Η Premier League τρέμει το Brexit!

Η Premier League τρέμει το Brexit!

Οι πρόεδροι των συλλόγων της Premier League κάλεσαν τη βρετανική κυβέρνηση να απαλλάξει ποδοσφαιριστές από τους ελέγχους μετανάστευσης που είναι πιθανό να επιβληθoύν στην Βρετανία, εξαιτίας της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι πρόεδροι πιστεύουν πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα μπορούσε να εμποδίσει τη δυνατότητά τους να αποκτήσουν παίκτες από άλλες χώρες, με τον πρόεδρο την Στόουκ, Πίτερ Κόουτς, να υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα χρειάζεται προστασία από την αβεβαιότητα, που έχει δημιουργηθεί.

«Είμαι απαισιόδοξος εξαιτίας της αποχώρησης», είπε ο Κόουτς στους "Times", μετά από μια συνάντηση των στελεχών από τα κορυφαία σωματεία. «Ας ελπίσουμε ότι το ποδόσφαιρο θα βρει έναν τρόπο να φροντίζει το ίδιο την κατάσταση, όταν συμβεί τελικά». Ο συνιδιοκτήτης της Γουέστ Χαμ, Ντέιβιντ Γκολντ, δήλωσε ότι το Brexit έχει ήδη περιορίσει τους συλλόγους της Premier League στις μεταγραφές, αφού η πτώση της αξίας της λίρας έκανε τους παίκτες πιο ακριβούς. «Το Brexit έχει ήδη αντίκτυπο σε εμάς με αυτή την έννοια», είπε ο Γκολντ. «Αυτά τα παιδιά παίρνουν τεράστιους μισθούς και όλοι οι φόροι πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο. Γιατί να το καταπνίξουμε αυτό;».

Επί του παρόντος, περίπου το 65% των παικτών που αγωνίζονται σε ομάδες της Premier League είναι αλλοδαποί. Μέχρι τώρα, τρεις είναι οι πιθανές λύσεις που εξετάζονται:

1. Η ταύτιση των Ευρωπαίων παικτών με εκείνους εκτός κοινότητας: για να παίξουν στην Premier League, θα πρέπει να εξασφαλίζουν μόνο άδεια εργασίας, έχοντας παίξει τουλάχιστον στο 30% των αγώνων της Εθνικής τους κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Το απαιτούμενο ποσοστό εξαρτάται από την κατάταξη στην FIFΑ. Αν η χώρα είναι μεταξύ της θέσης 11 και 20, θα πρέπει να είναι 45%, 60% αν είναι μεταξύ 21 και 30, και το 75% των κλήσεων εάν είναι μεταξύ της θέσης 31 και 50 της κατάταξης. Ένας δρόμος που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των παικτών από την ΕΕ στις αγγλικές ομάδες. Στην πραγματικότητα, σήμερα μόνο 50 από τους 161 πληρούν τις προϋποθέσεις για να πάρουν άδεια.

2. Να νομοθετηθούν ειδικοί κανόνες σε σχέση με τις αθλητικές επιδόσεις τους.

3. Να υπάρξει αίτημα της βρετανικής κυβέρνησης στην ΕΕ, προκειμένου να μείνουν τα πάντα όπως είναι τώρα.

Παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ενταχθεί στη ζώνη του ευρώ, με συνέπεια να μην υπάρξει αλλαγή νομίσματος, ο αντίκτυπος της Brexit επί της αξίας της λίρας έχει αρχίσει να γίνεται αισθητός. Ήδη αμέσως μετά το δημοψήφισμα, το βρετανικό νόμισμα είχε πέσει αισθητά, χάνοντας σημαντικά, ιδίως έναντι του ευρώ. Αν η τάση συνεχιστεί, οι τιμές των παικτών της Premier League μπορεί να πέσουν ξαφνικά, δημιουργώντας ευκαιρίες σε ομάδες από άλλα πρωταθλήματα, ενώ, αντίθετα, λόγω της δυσμενούς συναλλαγματικής ισοτιμίας, οι Αγγλοι θα δυσκολεύονται να αγοράσουν μεγάλους πρωταθλητές.



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved