Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2: «Κηδεία» στα γενέθλια!

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 1-2: «Κηδεία» στα γενέθλια!

Προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό απέκτησε η ΑΕΚ μετά το διπλό στο «Γ. Καραϊσκάκης»  με σκορ 2-1 επί του Ολυμπιακού. Αραούχο και Πατίτο οι «χρυσοί» σκόρερ της Ένωσης.

Ανήμερα της συμπλήρωσης 93 ετών από την ίδρυση της ΑΕΚ η ομάδα του ΜΑνόλο Χιμένεθ «πέταξε» για τον τελικό του κυπέλλου στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο γήπεδο του Φαλήρου. Η ΑΕΚ «κλείδωσε» όλα τα ατού του Ολυμπιακού και τον «χτύπησε» στις στημένες φάσεις. Πάντως ο Ολυμπιακός διαμαρτύρονται για το δεύτερο τέρμα του Πατίτο, θεωρώντας ότι η μπάλα έχει βρει στο χέρι του.

Τραγική εμφάνιση της ομάδας του Τάκη Λεμονή, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο όπου δεν πραγματοποίησαν καμία ουσιαστική φάση στην εστία του Ανέστη και μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έδειξαν να μένουν από δυνάμεις.

Το ματς

Απίστευτος ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά του μεγάλου ντέρμπι, καθώς και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να βγουν στην επίθεση και να φτάσουν στο γκολ.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι, μόλις στο 1ο λεπτό με την σέντρα σουτ του Ρέτσου που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, όμως, η Ένωση ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ. Ήταν το 6ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και με κάθετη βρήκε τον Αραούχο, ο οποίος απέναντι από τον Καπίνο σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ φαινόταν πως πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μάλιστα έφτασαν σε δύο περιπτώσεις μία… ανάσα από το δεύτερο τέρμα, αλλά στο 11’ ο Μάνταλος δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή στην παράλληλη του Αραούχο, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καπίνο σε τετ-α-τετ που βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Πειραιωτών.

Ο «Δικέφαλος» προσπάθησε να χτυπήσει στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και στο 13’ ευτύχησαν να φέρουν το ματς άμεσα στα ίσια, όταν έπειτα από φάση διαρκείας στα καρέ του Ανέστη, ο Φιγκέιρας έπιασε το φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή και έγραψε το 1-1.

Οι ποδοσφαιριστές του Τάκη Λεμονή θέλησαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως ισοφάρισαν άμεσα τους φιλοξενούμενους και απείλησαν την εστία του Ανέστη με τον Μάριν στο 22’ να έχει δοκάρι μέσα από την περιοχή. Ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε υψηλός και οι δύο ομάδες έδειχναν πως ζητούσαν το δεύτερο γκολ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Βέβαια, δεν έλειψαν τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα, αλλά και οι καλές στιγμές, όπως στο 42’ που ο Ολυμπιακός απείλησε αρχικά με τον Ρομαό, αλλά ο Ανέστης απέκρουσε και στην συνέχεια, το σουτ στην κίνηση του Φορτούνη, σε κενή εστία, έφυγε άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ προσπάθησε να ελέγξει την αναμέτρηση, απείλησε στο 44’ με το μακρινό φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, που δεν ανησύχησε τον Καπίνο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν με το ισόπαλο 1-1 στα αποδυτήρια.

Καθολική υπεροχή

Το δεύτερο μέρος αποτέλεσε έναν επιθετικό… μονόλογο για την ΑΕΚ. Το «συγκρότημα» του Μανόλο Χιμένεθ παρουσιάστηκε πιο πειθαρχημένο στον αγωνιστικό χώρο, επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του και δεν επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους» να κάνουν το παιχνίδι τους, κλειδώνοντας όλα τα επιθετικά «όπλα» των γηπεδούχων. Η Ένωση απείλησε με το… καλησπέρα του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 48’ το σουτ του Γιόχανσον πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Καπίνο. Στην συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έδωσαν χώρο στην ομάδα του Πειραιά, θέλοντας να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.

Ο ρυθμός έπεσε αισθητά ή για να είμαστε ακριβείς, η ΑΕΚ πήγε το παιχνίδι εκεί που ήθελε και στο 64’ πήρε και πάλι το προβάδισμα. Ήταν το κόρνερ που εκτέλεσε ο Γκάλο από τα δεξιά, ο Βράνιες πήρε την πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Πατίτο, ο οποίος στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Καπίνο για το 2-1. Πάντως, στην συγκεκριμένη φάση, οι αμυντικοί του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του σκόρερ, ενώ από το ριπλέι φάνηκε πως η μπάλα βρήκε πρώτα στο πόδι του Αργεντίνου και στην συνέχεια στο χέρι του, που τον βοήθησε να φέρει την μπάλα μπροστά του και να σουτάρει.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να φτάσουν άμεσα στην ισοφάριση και μάλιστα στο 66’ έχασαν μία απίστευτη ευκαιρία, έπειτα από σέντρα του Φορτούνη από τα δεξιά και σουτ στην κίνηση του Σεμπά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Από την στιγμή που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν δέχθηκε άμεσα την ισοφάριση, όπως έγινε στο πρώτο μέρος, πήρε ψυχολογία και ουσιαστικά έκανε το δικό της παιχνίδι στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, όπως στο 69’ με το δυνατό σουτ του Μάνταλου, το οποίο βρήκε σε ετοιμότητα τον Καπίνο, που έδιωξε, αλλά και στο 77’ όταν ο πορτιέρο του Ολυμπιακού, μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Αραούχο. Η ΑΕΚ έδειχνε να ελέγξει το ματς, την στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Ανέστη. Η τελευταία ευκαιρία των Πειραιωτών καταγράφηκε στο 86’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, αλλά η κεφαλιά του Ρομαό πέρασε άουτ. Πάντως, στις καθυστερήσεις, η Ένωση θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε τρίτο τέρμα και ουσιαστικά να «κλειδώσει» από την Μεγάλη Πέμπτη (13/4) την πρόκριση, όταν ο Αραούχο έφυγε στην κόντρα, έκανε το σουτ, αλλά ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρομαό, Ανδρούτσος (46’ Καμπιάσο), Φορτούνης, Σεμπά, Μάριν (79’ Μάρτινς), Καρντόσο (61’ Ανσαριφάρντ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Ντίντακ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (81’ Αραβίδης), Πατίτο (74’ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (88’ Μπακασέτας), Αραούχο.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του ματς, όπως σας την πρόσφερε το Onsports:



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved