Πανθεσσαλικό 10 χρόνια μετά – Τι είχε συμβεί στον προηγούμενο τελικό κυπέλλου

Πανθεσσαλικό 10 χρόνια μετά – Τι είχε συμβεί στον προηγούμενο τελικό κυπέλλου

Επί θεσσαλικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (6/5) ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως έγινε ακριβώς πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα το 2007.

Μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις ημερών η ΕΠΟ αποφάσισε τελικά την Παρασκευή (28/4) την διεξαγωγή του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Ένα στάδιο χωρητικότητας 22.307 θεατών το οποίο έχει φιλοξενήσει άλλον έναν τελικό Κυπέλλου στο παρελθόν. Αυτόν του 2007 ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Παναθηναϊκό, με τους «βυσσινί» να επικρατούν με 2-1 και να κατακτούν το τρόπαιο.

Το δεύτερο της ΑΕΛ και ο ρέκορντμαν Βενετίδης!

Στην 65η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας 2006-07 μετείχαν συνολικά 67 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 33 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

«Θύματα» των νοκ-άουτ αγώνων εκείνη την χρονιά υπήρξαν η ΑΕΚ και ο Άρης, που αποκλείστηκαν από Χαϊδάρι και Νίκη Βόλου αντίστοιχα. Στη συνέχεια αποκλείστηκε και ο Ολυμπιακός από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στον τελικό του 2007, που για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διεξήχθη στην περιφέρεια και συγκεκριμένα στο Πανθεσσαλικό έφτασαν ο Παναθηναϊκός που στην πορεία του απέκλεισε μεταξύ άλλων τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στα πέναλτι και τον ΠΑΟΚ στην παράταση και μετά από 22 χρόνια η ΑΕΛ, η οποία νικώντας με 2-1 κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά την επιτυχία του 1985.

Ο αμυντικός της θεσσαλικής ομάδας Στέλιος Βενετίδης κατέκτησε το κύπελλο με μια τρίτη ομάδα στην καριέρα του, καθώς προηγήθηκαν ο ΠΑΟΚ το 2001 και ο Ολυμπιακός το 2005 και 2006.

Η «χρυσή» αλλαγή του Δώνη

Ο τελικός ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΛ καθώς στην πρώτη φάση της αναμέτρησης, και συγκεκριμένα στο 3’ οι τυπικά φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με κοντινή κεφαλιά του Κόζλεϊ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη. Το γκολ έδωσε «αέρα» στα πόδια των Θεσσαλών και γέμισε με άγχος τους παίκτες του Παναθηναϊκού, οι οποίοι χρειάστηκαν αρκετό χρόνο για να μπουν στο κλίμα του αγώνα. Ένα λεπτό πριν την λήξη του ημιχρόνου οι «πράσινοι» βρήκαν την ευκαιρία να φτάσουν στο 1-1 μετά από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόπουλου που κέρδισε από τον Φέρστερ.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή της μπάλας και να δείχνει καλύτερος από την ΑΕΛ. Τα λεπτά όμως περνούσαν και οι φίλαθλοι βλέπαν πια την παράταση να έρχεται. Ωστόσο η απόφαση του Δώνη να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Αντσουέ αποδείχθηκε… λυτρωτική! Ο στράικερ από την Γκαμπόν εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την βαθιά μπαλιά του Φωτάκη και άφησε πίσω του τους Γκούμα και Μόρις και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμπέντε, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Το τριφύλλι έτρεχε να προλάβει το χρονόμετρο, αλλά το άγχος είχε κυριεύσει τα πόδια των παικτών και στο φινάλε η ΑΕΛ πέτυχε την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Εμπέντε, Νίλσον (84' Σέριτς), Βύντρα, Μόρις, Γκούμας, Λεοντίου, Τζιόλης (86' Μπίσκαν), Ιβανσιτς, Νίνης (72' Ρομέρο), Παπαδόπουλος, Μάντζιος.

ΑΕΛ: Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Βενετίδης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Μπασιλά, Φωτάκης, Διγκόζης, Κλέιτον (86' Βάλλας), Αλωνεύτης (72' Καλατζής), Κόζλεϊ (60' Αντσουέ).

Αυτό είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο

Πάμε όμως να γνωρίσουμε καλύτερα την έδρα του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο βρίσκεται στα βορειοδυτικά προάστια του Βόλου, στα όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας και εγκαινιάστηκε στις 30 Μαρτίου του 2004 με τον φιλικό αγώνα μεταξύ των Ολυμπιακών ομάδων Ελλάδας και Αυστραλίας.

Κατασκευάστηκε το 2004 για τις ανάγκες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου, ενώ η κατασκευή του κόστισε περίπου 50.000.000 €. Έχει χωρητικότητα 22.307 θεατών και συνολική επιφάνεια 125.535 τμ. Το γήπεδο διαθέτει διαστάσεις που του δίνουν τη δυνατότητα διεξαγωγής διεθνών ποδοσφαιρικών και αθλητικών συναντήσεων, ενώ περιμετρικά του γηπέδου υπάρχει στίβος 400 μ. οκτώ διαδρομών.

Θα αποτελούσε το κεντρικό στάδιο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, αλλά η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων τους μετέφερε στην τούρκικη πόλη Μερσίνη λόγω των διαρκών καθυστερήσεων και της συνεχούς αναβλητικότητας που υπήρχε από την πλευρά της Ελλάδας, στην εξέλιξη των έργων.

Το Πανθεσσαλικό έχει χρησιμοποιηθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά καιρούς ως έδρα τόσο από τη Νίκη Βόλου όσο και από τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο παρελθόν έχει χρησιμοποιήσει το στάδιο και η ΑΕΛ για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ 2007-08 ενώ το στάδιο επίσης φιλοξένησε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2007.

ΠΑΟ-ΑΕΛ 1-2 Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας

Τελικός κυπέλλου 2007 & απονομή (ΑΕΛ-ΠΑΟ 2-1 , 5-5-2007)



Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Ξέφρενο πάρτι στο Μιλάνο για το 20ό πρωτάθλημα της Ίντερ (vids+pics)
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Παναθηναϊκός AKTOR: Μήνυμα της ΚΑΕ με συστάσεις και... εκπλήξεις προς τον κόσμο
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved