Η αγωνία στο κόκκινο

Η αγωνία στο κόκκινο

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση των υποθέσεων Ηρακλή και Πανιωνίου στη δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ (με τον Πανσερραϊκό να παίρνει σειρά) και η αγωνία για την αδειοδότηση «χτυπάει» κόκκινο.

Αρχικά εξετάστηκε η υπόθεση της ΠΑΕ Ηρακλής, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Τάκης, ο οικονομικός υπεύθυνος της ΠΑΕ, Αλέξης Κεσόπουλος, οι νομικοί, Αλέξανδρος Βαγιάτας και Χάρης Γρηγορίου, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Κωνσταντίνος Γογάκος, ο υπεύθυνος της εταιρίας που ανέλαβε την μελέτη βιωσιμότητας, Βασίλης Μάργαρης, ο σκάουτερ, Γιάννης Βλάχος και ο τέταρτος τερματοφύλακας, Γιάννης Γκουτζελάς. Οι δύο τελευταίοι κατέθεσαν σχετικά με τον τρόπο αποπληρωμή τους, αφού η επιτροπή έκρινε ότι υπήρχε πρόβλημα.

Έξω από το κτίριο της ΕΠΟ, στο Γουδή, υπήρχε έντονη παρουσία της αστυνομίας, καθώς υπήρψαν φήμες ότι θα πάνε οργανωμένοι οπαδοί του Ηρακλή, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες. Το μόνο που έγινε ήταν να παραβρεθούν περίπου δέκα φίλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν ανάρτησαν δύο πανό. Το ένα αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τον Ηρακλή» και το άλλο: «Κασέτες, στημένα, βρείτε άλλο θύμα».

Κατά την έξοδό του από την ΕΠΟ, ο Άκης Τάκης, χαρακτήρισε το όλο θέμα «κακόγουστη φάρσα» που ωστόσο θα έχει αίσιο τέλος για τους «κυανόλευκους».

Αρχικά λοιπόν ο Γιάννης Τάκης τόνισε: «Θα έχουμε απόφαση ως το τέλος της εβδομάδος. Η δευτεροβάθμια επιτροπή θα δει διεξοδικά τη θέση του Ηρακλή. Όλο το νομικό επιτελείο που έχουμε θα επιβεβαιώσει το προφανές. Αυτή η κακόγουστη φάρσα θα τελειώσει θετικά για τον Ηρακλή».

Για το αν ο Ηρακλής προσκόμισε νέα στοιχεία υπογράμμισε: «Δεν προσκόμισε επιπλέον στοιχεία αλλά διεξοδικότερες εξηγήσεις που η πρωτοβάθμια επιτροπή δεν είχε αντιληφθεί. Αυτό που επιπλέον προσκόμισε ήταν μια μελέτη βιωσιμότητας που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα η οποία επιβεβαιώνει πως η ΠΑΕ Ηρακλής έχοντας ένα βαρύ φορτίο κατάφερε να υπάρχει και να λειτουργεί. Αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει ξεκάθαρα το αυτονόητο. Ότι η θέση μας είναι εκεί που μας αξίζει. Θα είναι σκάνδαλο αν δεν πάρουμε την άδεια. Είχαμε ζητήσει να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε διεξοδικά τις απόψεις μας και τα μέλη της επιτροπής μας άκουσαν προσεκτικά. Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα λυθεί με την τιμωρία του Ηρακλή».

Για το τι τους είπαν τα μέλη της επιτροπής μετά το τέλος της εκδίκασης της υπόθεσης: «Τους ευχαριστήσαμε που μας δέχτηκαν και μας άκουσαν με προσοχή και μας είπαν ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σήμερα μας απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχουμε απόφαση».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει στον κόσμο της ομάδας δήλωσε: «Ο κόσμος να είναι σίγουρος πως ό,τι έπρεπε να γίνει, έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Πρέπει να περιμένει μια, δυο μέρες για να τελειώσει η ταλαιπωρία».

Επίσης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Κωνσταντίνος Γογάκος, τόνισε: «Κάναμε το καθήκον μας και είμαστε ήσυχοι. Αισιοδοξούμε ότι η απόφαση θα είναι θετική. Δεν αξίζει όλη αυτή η διαδικασία για τον Ηρακλή».

Η υπόθεση του Πανιωνίου

Η  υπόθεση του Ηρακλή κράτησε τέσσερις ώρες, του Πανιωνίου ούτε μισή. Με φοβερή σιγουριά και αισιοδοξία ο εκ των δικηγόρων της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ κ. Καϊμακάμης είπε ότι ο Πανιώνιος παρουσίασε αδιάσειστα στοιχεία και απέδειξε ότι η πρωτόδικη απόφαση είναι λανθασμένη, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι ο σύλλογος θα εξασφαλίσει την άδεια.

Ο Πανιώνιος είχε μια έλλειψη στο φάκελό του καθώς δεν είχε προσκομίσει το καταστατικό του, κάτι που έκανε σήμερα, ενώ παρουσιάστηκε αυτοπροσώπως ο Ριέρα. Παράλληλα το παρών έδωσαν και οι δικηγόροι των Μπάλαμπαν και Μάχο και όλοι βεβαίωσαν ότι έχουν πληρωθεί.

Tην ΠΑΕ Πανιώνιος εκπροσώπησε ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ, Πέτρος Καϊμακάμης, ενώ μαζί του, κατά την άφιξή του στην ΕΠΟ, ήταν οι Σίτο Ριέρα και ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του συλλόγου, Γιώργος Μπητσικώκος. Αργότερα έφτασαν οι Τάκης Λεμονής και Γιώργος Κουτελάκης, ενώ ακολούθησε και ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής κ .Γυφτάκης, απέβαλε από την αίθουσα τον υπεύθυνο του τμήματος που κάνει τις εισηγήσεις κ. Δημητρίου, επειδή ήταν ιδιαίτερα ειρωνικός και εριστικός απέναντι στους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως η Super League ζήτησε από την ΕΠΟ να μην εκδικαστεί το γνωστό αίτημά της, για να σωθεί ο Αστέρας ή η Λάρισα, σε περίπτωση που υποβιβαστούν Πανιώνιος και Ηρακλής. Θέλει πρώτα να τελεσιδικήσουν όλες οι υποθέσεις, ακόμα και της Football League.

Η υπόθεση του Πανσερραϊκού θα συζητηθεί, όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα.

 

Oι ομάδες της Football League

Αποφάσεις τελικά δεν θα υπάρξουν σήμερα όπως όλα δείχνουν, ούτε για τον Πανιώνιο, αλλά ούτε και για τον Ηρακλή.

Ισως, όμως, να βγουν αποφάσεις για κάποιες ομάδες της Football League. Όπως φαίνεται το πιστοποιητικό συμμετοχής θα πάρουν ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναιτωλικός, ο Λεβαδειακός, τα Τρίκαλα (των οποίων ο φάκελος έχει μικρές μόνο ελλείψεις) και ο Πανθρακικός.

Αντίθετα, δυσκολότερα είναι τα πράγματα για τον ΟΦΗ, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τον Διαγόρα που επί της ουσίας δεν έχει καταθέσει καν φάκελο, τη Δόξα Δράμας και την Βέροια.

Αν το πιστοποιητικό πάρουν τρεις ομάδες από τη Football League, αυτές ουσιαστικά θα είναι και ομάδες που θα ανεβούν στην Super League.

Συνολικά υπέβαλαν φάκελο 9 ομάδες από την «μικρή» κατηγορία. Οι περισσότερες που μπορούν να ανεβούν κατηγορία σε περίπτωση που υποβιβαστούν ο Πανιώνιος και ο Ηρακλής είναι πέντε (οι τρεις που κερδίζουν την άνοδο βάσει του κανονισμού συν τις δύο που θα αντικαταστήσουν «κυανέρυθρους» και «κυανόλευκους» σε μια τέτοια περίπτωση).

Το οξύμωρο της όλης υπόθεσης είναι πως η Επιτροπή ζητά επί της ουσίας από ομάδες της Β΄ Εθνικής να πληρούν τις προϋποθέσεις που πληροί για παράδειγμα η… Μπαρτσελόνα (από την στιγμή που τα κριτήρια της Super League έχουν από φέτος εξομοιωθεί με τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ).

Ένα ενδεχόμενο, τέλος, που μπορεί να προκύψει σε περίπτωση που κάποιες ομάδες της Football League δεν καταφέρουν να πάρουν το πιστοποιητικό, είναι να δημιουργηθούν προβλήματα στη διεξαγωγή των play off της Football League.

Μείνετε συντονισμένοι στο Onsports, προκειμένου να μάθετε πρώτοι τις εξελίξεις...

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βάζει… φωτιά στην επίθεση η Βέροια!
Βάζει… φωτιά στην επίθεση η Βέροια!
Ιστιοπλοΐα: Στην τελική ευθεία το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX
Ιστιοπλοΐα: Στην τελική ευθεία το παγκόσμιο πρωτάθλημα RSX
Ο ΟΠΑΠ κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος και ονοματοδοσίας της Volley League (photos)
Ο ΟΠΑΠ κεντρικός χορηγός πρωταθλήματος και ονοματοδοσίας της Volley League (photos)
Πρόταση της Ευρωλίγκας για λύση στα «παράθυρα» της FIBA
Πρόταση της Ευρωλίγκας για λύση στα «παράθυρα» της FIBA
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Τεράστια η ανταπόκριση για τη 10χρονη Νεφέλη - Συγκεντρώθηκαν τα χρήματα
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης