαιτητή. Για όσους γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται το ποδόσφαιρο, η φάση με τον Χριστοδουλόπουλο ήταν εντελώς διαφορετική. Εκεί ο παίκτης έκανε μπροστινή κίνηση. Ο Ενρίκε μπροστά-πίσω. Κάτι που μπορεί να μπερδέψει κάθε βοηθό. Οριακή επίσης φάση. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Ο κόσμος φώναξε, λέει πολλά, δεν τον κατηγορώ. Τον καταλαβαίνω».

Για την αντίδραση από πλευράς ΑΕΚ: «Κανένας δεν θυμάμαι να μίλησε, δεν υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες ή να ειπωθεί κάτι για οφσάιντ στο γκολ. Νόμιζα πως όλα ήταν καλά. Μόνο ο Χιμένεθ φώναξε λίγο παραπάνω. Κανείς της ΑΕΚ δεν είπε τίποτα. Στα αποδυτήρια έρχεται ο κ. Δημητριάδης και μου λέει "το γκολ είναι οφσάιντ". Του απάντηση "κ. Δημητριάδη, αν είναι, δεν είχα πρόθεση. Συγγνώμη. Είμαι έντιμος". Συμπλήρωσε ο παράγοντας της ΑΕΚ πως ήταν τρία μέτρα. Του απάντησα ξανά ότι "αν είναι τρία μέτρα, τότε θα παραιτηθώ"».

Για την αντίδρασή του όταν είδε τη φάση στο βίντεο: «Ούτε τρία μέτρα ήταν ούτε εύκολη φάση. Ναι, σκέφτηκα να φύγω από τη διαιτησία, αλλά δεν θέλω να το κάνω σαν στιγματισμένος... Είδα τη φάση στα αποδυτήρια, κατάλαβα το λάθος μου, αλλά ήταν οριακή φάση και ήταν πια αργά. Όσες συγγνώμες και να ζητήσω, τώρα δεν αλλάζει τίποτα. Η αξία της συγγνώμης στην Ελλάδα εξάλλου έχει χαθεί. Ακούγεται τόσες φορές και δεν σημαίνει τίποτα».

Για τα σχόλια περί στημένου: «Προφανώς και αυτό με πλήγωσε πολύ. Δεν γνωρίζουν με ποιον μιλάνε; Για ποιον μιλάνε; Είμαι υπερήφανος άνθρωπος, έχω περάσει δυσκολίες στη ζωή μου, τα κατάφερα όμως και πάλεψα πολύ. Δεν έχω δώσει δικαιώματα».

Για τα όσα του είπε ο παρατηρητής διαιτησίας, Γιάννης Τσαχειλίδης: «"Έκανες λάθος" μου είπε. Την κάτσαμε τη βάρκα. Την έχασα τη φάση. Ό,τι και να λέμε, ένας τελικός μένει στην Ιστορία».

Καταλήγοντας, ο Καλφόγλου είπε: «Η συμπαράσταση που βιώνω στην Ηγουμενίτσα δεν έχει προηγούμενο. Προχθές είπα πως θα τα παρατήσω. Τώρα, ειλικρινά, δεν ξέρω. Όσο για το τι μου είπε ο Κομίνης, ήταν πολύ στενοχωρημένος. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε μια γερή ομάδα, έχουμε τρομερό κλίμα. Είναι ηθικός ο Κομίνης, το ξέρω και το γνωρίζετε κι εσείς».



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved