Εξιλεώθηκε ο Χιμένεθ, κέρδισε το ποδόσφαιρο

Εξιλεώθηκε ο Χιμένεθ, κέρδισε το ποδόσφαιρο

Από ένα ημίχρονο οι δύο αντίπαλοι στο Καραϊσκάκη, με την ΑΕΚ να φεύγει τελικά νικήτρια και τον προπονητή της να παίρνει ρεβάνς για την εξάρα του 2011.

Εκτός της ΑΕΚ, νικητής ήταν και το ποδόσφαιρο στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ένα χορταστικό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να κυνηγάνε συνεχώς τα γκολ, παίζοντας με πάθος και πολλή διάθεση. Τους ανήκει από ένα ημίχρονο, το πρώτο για τον Ολυμπιακό, το δεύτερο για την Ένωση,  με ένα τέρμα πάντως που θα συζητηθεί.

Όπως και να έχει, το ματς ήταν απολαυστικό και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης, η υπόθεση πρόκιση παραμένει ανοιχτή, έστω κι αν η ΑΕΚ απέκτησε προβάδισμα. Ο Χιμένεθ είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι ενώ και κατά τη διάρκειά του, οι επιλογές του αποδείχθηκαν πιο επιτυχημένες απ’ ότι του Λεμονή. Ένα ματς που ο Ισπανός περίμενε με τεράστια αγωνία, για να διώξει την ρετσινιά της εξάρας από το 2011. Κατά κάποιο πήρε μια άτυπη ρεβάνς από τους ερυθρόλευκους και φυσικά εξιλεώθηκε στα μάτια των κιτρινόμαυρων οπαδών.

Ο “κινέζος” “πάγωσε” το Καραϊσκάκη, αλλά απάντησε ο Φιγκέιρας

Μια δουλεμένη φάση στην προπόνηση της ΑΕΚ στα στημένα χτυπήματα, διαμόρφωσε από νωρίς άλλες ισορροπίες στο ντέρμπι του Καραϊσκάκη. Ο Ολυμπιακός είχε μπει με διάθεση να στριμώξει στα σχοινιά την Ένωση (είχε και το δοκάρι στο 1’ σε σέντρα-σουτ του Ρέτσου), αλλά η κάθετη του Μάνταλου στην πλάτη της ερυθρόλευκης άμυνας(από εκτέλεση φάουλ) και η μοναδική ικανότητα του Αραούχο να τελειώνει τις φάσεις, έβαλαν πολύ νωρίς τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ (0-1).

Αυτό το γκολ αποπροσανατόλισε για κανά πεντάλεπτο τους γηπεδούχους, αλλά έκτοτε άρχισαν να παίρνουν και πάλι μέτρα στο γήπεδο και να πιέζουν. Στο διάστημα αυτό όμως η ΑΕΚ θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει το 0-2 όταν οι ρόλοι αντιστράφησαν και ο Αραούχο βρήκε τον Μάνταλο στην περιοχή που όμως δεν κατάφερε -απλά- να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ ωρυώταν για να ανέβουν οι παίκτες του ψηλά και να μην κλείνονται πίσω και τελικά πλήρωσαν το ότι δεν άκουσαν τις φωνές του. Ο Τσιγκρίνσκι που δεν πατούσε καλά στο γήπεδο έκανε το λάθος στο ύψος της περιοχής και στην εξέλιξη της φάσης ο Φιγκέιρας ισοφάρισε με σουτ (1-1).

Έκτοτε ο Ολυμπιακός κυριάρχησε ως το σφύριγμα του διαιτητή για το ημίχρονο. Ο Μάριν στο 22’ σημάδεψε το δοκάρι και αφού πρώτα είχε ταλαιπωρήσει (για μια ακόμη φορά) τον Ντίντακ στο αριστερό άκρο της κιτρινόμαυρης άμυνα ενώ στο 42’ ο Ανέστης έβγαλε μεγάλο τετ-α-τετ με τον Ντα Κόστα, διορθώνοντας ο πορτιέρο της Ένωσης λάθος που είχε διαπράξει λίγα λεπτά νωρίτερα στέλνοντας την μπάλα με απομάκρυνσή του σε ερυθρόλευκα πόδια δημιουργώντας απειλητική κατάσταση για την ομάδα του από το πουθενά.

Από το πρώτο μέρος κρατάμε επίσης την αδυναμία του Χριστοδουλόπουλου να βοηθήσει την ΑΕΚ από την δεξιά πτέρυγα (προσπαθούσε μεν, ταλαιπωρούσε την μπάλα δε), το ότι ο Πατίτο δεν βοήθησε τον Ντίντακ ανασταλτικά και πως ο Καρντόζο δεν φάνηκε καθόλου αφού δεν κατάφεραν οι συμπαίκτες του να τον τροφοδοτήσουν. Ο πιτσιρικάς Ρέτσος ρίσκαρε στο 45’ καλύπτοντας την μπάλα με το σώμα του και περιμένοντας τον Καπίνο να βγει να μπλοκάρει, αλλά τελικά δεν το πλήρωσε...

Καλύτερη η ΑΕΚ, γκολ όμως που θα συζητηθεί...

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και προσπάθησε να πιέσει τον Ολυμπιακό. Ένα σουτ του Γιόχανσον στο 48’ έφυγε ψηλά άουτ ενώ ο Λάζαρος στο 57’ χάλασε μοναδική ευκαιρία για αντεπίθεση, προωθώντας πιο δυνατα την μπάλα απ´’ ότι έπρεπε στον Καπίνο.

Ο Φορτούνης στο κέντρο για τον Ολυμπιακό συνέχιζε να μην είναι αποτελεσματικός (πολλές λάθος μεταβιβάσεις) και στο 64’ ήρθε τελικά το γκολ για την ΑΕΚ, απόρροια της πίεσής της. Σε κόρνερ του Γκάλο ο Βράνιες παίρνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής και ο Πατίτο ξεχασμένος κάνει το κοντρόλ και από κοντά σκοράρει. Πάντως από το ριπλέι φαίνεται πως τελικά το αριστερό του χέρι τον βοηθάει στο να διατηρήσει τον έλεγχο της μπάλας. Μια γρήγορη και δύσκολη φάση για τον ρέφερι.

Το παγωμένο Καραϊσκάκη παραλίγο να ζεστάνει ξανά δύο λεπτά έπειτα ο Σεμπά όταν το πλασέ του σε κόντρα του Ολυμπιακού πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανέστη. Ο Καπίνο στο 69’ είπε “όχι” στον Μάνταλο σε καλό του σουτ έξω από την περιοχή ενώ το ίδιο έκανε ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων και στον 77’ σε προσπάθεια του Αραούχο. Σο 86’ η κεφαλιά του Ρομαο έφυγε άουτ ενώ ο Αραούχο στις καθυστερήσεις σταματήθηκε από την ερυθρόλευκη άμυνα σε σκόρερ προτού σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Από το δεύτερο μέρος κρατάμε επίσης το ότι ο Ρέτσος συνέχισε να κερδίζει στις μονομαχίες τον Χριστοδουλόπουλο, αλλά και την προσπάθεια του Λεμονή να επηρεάσει το ματς με την αλλαγή του Καρντόζο (που δεν απείλησε) με τον Ανσαριφάρντ. Τελικά όμως δεν του βγήκε η έμπνευση του Έλληνα τεχνικού.

Αντίθετα, ο Χιμένεθ πέρασε στο 74’ τον Γαλανόπουλο αντί του Πατίτο, “δένοντας” ακόμα περισσότερο το κέντρο του, σε μια προφανή προσπάθειά του να κρατήσει μπάλα και σκορ. Ορθολογική επιλογή από τον Ισπανό τεχνικό που έπραξε τα απλά, αλλά ουσιαστικά. Θυμίζουμε πως πριν λίγα χρόνια ο Δέλλας στο Καραϊσκάκη είχε κάνει το ακριβώς αντίθετο, οδηγώντας τελικά την ομάδα του σε βαριά ήττα με το σκορ να ξεφεύγει (τεσσάρα).


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2: Τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2: «Κηδεία» στα γενέθλια!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2: «Κηδεία» στα γενέθλια!

Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Conference League: Τα εισιτήρια του τελικού στην OPAP Arena - Πόσα θα πάρουν οι φιναλίστ
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Τα τουρκικά πρωτοσέλιδα για τον αποκλεισμό της Φενέρμπαχτσε από τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
Μάρκος Σεφερλής: Στο αεροδρόμιο τα ξημερώματα για να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved